ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Színezékek

hirdetés

A legtöbb kozmetikai termékben találunk színezékeket. A bőrápoló termékekben a színezékek a termék tényleges minőségére nincsenek hatással, csupán esztétikai jelentőségük van. Az FDA (amerikai gyógyszereket jóváhagyó bizottság) a színezékeket kettő csoportba sorolja: FD&C és D&C. Az előbbi az ételekben, gyógyszerekben és kozmetikumokban (food, drug and cosmetics) , az utóbbi pedig csak a gyógyszerekben és kozmetikumokban engedélyezett színezékek csoportja. A kozmetikumok dobozán a színezékeket CI előtaggal és egy 5 számjegyű kóddal jelölik, ami a színezék nemzetközi szín idex szerinti száma.

Forrás:

http://www.cosmeticscop.com/ingredient_dictionary.aspx?lid=506(FD&C colors)
http://en.wikipedia.org/wiki/Colour_Index_International

Összetevők

Acid Blue 3 sz Kockázat:

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Acid Violet 43 sz Kockázat:

Szintetikus lila festékanyag. Az EWG adatai szerint a bőrre káros, allergizálóhatással lehet. Az összetevőleg elsősorban hajápolási termékekben találkozhatunk.

Acid Yellow 65 sz Kockázat:

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Aluminium Stearate sz Kockázat:

Alumíniumsóból származósztearinsav.A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulzió stabilizáló, sűrűségszabályozó éscsomósodásgátló segédanyag valamit színezék.

Aluminum Hydroxide sz|eo|h Kockázat:

Egy alumíniumból előállított mesterséges összetevő, ami a CosIng besorolása szerint átlátszatlanná tevő, bőrvédő, vízmegkötő és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A gyakorlatban az összetevőt az INCIDecoder szerint sokkal inkább pigment technológiákban használják: egyrészt aTitanium Dioxid-on védőréteget képez, ami stabilabbá teszi a fényvédőt, másrészt "fordítva" használva (vagyis nem... tovább >>

Szürkés színű, alumíniumból készült por, melyet színezékként használnak a kozmetikumokban.

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.