Ayurmed Heena Plus
Ár: | 900 Ft | Kategória: | Hajfestékek | |||
Kiszerelés: | 100 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | patikák | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Bibi, Módosítva: 2017. február 17.
Kiszerelés: | 100 g | |
Lelőhely: | patikák | |
Kategória: | Hajfestékek | |
Természetes hajszínező (henna) antiszeptikus és hajerősítő hatással. Elősegíti a fejbőr vérkeringését, ezáltal segít revitalizálni, erősebbé és ragyogóbbá tenni a hajat. Élénk kékesfekete árnyalatot ad. Ajurvédikus termék.
Az összes összetevő funkció szerint lebontva
A henna egy virágos cserje, mely Afrika szubtrópusi területein, Dél-Ázsiában és Észak-Ausztráliában őshonos. 2-6 méter magasra nő meg. A növényben található festő hatású anyag (lawsone) által a bőrt, hajat, és egyéb protein tartalmú anyagokat (köröm, gyapjú, selyem) narancsvörösre színezi. A színezőanyag-tartalom a levél részben a legmagasabb. A hennával történő hajfestés sszéles körben elterjedt. A hajat eredeti színétől függően a vörös különböző árnyalataira festi. Használják gombaölő szernek is tartósításhoz és parfümök adalékanyagaként is. (forrás: Wikipádia)
Az EWG a hennát használattól függően a közepes vagy akár magas kockázatú összetevők közé sorolja erős allergén, és potenciális immunrendszer károsító hatása miatt. A kozmetikumokban használható henna mennyisége korlátozott és nem használható szem körüli kozmetikumokban.
Más néven Shikakai. Az Acacia Concinna egy Indiában élő cserje. Ennek a növénynek a hüvelyét évszázadok óta használják az Ayurvedában, a természetes szaponinoknak és az enyhe pH-nak köszönhetően az indiai nők évszázadok óta használják őket hajtisztító és -kondicionáló szerként. Állítólag erősíti a hajat és képes megszünteti a fejbőr viszketését valamint a korpát is.
Másnéven ázsiai gázló, ami jól ismert sebgyógyulást segítő, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásáról. Részletesebb leírást itt találsz >>