ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Hamarosan megújul a KrémMánia! Mindenképp ellenőrizd, hogy a regisztrált e-mail címed helyes-e! Ha nem, frissítsd a profilodban!

Kövess minket Instagramon is! :)

Alkoholok

hirdetés

Szerves vegyületek, melyeket változatos formákban használnak a kozmetikumokban. Az alkoholok rossz hírüket az un. kis molekula súlyú alkoholoknak köszönhetik, melyek az etanol, a denaturált alcohol, a methanol, a benzyl alcohol, az isopropyl alcohol és az sd alcohol. Ezek bizonyos nézetek szerint egyrészt szárító, irritáló hatással lehetnek a bőrre, másrészt pedig szabad gyök károkat is okoznak, különösen, ha az első helyek egyikén szerepelnek az összetevő listán. Más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre, valamint nem számoltak a bőr legkülső, ún. szarurétegének védő (barrier) funkciójával sem. A kis molekula súlyú alkoholoknak fertőtlenítő hatása is van, így gyakran használtak természetes kozmetikumokban tartósítószerként, illetve acne elleni termékekben baktérium ölő szerként.

Az alkoholok egy másik csoportja a zsíralkoholok, amelyek természetes zsírokból és olajokból előállított alkohol félék. A zsíralkoholoknak ellentétben a kis molekula súlyú alkoholokkal nincs kedvezőtlen hatása  a bőrre, sőt előnyös bőr puhító (emollient) hatásuk van, valamint sűrítő és enyhe tisztító (lemosókban használva) anyagok. Azok az alkoholok, amiktől nem kell megijedni az összetevő listán a következők: cetyl alcohol, cetearyl alcohol, cetostearyl alcohol, cetyl alcohol 40, C12-15 alcohols (mind kókuszolajból előállított), stearyl alcohol és lanolin alcohol. Utóbbi kettő nem csak hogy nem szárító hatású, hanem kifejezetten hidratáló.

Források:

http://www.futurederm.com/2007/10/15/the-most-misunderstood-skincare-ingredient-alcohol/
http://www.cosmeticscop.com/dictionary_term.aspx?tid=764&lid=492&term=alcohol

Összetevők

1-Dodecanol al|eo|eu|i Kockázat:

MásiknevénLauryl Alcohol. Kókuszolajból előállított zsíralkohol. A kozmetikumokban oldószerként,bőrpuhító (emolliens), emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használatossegédanyag és illatanyag.

Alcohol al Kockázat:

A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamintsegíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni... tovább >>

Alcohol Denat. al Kockázat:

Denaturalt alkohol, ami egyolyanetil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon.A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se... tovább >>

Szintetikus illatanyag, mellyel elsősorban parfümökben találkozhatunkEgyike annak a26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, habőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben0,01% felettimennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivelkontakt allergiás... tovább >>

C12-22 Alcohols al Kockázat:

Az összetevőnek még nincsen leírása.

C14-22 Alcohols al|eu Kockázat:

Növényi eredetű emulgeálószer. Szintetikus zsíralkoholok keveréke, mely lággyá és könnyűvé teszi az emulziók textúráját. A C12-20 Alkyl Glucoside nevű összetevővelegyüttMontanov™L névenhatékony O/V emulgeálószert alkotnak.

C20-22 Alcohols al Kockázat:

Arachidyl alcohol és behenyl alcohol (zsíralkoholok) keveréke. A kozmetikumokban emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó anyagként használt.

Caprylyl Alcohol al|i Kockázat:

Az összetevőnek még nincsen leírása.

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.