flp.csenge
A termék tíz gondosan összeválogatott gyógynövény desztillált víz ésétkezési alkohol keverékéből készül, melyek együttesen fejtik ki hatásukat. Több hetes érlelés következtében a gyógynövényekből a hatóanyagok kioldódnak. Mivel színezéket és aromát nem tartalmaz, így a különböző gyártási időpontban készült termékek színe illetve sűrűsége változó lehet.
Utoljára szerkesztve: 2019.03.15. 17:46 - 2019.03.15. 15:14
Hááát nem is tudom. Ez volt az utolsó utáni..utáni...utáni reménységem a hajam zsírosodása ellen - bár már többször megfogadtam, hogy nem veszek ebből a célból újabb dolgokat és nem próbálok ki újabb csodaszereket és módszereket, de csak elcsábultam. Aki ezzel a problémával küzd, azaz, hogy 2 nap után vállalhatatlanul tocsog a hajtöve a zsírban, az tudja, miről beszélek, bizonyára megérti az elkeseredett próbálkozásokat.Persze az ok egyrészt a hajamban van, mivel az nagyon vékony szálú, ráadásul lapocka tetejéig érő hosszúságú, s emiatt nincs tartása, a fejemre tapad (a fodrász szerint ez már önmagában egy jelentős zsírosító tényező), és nyilván az sem kizárt, hogy esetleg egyéb, belülről fakadó felderítetlen probléma is generálhatja a zsírosságot - túl a nagyvárosi levegő szennyezettségén.A dobozon az áll útmutatásként, hogy zsíros haj problémájára 2-3 naponta kell a fejbőrre cseppenteni (egyéb célból, pl hajhullás miatt pedig naponta 1x). Pontosan eszerint jártam el, 2-3 naponta használom folyamatosan.Mielőtt megrendeltem a webshopon, felhívtam a készítő nénit a használat ügyében, hogy tudjam, hány üveggel érdemes egyszerre betáraznom. Ő azt mondta telefonon, hogy naponta használjam, de úgyis minden részletesen benne lesz a leírásban, majd azt olvassam el. Ehhez képest a dobozban nem volt semmilyen útmutató, csak a doboz oldalán állt pár mondat, amit az imént említettem. Úgy döntöttem, hogy az írásos útmutatás szerint járok el. Kb. 6-7 hete használom a szeszt, de a világon semmit sem csinál, olyan, mintha vízzel kenegetném a fejbőrömet, pedig bőségesen locsolom, szerintem egy ideje már jóval többet teszek rá, mint az előírt csepp-mennyiség. Egyébként illata nem sok van, amit kicsit furcsállok, mert jó sokféle hajszesz kipróbálójaként eddig azt tapsztaltam, hogy brutál intenzív gyógynövény illatuk szokott lenni általában. Ennek is vagy egy enyhe kis gyógynövényes illata, de nem erős; ami persze egyrészt jó, hogy nem bűzölög tőle az ember, másrészt számomra némileg megkérdőjelezi a kellő hatóanyagtartalmat.A kiszerelés egyébként elég "magyaros", egy széles szájú, szűkítő nélküli csavaros kupakos sötét üveg, amihez adtak egy ultra gagyi műanyag pipettát. A gond az, hogy a pipetta túl rövid, ha megfogom úgy, hogy a tetejét összecsíptetem, még az üveg feléig sem lóg bele a vége, így pár használat után lehetetlen kinyerni vele a tartalmat. Megoldottam, mert egy részét átöntöttem egy kiürült barna pipettás üvegbe, ha csak ennyi lenne a baj, efelett szemet is hunynék.Arra gondoltam, hogy összeszedem magam később és esetleg ráállok a napi 1X-i használatra, hátha úgy megérkezik a csoda. Ha így lenne, update-elek majd, egyelőre csak ezt a pontszámot tudom neki adni, hisz semmit nem csinál. Nemcsak a zsírosodáson nem segít, de a hajam állaga, a növekedés tempója, semmi nem változott meg.
2015.04.12. 13:10
Nekem és a környezetemnek is nagyon bevált. Nagyon tetszik hogy naponta használható. Elillan az illata és a nedvessége gyorsan a fejbőrről. Nem gyilkolja a frizurát. Teljesen kényelmesen lehet naponta használni. A környezet nem érzi a hajszesz illatát. Az első hat nap a legtöbb féle fejbőrbetegséget megszünteti. Nekem nagyon korpás volt a hajam egy télen. A hatodik nap használata után nyoma sem maradt. Más ismerőseim is arról számoltak be hogy egyéb fejbőrbetegségeket is ugyanennyi idő alatt megszüntetett. A hajhullást is nagyon hatékonyan elállította. Kb. 3 hét azért kellett hozzá. Viszont kipróbáltam a szülés utáni hajhullásra is, és arra is tökéletesen bevált. Az orvosok azt mondták hogy szoptatási időszakban természetes az erős hajhullás a hormonok miatt. Hát az Ilzsu szerencsésen megszüntette. Akkor nem volt elég három hét rá. Kb. dupla idő alatt állt le a szülés utáni hajhullásom. Szerintem a piacon lévő legjobb hajhullás elleni szer.
2014.12.18. 18:25
Nekem is használt! Én összekevertem egy kis langyos ricinus olajjal is.
2013.08.28. 18:38
Én már több üveggel is vettem belőle, mert tényleg használ. csak kitartás. Stressz hatására hullik a hajam és időnként robolálom vele. Még azok a pici 1-2 cm-es pihehajak is a homlokom és a hajtövem találkozásánál ,amik 30 éve ugyan rövidek voltak,azok is 4-5 cm-re nőttek azóta. Csak ajánlani tudom. Apropó, 2 éves használat után sem szárította ki a fejbőröm.
2013.04.07. 12:50
Igen nekem bevált. Mióta használom heti 1-2 alkalommal lényegesen kevesebb haj marad a fésűmön. Nem mindegy hogy mikor tesszük fel talán hajszárítás előtt a legalkalmasabb még mikor eléggé vizes a haj, nekem akkor nem szárította ki a fejbőröm.
2013.03.27. 13:07
Nekem semmit nem használt, csak kiszárította a hajam és a fejbőröm, pedig alapból zsíros a hajam a töveknél.