Eucerin Bőrápoló Olaj
Ár: | 5000 Ft | Kategória: | Testápolók | |||
Kiszerelés: | 125 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | patikák | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Spengi, Módosítva: 2012. március 17.
Kiszerelés: | 125 ml | |
Lelőhely: | patikák | |
Kategória: | Testápolók | |
Ez az olaj napraforgómag, jojoba- és mandulaolajok speciális kombinációja, telítetlen zsírsavakban gazdag.Tiszta E-vitamin tartalma miatt erős anti-oxidáns hatással rendelkezik. Paraffin-, színezőanyag- és tartósítószer-mentes. A termék hatékonyságát és bőrbarát tulajdonságait klinikai és bőrgyógyászati tanulmányok igazolják. Javítja a bőr rugalmasságát és erősíti a bőr védő funkcióját. Hatékony segítség terhességi csíkok megelőzésére.
Terhességi csíkok megelőzése végett vásároltam a terméket. Én a 9 hónap alatt vagy 3 flakonnal ellocsoltam, nyilván számít hogy reggel és este is kentem már a terhesség felétől. :D Nem zavaró az illata, valamennyire beszívódik. Szerintem nagy mértékű fogyás/hízás esetén is csodaszer lehet. Nyilván a genetika is számottevő.

A terhességem kb felétől használtam ezt az olajat. Nagyon rettegtem a striáktól annak ellenére, hogy persze természetes meg minden, de azért próbáltam megelőzni. Majdnem minden nap kentem és nekem nem lett csíkos a bőröm. Nem kell belőle sok és kb egy fél üveget használtam el. Végeredményben nem tudom, hogy ez vagy a genetika vagy a testápoló függőségem segített, de ami biztos, hogy a bőr nagyon puha lesz tőle. És fürdővízben is kifejezetten használ :)

Terhesség elejétől végig ezt használtam hasra-derékra-fenékre, sehol nem repedt a bőröm. Utána feszesítésre is használtam, annál annyira nem nyűgözött le, mondjuk értelmes kajálás+több sport mellett valószínűleg jobban hatott volna, de az már az én saram.

Terhességem alatt végig ezzel kentem a hasamat. Ennek a terméknek tulajdonítom azt, hogy nem alakult ki egyetlen stria sem. Alapvetően sajnos hajlamos vagyok rá, régebbi fogyás-hízás nyomai meglátszottak a bőrömön.
Hamar beszívódik és nagyon jó puha lesz tőle a bőr. Az illatát imádom.

Hamar beszívódik és nagyon jó puha lesz tőle a bőr. Az illatát imádom.

A második trimeszter felétől használom reggel és este, nap közben, ha száraznak érzem a bőröm, testápolózok is. Rengeteg vizet iszom, tehát ki van zárva, hogy dehidratált lenne a bőröm. Pár héttel azután, hogy használni kezdtem, megjelentek a csíkok. Először csak a hasam alján, de mostanra (33. hét) felkúsztak a köldökömig, az oldalamra, és minden nappal egyre mélyebbek és sűrűbbek. Nagyon csalódott vagyok, mivel kb 7000 Ft-ért vettem a patikában, lelkiismeretesen kentem magam, mielőtt beszereztem volna, minden nap testápolóztam, és most mégis rettenetesen szétrepedezett a bőröm... Nem ér többet annál, mintha simán kókuszolajjal kenegetné magát az ember.

A többi olajhoz képest az állaga könnyű, gyorsan felszívódik. Nekem nagyon száraz bőröm van, ami a terhesség során még jobban felerősödött. Sajnos ez a termék nem vált be rá, a viszketés megmaradt, szerencsére striám még nincs, de még csak fél idősen fogyott el az első doboz. Nem veszem újra.

A fenekem kamasz korom óta striás, pedig vékony vagyok. Ezért nagyon féltem, hogy genetika lehet és majd a hasam is követi ezt a tendenciát... Terhességem legelején vettem meg a terméket és minden nap használtam, hogy mire nőni kezd a hasam már jó puha legyen a bőr. Azért esett erre a választásom ,mert teljesen természetes olaj, nem sok ilyen tiszta összetevőjű termék van a piacon. Reggelente Panarom stria krémet használtam ,esténként pedig ezt - egészen a szülésig minden nap. Egy fél striám sem lett, a hasam szebb, mint valaha. Azóta is használom időnként ezt az olajat a hasamra , karomra és a könyökömre, mert a bőr nagyon puha lesz tőle.

Terhességi csíkjaimra vettem, még mielőtt elkezdett volna nőni a hasam. Lelkiismeretesen kentem is az olajjal a hasamat minden zuhanyozás után. Pár apróbb csíkjaim lettek, de nem túl sok, hogy ez mennyire köszönhető az olajnak és mennyire a genetikának fogalmam sincs. Nem tartom egy különlegességnek egy átlagos testápoló is hasonló hatékonysággal dolgozott volna szerintem. Talán annyi az előnye, hogy sokáig elég.

Terhesség alatt elhasználtam egy üveggel - ajándékba kaptam.
Csíkjaim nem lettek, de szerintem ez a genetika, meg a napi kétszeri kenegetés (más termékekkel is) hatása. Az illata semleges, számomra nem túl kellemes. Nem vettem újra.

Terhesség alatt elhasználtam egy üveggel - ajándékba kaptam.

Megvettem, amikor megjelentek az első terhességi csíkjaim, még elég halványak voltak. Elkezdtem reggel és este kenegetni magam, de a csíkok nem halványodtak, hanem még erősebbek és többen lettek. Úgyhogy inkább lecseréltem, lehet, hogy majd a baba születése után újra próbára teszem, mert valóban elég sok van benne, valószínű, ha használ a terhesség végéig kitart és még tovább is :) Ezen kívül pedig eléggé felmelegíti a bőrömet, ami így nyáron nem túl komfortos érzés. Egyébként könnyű vele dolgozni, nem lesz vele minden olajos. Gyorsan felszívódik, nem hagy nyomot, nem ragad utána a bőröm.

Antioxidánsok: TocopherolHidratálók: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil
Vitaminok: Tocopherol
Emolliensek: Helianthus Annuus (Sunflower) Oil, Macadamia Ternifolia, Sesamum Indicum (Sesame) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil
Illatanyagok: Parfum/Fragrance
A napraforgó olaja a növény magjából sajtolással nyert illatmentes olaj. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollient (bőrphító) hatású összetevő. Paula Begoun szerint gyulladáscsökkentő hatású és segít a bőr barrier funkciójának javításában a víz- és zsírháztartás egyensúlyban tartásával, valamint gazdag forrása a zsírsavaknak (így péládul a linolsavnak). Rendkívül jó hatással van a száraz bőrre.
A makadám dióból kivont olaj. Bőrpuhító (emollient) szerként használt.
Szezámolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőr- és hajkondícionáló szerként használnak a krémekben.
Jojobaolaj. Természetes növényi olaj, melynek a szerkezete nagyon hasonló az ember által termelt faggyúhoz (sebum). Kiváló összetevő a pattanásokra hajlamos bőr számára, mert képes csökkenteni a faggyútermelést az aknekezelésektől kiszárított bőrben (sokszor a túlszárítás nagyobb faggyútermelésre ösztönzi a bőrt). A jojobaolaj kiváló tisztító, lemosó összetevő is, ugyanis feloldja a fölösleges faggyút, és ezáltal vízzel lemoshatóvá teszi azt. Mind a zsíros, mind a száraz bőr számára remek emollient és hidratáló anyag. A fenti tulajdonságain túl Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy a jojobaolaj gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. További információ a jojobaolajról itt.
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology