Chanel

Ár:   €48   Kategória:   Ecsetek
Kiszerelés:     Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   parfümériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: szeliger, Módosítva: 2013. július 10.

Ár:   €48
Kiszerelés:
Lelőhely:   parfümériák, online
Kategória:   Ecsetek

Összecsukható kabuki ecset.

A krém összetevőit még nem tartalmazza a KrémMánia adatbázisa. Írd be őket Te!

Tiria

Tarzicia

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2021. augusztus 2.

Ennek a Chanel kabuki ecsetnek már több, mint 8 éve van terméklapja itt a Krémmánián, és ez idő alatt mindössze 4 db, egyöntetűen 5 csillagos vélemény született róla. Az imént én végigolvastam mindet, plusz a hozzászólásokat is, és @szeliger véleményének kivételével sajnos egyikből se tudtam meg, hogy - azon kívül, hogy olyannyira vágyott termék, és olyan jó néha csak úgy megsimogatni - ki, miért adta meg rá a maximális csillagot. Nem derül ki, hogy kinek mire vált be, ki mikor, milyen sminktermékhez használja, krém, vagy por állagúval, Chanel-lel vagy mással, mi a tapasztalata a tisztítást illetően, és megérte-e rá beruházni, ha már ennyibe kerül.
Én is 5 csillagot adok neki, de én azért egy kicsit részletezném a dolgokat, ahogy szoktam. És nem azért, mert szómenésem van, hanem mert szerintem ennek az egésznek csak így van értelme. És ez a Chanel ecset megérdemli, hogy az ember több szempontból is górcső alá vegye.
Tényleg rendkívül puha feje van, érzékeny bőrre is kiváló választás, de azért hasonló tapintású ecset akad még a piacon, nem is egy. Én nem is kimondottan a puhasága miatt, hanem azért vettem meg, mert jó kis kompakt mérete van, mert összecsukható, és emellett még jól is néz ki. És mert gyógyíthatatlan Chanel-mániám van.
Ez a világos fej nagyon jól mutat ezzel az elegáns, fényes fekete tokkal. Szerintem megelőzte a korát, ez a tok pontosan úgy néz ki, mint a Chanel legújabb ecseteinek a nyele. A feje mérete is tetszik, se nem nagy, se nem kicsi. Sűrű, tömött, picit ívesre vágott, rövid sörtékkel. A tok strapabíró, utazóbarát, és megbízhatóan, olajozottan működik. Ha a mozgatható részt ütközésig felhúzom, a perem körben picit magasabb lesz, mint az ecset fejének a széle, ezért becsukáskor a kupak nem gyötri a szálakat. Ez pl. a Chanel kétvégű, összecsukható ecseteinél nem ilyen, ott ez a perem lejjebb van, és amikor ráteszem a kupakot, a szélső sörtéket mindig lefejezi.
Mivel szintetikus szálakból áll, por és krém formulához is jó. (Folyékonyhoz létezik egy másik, ferdén vágott fejű Chanel kabuki ecset.) A Chanel honlapja a Les Beiges krémbronzosítóhoz is ajánlja, én azzal nem próbáltam, ahhoz van egy másik, jól bevált ecsetem. Ezt csak kompakt púderekhez használom: a Les Beiges Healthy Glow sorozathoz, a Sheer, a Luminous és az Illuminating Powder-hez. Kipróbáltam, és nagyon jól együttműködik a Guerlain Terracotta-val is. Porpúderhez viszont ez a fej túl tömött, túl sokat vesz fel és tesz le kis területre, és nekem nincs szükségem olyan erőteljes fedésre, porpúderből én csak a fátylat szeretem. Porpúderhez szerintem a Chanel másik kabuki ecsete az igazi, az a barna fejű, nem összecsukható. Az hosszabb és lazább szálakból áll.
Ez a méret utazáshoz is praktikus, és ha csak pár napra megyek valahová, és nem szeretnék sok sminkcuccot vinni magammal, elég három ecset, ez, és a másik két összecsukható, a korrektorhoz és a szemhéjpúderhez való. Napi szinten nem hurcolom magammal, nem terhelem vele a neszeszeremet, mert azért van egy kis súlya. A Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder-hez meg amúgy is ott van az a kis félhold alakú ecset, napközbeni frissítésre nekem az bőven megteszi.
Tetszik, hogy mivel szintetikus, nem fogja meg semmi, mosás után ugyanolyan szép lesz, mint új korában. Sűrű, ezért lassan szárad, de a fej mosás után is megtartja a formáját. Volt korábban egy Chanel mini kabuki ecsetem, ha jól emlékszem, valamelyik már megszüntetett púderükhöz járt. Annak a feje pár mosás után elvesztette a lazaságát és a rugalmasságát, ha megnyomtam, úgy maradt, mindig olyan ferdén állt a feje, mintha fújná a szél.
Ez a kabuki ecset nekem megérte a beruházást, szép is, jó minőségű is, szeretem használni.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2021. augusztus 2.

Fiorentina

Korcsoport: >54
2019. március 16.

Update: időközben egy kisebb változatához sikerült hozzájutnom - ha hiszitek, ha nem, néha csak úgy megsimogatom, amikor a fürdőszobában vagyok. Biztosan lehet ilyesmi "haszontalanságok" nélkül is létezni, de én nagy becsben tartom, mert megérdemli.

2017. szeptember 2. Selymes puhaságú aranyárban kínált csoda. Valaki egyszer azt írta, hogy inkább nem eszik, de akkor is megvesz valamilyen vágyott terméket. Hát mit mondjak, nem bánnám, ha egy kisangyal letenné a karácsonyfa alá... Amióta megsimítottam, nem tudom kiverni a fejemből.
Hátha valakinél lapul belőle egy felesleges példány... Nálam igen nagy becsben lenne tartva...
Vagy: létezhet alternatívája???

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: >54 |  Dátum: 2019. március 16.

Vagy: létezhet alternatívája???

Cannes

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2016. július 8.

Hát piha puha egyszerűen csodálatos nagyon jó a minősége is utazás barát....és sorolhatnám a jókat...végtelenségig

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2016. július 8.

Pandácska

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2013. június 30.

Na Ő tényleg egy álom!! Annyira puha, hogy az már hihetetlen, valódi jutalmazás az arcnak! Egyszer mindenkinek muszáj kipróbálnia, de legalább megtapiznia, mert ritka (én eddig még nem is találtam) az ilyen puha ecset. Nagyon tömött is, imádom a fehér színét, olyan elegáns így a fekete tokkal párosítva. Ő lesz a táskám állandó lakója, ideális utazáshoz is, picike, bármelyik neszeszeres táskában elfér. Itt bukkantam erre a gyönyörűségre, bár az ára nem baráti, de egyszerűen tényleg csodás kis ecset, nem lehet megbánni. A tartós használat még hátravan, de nem hiszem, hogy csalódást tudna okozni. Csillagos ötös!!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. június 30.

szeliger

2013. június 8.

Megkaptam szülinapi ajándékba, nagy az öröm. 8,5 cm magas, 3 cm átmérőjű a tok, szép lakkfekete, a tetején bézs színű logo-val. A képek alapján én magasabbnak gondoltam, de így pont jó, megfér a táskában. Nagyon finom, nagyon puha és tömött az ecset feje, a szálak szintetikusak. Egyelőre csak a sorozatban található kompakt-tal próbáltam, ezek egymásnak lettek kitalálva, szuper módon dolgoznak együtt, egyelőre öt csillag.

Update: a mosásról
A dobozon azt ajánlották, hogy sima vízzel és szappannal, ezt követtem. Könnyű kimosni, a szálak nem potyognak, viszont a tömöttsége miatt nehezen szárad. Száradás után ugyanolyan finom és tömött, mint új korában, imádom.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2013. június 8.

Update: a mosásról