Dontodent

Ár:   550 Ft   Kategória:   Fog- és szájápolók
Kiszerelés:   500 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   DM   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Catti, Módosítva: 2017. szeptember 3.

Kiszerelés:   500 ml
Lelőhely:   DM
Kategória:   Fog- és szájápolók

Antibakteriális szájvíz kamilla, zsálya és menta kivonattal, alkoholmentes.

bibi24

Hanna06

2021. november 5.

Ár érték arányban a legjobb. Jó íze van, friss leheletet, érzést biztosít.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. november 5.

Ár érték arányban a legjobb. Jó íze van, friss leheletet, érzést biztosít.

Alizzz24

2021. július 28.

A vélemények és az összetevők miatt vettem meg, messze ez volt a legjobb árban. Többen írták előttem, hogy nekik nem okoz csípő érzést, hát nekem igen, nem durvát, kevesebbet, mint a Listerine, de akkor sem igaz, hogy nem csíp. Amúgy jó termék, én ajánlom, nekem jó lehelletem van tőle, szóval semmi panasz.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. július 28.

Edo88

2021. június 21.

Nagyon kellemes, abszolút nem csíp meg semmi kellemetlen érzés. Talán kicsit túl édes is a legtöbb szájvízhez képest. Nem szeretem a szíjvizeket mert szárítanak, folyton szomjas vagyok utánuk de ennél ezt nem tapasztaltam. Kellemes csalódás, főleg ennyi pénzért.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. június 21.

Biloba

2020. november 17.

A zöld tényleg kellemesebb, mint a kék verzió, de én egyikkel se vagyok megelégedve. Nem érzem, hogy különösebben frissítené a lehelletet,szerintem semmit nem csinál, a kék ráadásul megfogja a szám belsejét, és a nyelvem is....

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. november 17.

mucskalaura

2020. november 7.

Nagyon jó az ár-érték arány, kellemes az íze és tényleg használ. Nem tudok rosszat mondani róla.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. november 7.

hdori23

2020. augusztus 30.

Itteni vélemények miatt vettem meg, ár érték arányban a legjobb, én nagyon megszerettem és végre nem csíp ellentétben a Listerinnel.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. augusztus 30.

ramonav

Bőrtípus:  -
2020. augusztus 11.

Jó íze van, friss lehelletet biztosít. Szerintem semmivel sem rosszabb, mint a Listerine, az ára viszont töredéke.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. augusztus 11.

melive

Bőrtípus: Zsíros
2020. március 25.

Évek óta használom, azóta gyakorlatilag semmi mást. Íze, hatása megfelelő, árban verhetetlen. Nagyon szeretem és a párom is lassan rászokott. :D

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. március 25.

AnnaR

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2020. február 15.

Ha csak egy picit lenne erősebb íze már nem szeretném, de így tökéletes. Szerintem mindent tud, amit egy szájvíznek kell, az ára is nagyon jó.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. február 15.

Fairy0124

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2020. február 8.

Jó íze van, picit édeskés, sokáig friss tőle a lehellet. Sokáig elég is volt. Ha DM-ben járok biztosan újraveszem.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. február 8.

Hidratálók: Glycerin, Xylitol, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Caprylyl Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Glycerin h 0 0

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Sok gyümölcs és növény rostjában előforduló cukorpótló (ugyanolyan édes mint a cukor, de kisebb az energia tartalma). A kozmetikai iparban vízmegkötő, bőrjavító tulajdonságai miatt használják.

A xylitol-anhydroxylitol-xylitylglucoside összetevő  hármassal Aquaxyl márkanéven is találkozhatunk, mely a SEPPIC cég által szabadalmaztatott hidratáló komplex. A cég állítása szerint ez a természetes cukrokból előállított összetevő komplex képes a bőr vízháztartását harmonizálni: egyrészt növeli a bőrben lévő vízmegkötő anyagok (GAGok és hialuronsav) mennyiségét, másrészt pedig csökkenti a bőr vízvesztését (trans epidermal water loss) a bőr keramid tartalmának (bőr természetes védőrétegének kulcs összetevője) növelésével. E két hatás eredményeként a bőr vízháztartása egyensúlyba kerül, és a bőr hidratált lesz.

Nátrium-fluorid. A fluorozott fogkrémek alkotóeleme. Segít késleltetni a fogszuvasodást.

Használata nagyon vitatott. A fogorvosok egyik csoportja azt mondja, hogy igazából semmi szükség rá, másik fele meg azt mondja nem ér semmit a fogmosás fluorid nélkül. Az igazság valószínűleg, mint mindig középen van: a fluorid hosszú távú védelmet jelent a fog kálciumvesztése ellen. Másrészt viszont valóban mérgező lehet ha elég nagy mennyiségben fogyasztunk belőle. Az optimális megoldás, mint mindig az odafigyelés: ha ezt tesszük, ki tudjuk használni ennek az anyagnak a jó tulajdonságait, anélkül, hogy a rosszak érvényre jutnának.

Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Emulzióstabilizátorként, oldószerként, bőrjavító anyagként és és széles spektrumú antimikrobiális szerként használt multifunkcionális, selymes érzetű glikolféle. Hidratáló hatása van a bőrre.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Többfunkciós segédanyag, amely több mindenre is képes a bőrápoló termékekben: puha és kellemes tapintást kölcsönözhet a formulának, hidratáló és bőrpuhító hatású, oldószere lehet néhány más összetevőnek, valamint segíthet a pigmentek egyenletesebb eloszlatásában a sminktermékekben. Ezen túl gomba- és baktériumellenes hatása révén fokozhatja a tartósítószerek antimikrobiális hatását is.

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer, a leggyakrabban használt parabénfajta. Hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben, ezért tanácsos a methylparaben-tartalmú termékek mellett fényvédőt használni. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.

A CosIng besorolása szerint gombaellenes, fertőtlenítő, dezodoráló, emulgeáló összetevő, továbbá felület aktív anyag és hajkondícionáló. Leginkább szájvizekben és fogkrémekben találkozhatunk vele fertőtlenítő szerként.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják, utóbbit főleg különféle felületaktív anyagok esetén, melyeknek zselés állagot ad (pl. tusfürdőknél). Ha az összetevő az INCI lista elején áll, akkor általában mint fizikai hámlasztó van jelen az adott termékben, jellemzően testradírok esetén, de fürdősókban is gyakran találkozhatunk vele.

Térfogatnövelő és sűrűség szabályozó segédanyagként használt a krémekben. A mindennapi életben azonban leggyakrabban nem a kozmetikumokban, hanem a mosóporokban találkozhatunk a sodium sulfate-tal, ahol térfogat kitöltő anyagként használt.

Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Tovább keverhető tartrazinnal, hogy gyönyörű zöld árnyalatokat kapjunk. A CI 42090 biztonságosnak tekinthető a bőrön és a hajon való használatra, és nem jelent kockázatot, hacsak nem nyelik le vagy légzik be (pl ajkakon használt termékek vagy parfümök esetén). Ezen kívül bőrirritációt és bőrpírt is okozhat a festékekre allergiás embereknél (forrás).