Elmex Sensitive Plus Fogkrém
Ár: | 1290 Ft | Kategória: | Fog- és szájápolók | |||
Kiszerelés: | 75 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | patikák, drogériák | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: k.eszter88, Módosítva: 2011. március 14.
Kiszerelés: | 75 ml | |
Lelőhely: | patikák, drogériák | |
Kategória: | Fog- és szájápolók | |
Elmex sensitive plus fogkrém, véd az érzékenység és a fognyaki szuvasodás ellen. Érzékeny fogakra.
Water / Aqua
Titanium Dioxide
f
Saccharin
Potassium Hydroxide
Évek óta ezt a fogkrémet használom. Nagyon szeretem!! Volt hogy nem tudtam hozzá jutni, mert a közelemben levő üzletben nem volt, akkor kipróbáltam mást, de mindig vissza tértem ehhez a fajtához.
Csak ajánlani tudom!!

Csak ajánlani tudom!!

Évek óta csak ezt használom, elkötelezett rajongója vagyok! Ínysorvadásos, kilógó fognyakaim ennek köszönhetően már nem hő és savérzékenyek. Tényleg réteget képez a zománc nélküli felületeken, ami véd.

Fogorvos ajánlására vettem meg.Az illatával/ízével nincs gondom,a hatását nem érzékeltem.Nekem olyan mintha nem tisztítana eléggé,olyan semmilyen...Próbáltam megszokni ,de nem lett kedvenc.Viszont a családban öcsém csak ezt használja és neki bevált.Ár érték arányban én többet vártam

Ugyanúgy szeretem, mint a szájvizét a márkának. Azt legfőképp, hogy nincs agyonízesítve. 5 csillag.

Nekem sem jött be különösebben. Az érzékenység csökkenését nem tapasztaltam, és az előző véleményezőhez hasonlóan nekem sem működött az elektromos fogkefével, állandóan lepotyogott róla a krém. És bár tudom, hogy SLS-mentes, azért egy kicsit erőteljesebb habzást nem vettem volna rossz néven.

Az íze nem túl erős, de kellemes. Nagyon érzékeny az ínyem, sok fogkrémet kipróbáltam már, és ehhez az Elmexhez is nagy reményeket fűztem, de csak a Lacalut segít. Még egy negatívum, hogy elektromos fogkefével nem kompatibilis, legalábbis nekem egy darabban leesett mindig a fogkefe forgó fejéről (normális fogkefénél ilyen probléma nem volt). Nem veszem újra.

Régóta használom ezt a fogkrémet, és nagyon jó volt az érzékeny fogaimra, szuper, hogy nincs túl erős íze, akciósan szeretek feltankolni belőle.

Sokfajta fogkrémet kipróbáltam és leginkább azért ez vált be, érzékeny ínyjemen csak ez segített. Nagyon jól tísztít elektromos fogkefével használva, nincs az az őrült mentol íze, és nem habzik az egész szám.

Annyira nem hatasos mint vartam..

Annyira nem hatasos mint vartam..

Nem habzik ami nálam csak pozitívum mert rosszul leszek a sok fogkrémtől. Nincs erősen mentolos íze. Sokáig elég szokott lenni szóval megéri kiadni érte ennyit.

Hidratálók: SorbitolÖsszetevők megmagyarázva
Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).
Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.
Kovasav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulziókat stabilizáló, porok szóró- és nedvszívó képességét növelő hatású összetevő és dörzsszemcse (aránylag enyhe). Nagy duzzadóképessége miatt paszták, pakolások készítésére, fogkrémekben és fogporokban is alkalmazzák.
Cellulózból származó zselésítő és sűrítő anyag. A CosIng besorolása szerint még felületi hártyaképző, emulzió stabilizáló és a krémet homogénné tevő segédanyag.
Szerves eredetű fluorid. Elősegíti a kezdődő szuvas területek ásványianyag tartalmának helyreállását. A fognyaki túlérzékenység kezelésére is alkalmas. A szervetlen eredetű fluoridokhoz képest az aminofluoridik tartósabb hatást fejtenek ki a fogfelszínekre és a szájüreg nyálkahártyáira, így a fluoridkomponens hosszab ideig fejti ki hatásást és segíti az ásványi anyagok visszaépülését. Forrás: Wikipédia
Csomósodást megakadályozó (anticaking), sűrűség szabályozó, térfogatnövelő és bőr puhító (emollient) szilícium dioxid származék.
Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.
Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő. A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano). (forrás)
Szintetikusan előállított édesítőszer, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint ízeket semlegesítő hatása miatt használnak a kozmetikumokban.
Magyar neve kálium hidroxid. A kozmetikumokban főként a pH beállítására (lúgosításra) használják. (pl. citromsav mellett, savasságának ellensúlyozására)