Cosmio

Ár:   800 Ft és 1600 Ft   Kategória:   Egyéb kozmetikumok
Kiszerelés:   100 ml és 250 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Túlérzékenység

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Októberi Lány, Módosítva: 2014. szeptember 22.

Ár:   800 Ft és 1600 Ft
Kiszerelés:   100 ml és 250 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Egyéb kozmetikumok
Bőrprobléma:   Túlérzékenység

Bio római kamilla hidrolátum. A római kamilla virágainak vízgőz desztillációjával nyert hidrolátum, vagyis virágvíz. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. 0,6% tartósítószerrel.

Fizikai jellemzői: Kellemesen édes, almás-mézes illatú, áttetsző folyadék.

Főbb összetevők: szeszkviterpén illóolaj komponensek, flavonoidok, kumarinok

Felhasználási javaslat:

• minden bőrtípus, különösen az érzékeny, ekcémás bőr ápolására szánt kozmetikumokba
  • babápoló készítményekbe
  • a bőr és a nyálkahártyák enyhe gyulladásainak kezelésére
  • napozás illetve borotválkozás utáni készítményekbe
  • csípések, kiütések, allergiás reakciók okozta irritáció enyhítésére
  • bőrnyugtató arcvizekbe (vagy önmagában arcvízként), testpermetekbe, lotionokba, borogatásokba
  • samponokba, hajöblítőnek világos hajra

Hatásai:

• bőrnyugtató, irritációt gátló
  • gyulladáscsökkentő
  • antioxidáns
  • sebgyógyító
  • kiegyensúlyozó, nyugtató, harmonizáló illatú

Ellenjavallat: allergia a fészkesvirágzatúak családjába tartozó növényekre

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

i.napcsi

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2019. május 4.

nagyon kellemes,nyugtató hatása van,kifejezetten szeretem az illatát!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2019. május 4.

nagyon kellemes,nyugtató hatása van,kifejezetten szeretem az illatát!

Októberi Lány

Bőrtípus: Zsíros
2014. szeptember 6.

Kimondottan furcsa illatú, tulajdonképpen büdi. Azért túlélhető, mondjuk, egy neem olajjal szemben azért jócskán alulmaradna, az tény. De nem szerettem, tonikként használtam (vettem hozzá cseppentő betétet is, 150,- / 5 db), arcmosás és krémezés között. Enyhén húzódott tőle a bőröm, node hidratálással egyáltalán nem vészes. Hatást különösebben nem érzékeltem, végülis a második felét agyagos pakolásba használtam sima víz helyett, arra tökéletes volt, csak ahhoz talán kissé drága. Toniknak viszont nem, 800,-/100 ml, ami kb. 2 hónapig elég. Nem ez lett a kedvencem, de el tudom képzelni, hogy egy kevéssé vízhiányos, kicsit se zsíros, de érzékeny bőrre ideális. :)

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. szeptember 6.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Illatanyagok: Benzyl Alcohol
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid

Kamilla virágából kivont vizes folyadék. A kamillatea gyógyászati célokra való használata nagy hagyományokra tekint vissza. A kamilla közismerten gyulladáscsökkentő, nyugtató, fertőtlenítő hatású. Mérsékelt antioxidáns hatása is van.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak. Ecocert és Cosmos jóváhagyással rendelkezik, ezért népszerű tartósító összetevő natúrkozmetikumokban.