ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Alkoholok

hirdetés

Szerves vegyületek, melyeket változatos formákban használnak a kozmetikumokban. Az alkoholok rossz hírüket az un. kis molekula súlyú alkoholoknak köszönhetik, melyek egyrészt szárító, irritáló hatással vannak a bőrre, másrészt pedig szabad gyök károkat is okoznak. A kis molekula súlyú alkoholok az ethanol, a denaturált alcohol, az ethyl alcohol, a methanol, a benzyl alcohol, az isopropyl alcohol és az sd alcohol, melyeket bőrtípustól függetlenül jobb elkerülni, különösen, ha az első helyek egyikén szerepelnek az összetevő listán. A kis molekula súlyú alkoholoknak fertőtlenítő hatása is van, így gyakran használtak természetes kozmetikumokban tartósítószerként, illetve acne elleni termékekben baktérium ölő szerként.

Az alkoholok egy másik csoportja a zsíralkoholok, amelyek természetes zsírokból és olajokból előállított alkohol félék. A zsíralkoholoknak ellentétben a kis molekula súlyú alkoholokkal nincs kedvezőtlen hatása  a bőrre, sőt előnyös bőr puhító (emollient) hatásuk van, valamint sűrítő és enyhe tisztító (lemosókban használva) anyagok. Azok az alkoholok, amiktől nem kell megijedni az összetevő listán a következők: cetyl alcohol, cetearyl alcohol, cetostearyl alcohol, cetyl alcohol 40, C12-15 alcohols (mind kókuszolajból előállított), stearyl alcohol és lanolin alcohol. Utóbbi kettő nem csak hogy nem szárító hatású, hanem kifejezetten hidratáló.

Források:

http://www.futurederm.com/2007/10/15/the-most-misunderstood-skincare-ingredient-alcohol/
http://www.cosmeticscop.com/dictionary_term.aspx?tid=764&lid=492&term=alcohol

Összetevők

1-Dodecanol al|eo|eu|i EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

MásiknevénLauryl Alcohol. Kókuszolajból előállított zsíralkohol. A kozmetikumokban oldószerként,bőrpuhító (emolliens), emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használatossegédanyag és illatanyag.

Alcohol al EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

A kozmetikumokban oldószerként, sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos. Szárító, irritáló hatással lehet a bőrre, és elősegítheti a káros szabad gyökök képződését is, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található. A híres amerikai bőrgyógyész, Leslie... tovább >>

Alcohol Denat. al EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Denaturalt alkohol, ami egyolyanetil-alkohol, melyhez olyan adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon.Az alkohol denaturálása nem változtat a folyadék kémiai összetételén.A kozmetikumokban oldószerként, sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el... tovább >>

Behenyl Alcohol al|eo EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Bőrpuhító (emollient), emulzió stabilizáló és sűrítőanyagként használt zsíralkohol.

C14-22 Alcohols al|eu EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Növényi eredetű emulgeálószer. Szintetikus zsíralkoholok keveréke, mely lággyá és könnyűvé teszi az emulziók textúráját. A C12-20 Alkyl Glucoside nevű összetevővelegyüttMontanov™L névenhatékony O/V emulgeálószert alkotnak.

C20-22 Alcohols al EWG Kockázat: EWG Adat: nincsen

Arachidyl alcohol és behenyl alcohol (zsíralkoholok) keveréke. A kozmetikumokban emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó anyagként használt.

Ceteareth-20 al|eo|eu EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

Cetearyl alkohol és ethylene oxide keverékéből készülő zsíralkoholok a ceteareth vegyületek. Az összetevő nevében a szám az ethylene oxide molekulák számára utal. Az összetevőt leginkább emollient és emulgeáló szerként valamint elegyítő, sürítő anyagként használják a kozmetikumokban. Némileg vitatott az, hogy az összetevő mennyire biztonságos. Az EWG magas kockázatú összetevőnek sorolja be, és a... tovább >>

Cetearyl Alcohol al|eo|eu EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Cetyl Alcohol al|ti|eo|eu EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott Komedogén index: Irritatív index:

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak. Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

Ethyl Alcohol al EWG Kockázat:

Etanol, etil alkohol vagy más néven borszesz. Színtelen, jellegzetes szagú és ízű, könnyen folyó folyadék, valamint kiváló oldószer. A természetben tisztán sosem fordul elő, mindig híg vizes oldatában található.Megtalálható kis mennyiségben némely gyümölcsben, a legtöbb természetes vízben, az erjedő gyümölcsökben. A vegyiparban más vegyületek gyártásához, mint alapanyagot használják. A... tovább >>

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.