Clinique Liquid Facial Soap Mild
Ár: | 5590 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 200 ml | Bőrtípus: | Normál | |||
Lelőhely: | Clinique szaküzlet, parfümériák | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: apolka, az összetevőket feltöltötte: silence, Módosítva: 2020. július 28.
Lelőhely: | Clinique szaküzlet, parfümériák | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrtípus: | Normál | |
Habzó arclemosó szappan, a 3 lépéses bőrápoló rendszer első fázisa. Gyengéden megtisztítja a bőrt a szennyeződésektől és az olajtól. Tápláló összetevőinek köszönhetően nem szárít és megvédi a bőr természetes nedvesség egyensúlyát. Előkészíti a bőrt az elhalt hámsejtek eltávolítására.
Water / Aqua
EDTA
Disodium EDTA
Phenoxyethanol
ta
Illatmentes, géles állagú arclemosó, tökéletesen tisztít, nem szárít és nem bántja az érzékeny szememet. Használata során semmilyen kompromisszumot sem kellett kötnöm az érzékeny bőröm miatt. Szuper termék.

Vásárlás mellé kaptam ajándékba. Kevés mennyiségtől is megfelelően felhabzik, így sokáig elég lesz. Nagyon jól tisztít, igazi makulátlan érzetet ad. Nekem hosszútávon sem szárít, nem okozott pattanást vagy egyéb irritációt. Szerintem ez nagyon jó kis lemosó, normál, vízhiányos bőrön. Nem tudom még, hogy lecserélném-e a régóta jól bevált lemosómat, de tetszik a hatása!

Először nem voltam odáig érte, de akkor jöttem rá, hogy mennyire jól tisztít, mikor visszatértem egy drogériás lemosóhoz. Igen, kicsit szárít és hagy maga után feszülős érzést, de még így is jobb, mint a drogériások. Megfelelően habzik, könnyű lemosni, nem okoz pattanást vagy mitesszert. Kevés is elég belőle, ezért sokáig kitart, így az ára sem annyira vészes, mint tűnik.

Borzalmasan szárít, feszül tőle az arcom. Valószínűleg tusfürdő lesz belőle. Ez a Clinique sem lesz kedvenc.

Egyik vásárlásom alkalmával kaptam egy deluxe mintát. Egy zselés állagú és jól habzó arc tisztító, így elég keveset használni belőle. Nekem viszonylag sokáig elég volt a kis 30ml-es minta. Alaposan tisztított, de talán egy nagyon picit feszült utánna a bőröm, viszont mivel mást is használtam ezzel együtt lehet az volt a ludas. A teljes kiszerelést végül nem vettem meg, mert közben más arctisztítókkal is kísérleteztem és találtam olyat amit szívesebben használok.

A 3 steps részeként használom. Szépen tisztít, nekem nem okoz irritációt vagy pattanásokat. Nagyon kevés kell belőle, így nem drágállom, mert nagyon sokáig elég.

A három lépcsős arcápolás első elemeként használom télen és nyáron egyaránt. Nagyon elégedett vagyok vele. Napi rendszerességgel használom és sokkal selymes, puhább tőle a bőröm. Nagyon kevés kell belőle, ennek ellenére hatékonyan tisztít. Nálam újravevős darab.

Kaptam belőle egy deluxe mintát. Átlátszó gél, illata átlagos, viszonylag jól habzik, megfelelően tisztít. Nekem picit önmagában használva feszül a bőröm tőle, de amúgy selymes. Öt csillagot azért nem kap tőlem. Szempillaspirál lemosására fogom hasznàlni, mert azt szuper könnyen leszedi és a szememet sem csípi.

Hogy mennyire szeretem az csak akkor derült ki miután fél évig nem használtam. A bőröm 180 fokos fordulatot vett miután elfogyott. Még a kozmetikusom is megjegyezte, hogy valami változott. A szép, egységes, tiszta bőrképem eltűnt mikor másik arctisztítót használtam. Azt nem mondanám, hogy pihe-puha tőle a bőröm, de az biztos, hogy semmi nem tisztít úgy mint ez a termék. Annak ajánlom aki ha arctisztításról van szó nem köt kompromisszumot, mert igaz, hogy nem olcsó, de tényleg megéri ezt használni. Évekig használtam, sőt több verziót is kipróbáltam, de a MILD a legjobb.

Nekem abszolút bevált termék, elég érzékeny a bőröm és a legtöbb termék szárítja mar 2 használat után.Ezt a termeket 3 hete napi szinten használom esténként a foreo készülékemmel, kijelenthetem, hogy imádom ! Ha elfogy biztosan újra veszem ! 5*

Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf JuiceHidratálók: Butylene Glycol, Sucrose, Caprylyl Glycol
Emolliensek: Caprylyl Glycol
Emulgeálószerek: Sodium Laureth Sulfate, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Hexylene Glycol, Laureth-2
Tisztítószerek: Sodium Laureth Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Sodium Cocoyl Sarcosinate, Tea-Cocoyl Glutamate, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Hexylene Glycol, Laureth-2
Tartósítószerek: Phenoxyethanol
Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer. Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az...), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatikus hatású, tisztító, habzást elősegítő felületaktív összetevő. Paula Begon szerint ez az egyik legkíméletesebb felületaktív összetevő, emiatt gyakori összetevője a különféle arcápolási termékeknek, például gyengéd hatású lemosóknak, maszkoknak.
Kókuszolajból előállított összetevő, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatikus hatású, tisztító, habzást elősegítő felületaktív összetevőként használnak a kozmetikumokban. Segít más összetevők szállításában, különösen a tisztító és hidratáló hatásúakéban. Paula Begon szerint igen gyengéd, bőrkímélő hatású anyag. Bár igen széleskörű a felhasználása, de elsősorban hajápoló termékekben találkozhatunk vele.
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.
Növényi eredetű összetevő. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tiszító, hajkondícionáló, felületaktív hatása van.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
Felületaktív anyag, tisztítószer és emulgeálószer. Nagy molekulamérete miatt nem igazán szívódik be a bőrbe.
Mentol, melyet borsmentából állítanak elő. A CosIng besorolása szerint nyugtató, frissítő hatású anyag. Paula Begoun szerint viszont a mentolnak a borsmentához hasonlóan irritáló hatása van a bőrre.
Vízmegkötő tulajdonsága is van, de leginkább segédanyagként használatos rendkívül kis mennyiségben, hogy a krém hidegben ne fagyjon meg, melegben pedig ne olvadjon meg.
Elektromos töltődést megakadályozó és felületi hártya képző anyag, melyet elsősorban hajápolókban használnak, de találkozhatunk vele szappanokban és tisztítókban is. Ez egy polyquarternium által alkotott (utolsó) generáció, amelynek az a különleges tulajdonsága, hogy fényt adjon a hajnak. Biztosítja a haj simaságát, csökkenti a "ragadósságát".
Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló) hatását.
Térfogatnövelő és sűrűség szabályozó segédanyagként használt a krémekben. A mindennapi életben azonban leggyakrabban nem a kozmetikumokban, hanem a mosóporokban találkozhatunk a sodium sulfate-tal, ahol térfogat kitöltő anyagként használt.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint kelátképző hatású összetevő, vagyis a kozmetikumban a víz révén megtalálható fémionokkal (elsősorban ásványi anyagokkal) képes reakcióba lépni, ami elősegíti, hogy a krém megőrizze az állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)