Ezt a terméket már nem gyártják!

Claire's Körömlakk (régi)
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Körömlakkok, lemosók | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Claire's üzletek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: szabonorina, az összetevőket feltöltötte: toll6565, Módosítva: 2013. október 10.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Acrylates Copolymer
Benzophenone-1
Benzophenone-3
f
Régóta az egyik kedvenc lakkom. Nekem ilyen barnás kakaó színben van. Az ecsetet nem néztem meg és pont ilyen mutáns félig lerágottat sikerült kifognom.
A színe nagyon jó és elég tartós, bár én használok alap és fedőlakkot is, simán tovább bírja mint egy hét. Viszont korábbiban amit ez előtt vettem (amiben normalis ecset volt), az is túl vékony volt.
Szín és a fedés nagyon jó, de pici a kiszerelése és az ecsete olyan szerencsétlen.

Szeretem a Claire's lakkokat, és ebből a fajtából is van egy pár darabom. Az egyetlen ami negatívum volt bennük, hogy a minőség nem volt egyenletes. Ki lehetett fogni nagyon szépen pigmentált lakkokat, de a világosabb színeknél előfirdult, hogy annyira 'vizesek' voltak, hogy három rétegben is alig fedtek (sőt azthiszem ez egy sötétkéknél ias előfordult) és emiatt viszont még lassan is szárdtak. Sokáig az újak közül nem is mertem világosakat venni, mondván biztos azok is ilyenek, de kelllemesen csalódtam.:)

Világoskék színben van meg, az két rétegben szépen fed, átlagos tartósságú. Van ilyen mini kiszerelésem is, a piros és a gyöngyházas rózsaszín a világoskék lakkom minőségéhez hasonló, de a vörös egy rétegben határozottan sötétrózsaszín, a lilának meg bőven kell három réteg, hogy jól fedjen. Gyorsan szárad, szóval annyira nem baj, de azért nem valami minőségiek (nyilván nem is vártam tőlük ilyesmit).

Nekem bejött. Jól fed, sűrű, könnyen kenhető, gyorsan szárad és átlagosan tartós, kb. 3-4 napig nem nagyon pattog le.

Egy halvány rózsaszín van meg, amit imádok. Jó a fedése, gyorsan szárad, aránylag tartós.

Akcióban vettem kettőt belőle, egy rózsaszínt meg egy kéket. Relatív gyorsan megszárad, és a színe is tetszik nagyon, egy áthúzással is már rendes színt ad.

Glitter sandwich-es lakkom van tőlük. Nem rossz, meg persze, különlegesen néz ki, de azért nem valami tartós, ezért az árát nem éri meg. Ma már nem ilyet vennék.

300 forintos darabáron vettem kettőt. Egy lilát mit annyira szidnak itt néhányan, meg egy zöldet. Mindkettőt kipróbáltam, egész szépen megállják a helyüket. Én nem rétegezve festem a körmöm, hanem egy rétegben annyira vastagon viszem fel, hogy szép egyenletes legyen a szín. Gyorsan megszáradt. Második napra éppen a körmöm hegyéről kopott le, de azért, mert sokat matatok!

Egy neon sárgás-zöldem van. Önmagában szörnyen fest, más színre kenve viszont elég extra. :D Gyorsan szárad, neon lakk, úgyhogy félmatt. A szaga viszont iszonyú, kicsit sem körömlakkszerű nekem.
Amiért megkapta a 4 csillagot, az az eltarthatóság. Szerintem megvan vagy két éve, de semmit nem változott. Meg cuki az üvege.

Nekem egy fedő lakkom van tőlük ami nekem nagyon bevált..Most éppen egy olyan lakkal kombinálva van fent ami kb 2 nap alatt lepattog ha nincs rajta semmi...ezzel szemben a fedőlakkal együtt már lassan egy hete rajta van nagyon jól bírja még a mosogatást is:))Sajnos viszont van egy csillogós lakkom is amit szinte alig tudok leszedni a körmömről ezért jár a -1

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Alkoholok: Isopropyl AlcoholFényvédők: Benzophenone-3
Illatanyagok: Ethyl Acetate, Isopropyl Alcohol
A butil-acetát elsősorban körömlakkokban használt oldószer. Jól old különböző cellulózésztereket, a műkaucsukot és számos műgyantát. Felhasználják körömlakkok, körömlakklemosók készítésére és az illatszeriparban is.
Szerves észtervegyület. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag (jellegzetes édeskés illata van) és oldószer. Viszonylag nem toxikus, olcsó és könnyen illanó oldószernek minősül, ezért a körömlakkoknak, körömlakklemosóknak gyakori, nagy mennyiségben használt összetevője.
A CosIng besorolása szerint filmképző anyag. Pamutból vagy faforgácsból nyerik, kénsavas közegben salétromsavval való reakció során. A nitrocellulóz mesterségesen előállított anyag, a természetben nem fordul elő. Rendkívül gyúlékony. Az anyag a legtöbb körömlakk fő összetevője, mivel kemény, fényes felületet ad a nekik.
Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.
Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.
Egyszerűbb néven oxybenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-360 nm hullámhosszú) ellen véd. Magas stabilitású összetevő, amely véd más összetevőket is az UV-sugárzás okozta károktól. A oxybenzone viszonylag gyenge fényvédő, önmagában nem véd eléggé, így leginkább csak a többi összetevőt védő segédanyagként használt. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt. Az összetevővel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy elősegíti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. További információ a smartskincare-en.