Eucerin DermatoClean Micelláris Tisztító Víz
Ár: | 3600 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 200 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | patikák | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Sopetil, Módosítva: 2018. január 18.
Kiszerelés: | 200 ml | |
Lelőhely: | patikák | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Frissítő, tisztító hatású termék, amely eltávolít minden vízben oldódó sminket és szemfestéket. Használata gyors és kényelmes. A bőr tiszta, friss és ragyogó lesz.
Klinikai tesztekkel igazoltan használható érzékeny bőrre és a szem környékére is.
bibi24Imádom a pumpás kiszerelését, lágy krémes állagú gyorsan beszívja a bőr és táplál, nem ragacsos a bőröm. Hosszú ideje kerestem ilyen tökéletes terméket! Az illata édeskés, nem tolakodó.
Nagyon szeretem az Eucerin termékeket, ezt a micellás vizet semmire sem cserélném el. Egy pillanat alatt leszedi a sminket és gyönyörűen tisztít. Talán szárít egy picit, de végülis "csak egy" micellás víz, mindenképp hidratálni kell utána :)

Nekem mindent leszed (mondjuk nem használok vízálló termékeket). Nem is irritál, viszont szerintem olcsóbban is vannak ilyen micellás vizek - ezért a 4 csillag.

Én arclemosónak vettem, nem sminklemosásra, ezt a funkciót tökéletesen betartja. A micellás vizet mindenképp le kell mosni, így nem pattogok ki tőle :)

Nekem annyira nem jött be. A sminket nem távolítja el megfelelően. És egy kicsit szárít is.

Nekem annyira nem jött be. Tisztítja az arcom, de zsírosítja. A sminkem pedig nagyon kevés mennyiségben viszi le. Pedig keveset szoktam használni. A szempilla spirált és szemceruzát alig vitte le. Ezért nem veszek többet ilyet.

Jól tisztít és nagyon jól leszedi a sminket. Nem csíp, nem irritál. Egy hibája van, zsírosítja a bőrömet.

UP: Sajnos mégsem vált be annyira mint szerettem volna...egy idő után nagyon szárított, így visszaveszek 2 csillagot.
Glamour napokon vásároltam. Jó termék! Tényleg nem irritál... A sminket nekem jól leviszi...először kicsit szárít...majd hidratál, így végül puha lesz utána a bőröm. :)

Elégedett voltam vele. Azért próbáltam ki, mert fel volt rajta tüntetve hogy kontaktlencsebarát. Utólag belegondolva igazából az előtte lévő micellás vizeket sem a szemembe locsoltam, soha nem volt ezzel probléma, így nem is tudom mit gondoltam amikor csak emiatt ennyi pénzt elköltöttem rá. :) Szóval jó volt, szép összetevőkkel, de visszatértem a Garnierhez, nem éreztem a kettő között különbséget.

Este használom, az arcteje után, néha magában is, szeretem ezt a komvinációt!

Este használom, az arcteje után, néha magában is, szeretem ezt a komvinációt!

Eucerin tesztben veszek részt. Gondoltam a fényvédő mellett a micellás vizet is lecserélem Eucerinre, ha már kaptam 3 db terméket tőlük.
Ezt ajánlotta a gyógyszerész, holott van annak a termékcsaládnak is micellás vize.
Esti használat: sminket lemosom olajos lemosóval, ami szépen feloldja és nem kell dörzsölgetni a bőröm és nem használok el rengeteg vattakorongot külön sminklemosásra.
Utána szépen használom az arclemosót. Aztán ezzel a micellás vízzel eltávolítom a maradék szennyeződést. A szempillaspirál és tus maradványokat könnyedén leszedi. Tiszta érzetet ad és valóban tiszta tőle a bőröm.
Irritációt nem okoz. Semmi negatív dolgot nem tapasztaltam.

Irritációt nem okoz. Semmi negatív dolgot nem tapasztaltam.

Hidratálók: Glyceryl Glucoside, Glycerin, Sodium HyaluronateEmulgeálószerek: Poloxamer 124
Tisztítószerek: Decyl Glucoside, Sodium Cocoamphoacetate
Tartósítószerek: 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol
A kozmetikumokban felületaktív anyagként és emulgeáló szerként használatos, illetve a megfelelő állag eléréshez alkalmazzák. Klinikai tesztek alapján nem irritálja a bőrt. Az összetevővel leggyakrabban tusfürdőkben találkozhatunk, a Palmolive márka előszeretettel használja.
Glükóz és glicerin természetes reakciójából keletkező összetevő, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint segít a bőrben tartani a nedvességet, valamint bőrkondícionáló hatással is bír. E szerint a Beiersdrof (többek között a Nivea és az Eucerin) munkatársai által készített tanulmány szerint az összetevő ösztönző hatással van az emberi bőrsejtekben található Aquaporin 3 (AQP3) termelésre, melyek a bőrsejtek közti víz és glicerol szállításában játszanak szerepet, ezáltal erősíti a bőr természetes védekezési mechanizmusát és egyúttal segít a bőr hidratáltságának a megőrzésében is. Az összetevővel elsősorban Nivea és Eucerin termékekben találkozhatunk.
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.
Felületaktív anyag (surfactant), emulzió stabilizáló, gyengéd tisztító. Viszonylagos gyengédsége ellenére jól habzik.
Kókuszból előállítható gyengéd felület aktív anyag, tisztító szer, habzás elősegítő. Elsősorban arclemosókban, arcradírokban és borotválkozókrémekben találkozhatunk vele. A készítményeknek "csúszósságot" ad, aminek köszönhetően kellemes lesz a lemosót az arcra kenni. Gyengédsége és nem irriáló tulajdonsága miatt gyakran használt bébiknek és érzékeny bőrűeknek szánt termékekben is. (Forrás: truthinaging)
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (Etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (e nélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják, utóbbit főleg különféle felületaktív anyagok esetén, melyeknek zselés állagot ad (pl. tusfürdőknél). Ha az összetevő az INCI lista elején áll, akkor általában mint fizikai hámlasztó van jelen az adott termékben, jellemzően testradírok esetén, de fürdősókban is gyakran találkozhatunk vele.
Többfunkciós segédanyag, amely több mindenre is képes a bőrápoló termékekben: puha és kellemes tapintást kölcsönözhet a formulának, hidratáló és bőrpuhító hatású, oldószere lehet néhány más összetevőnek, valamint segíthet a pigmentek egyenletesebb eloszlatásában a sminktermékekben. Ezen túl gomba- és baktériumellenes hatása révén fokozhatja a tartósítószerek antimikrobiális hatását is.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)