ÖSSZETEVŐKERESŐ
KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Színezékek

hirdetés

A legtöbb kozmetikai termékben találunk színezékeket. A bőrápoló termékekben a színezékek a termék tényleges minőségére nincsenek hatással, csupán esztétikai jelentőségük van. Az FDA (amerikai gyógyszereket jóváhagyó bizottság) a színezékeket kettő csoportba sorolja: FD&C és D&C. Az előbbi az ételekben, gyógyszerekben és kozmetikumokban (food, drug and cosmetics) , az utóbbi pedig csak a gyógyszerekben és kozmetikumokban engedélyezett színezékek csoportja. A kozmetikumok dobozán a színezékeket CI előtaggal és egy 5 számjegyű kóddal jelölik, ami a színezék nemzetközi szín idex szerinti száma.

Forrás:

http://www.cosmeticscop.com/ingredient_dictionary.aspx?lid=506(FD&C colors)
http://en.wikipedia.org/wiki/Colour_Index_International

Összetevők

Acid Blue 3 sz EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Acid Orange 7 sz EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Acid Violet 43 sz EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Szintetikus lila festékanyag. Az EWG adatai szerint a bőrre káros, mérgező hatással lehet. Az összetevőleg elsősorban hajápolási termékekben találkozhatunk.

Aluminium Stearate sz EWG Kockázat: EWG Adat: korlátozott

Alumíniumsóból származósztearinsav.A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulzió stabilizáló, sűrűségszabályozó éscsomósodásgátló segédanyag valamit színezék.

Aluminum Hydroxide sz|eo|h EWG Kockázat: EWG Adat: közepes

Egy alumíniumból előállított mesterséges összetevő, melyet elsősorban átlátszatlanná tevő, bőrvédő, másodsorban vízmegkötő és sűrűség szabályozó anyagként használnak. Az összetevővel sok fényvédőben is találkozhatunk Titanium Dioxid mellett, mivelfénytörő réteget képez a bőrön, amely képes visszatükrözni az UV-sugarakat. E szerint akutatásszerint az összetevőpro-oxidáns hatással van a bőrre.

Aluminum Powder / CI 77000 sz EWG Kockázat: EWG Adat: sok

Szürkés színű, alumíniumból készült por, melyet színezékként használnak a kozmetikumokban.

© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.