Alaya Himalájai Sós Kecsketej Szappan
Ár: | 849 Ft | Kategória: | Szappanok | |||
Kiszerelés: | 100 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | DM, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: moonlitnight, Módosítva: 2020. február 2.
Kiszerelés: | 100 g | |
Lelőhely: | DM, online | |
Kategória: | Szappanok | |
Természetes alapanyagokból, kecsketej , olivaolaj, pálmaolaj, kókuszzsír, napraforgóolaj és himalájai só hozzáadásával készült. Minden bőrtípusra ajánljuk, mindennapos használatra. Színezék és illatmentes!
Helia-D Regenero Hajvégápoló Szérum
Kata791Most már bő 1 hónapja használom, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Ki kellett tapasztalni a mennyiséget, nekem a 3 pumpálásnyi az ideális, aminek már látom a hatását, de nem nehezíti el, vagy zsírosítja a hajamat. A hajam alsó kb. 10 centijére szoktam kenni. Száraz és nedves hajra is ugyanolyan jól használható. Szép sima, fényes lesz tőle a haj, és elég lassan fogy. Nem csak a hajamra használom, hanem a körmeimre/kézfejemre is szoktam kenni, pár percig masszírozom a körömágyba, kezembe, maradéktalanul felszívódik és a hatása is nagyon jó. Én akciósan vettem 1490,-Ft-ért, de teljes áron is újra fogom venni ha egyszer elfogy.
Egy ideje tusfürdő helyett szappant használunk, mert környezetkímélőbb megoldás, nincs az a nagy műanyag csomagolás.
A kecsketejes szappanokkal eddig nagyon jó tapasztalatom volt, ezért nagy elvárásokkal próbáltam ki ezt is.
Tetszik, hogy jól tisztít és kíméli a bőrt, valamint az, hogy szinte semmi szaga nincs.
Viszont a hortobágyi kecsketejes szappannal még kellemesebb volt zuhanyozni, és a csomagolása is diszkrétebb, ezért legközelebb ahhoz térünk vissza.

Este használom arclemosásra, az elején nem szárította egyáltalán a bőrömet lemosás után húzódott kicsit, most tovább húzódik, de ez egy szappannál természetes. Egy könnyű hidratálót teszek a bőrömre utána és már is helyén vannak a dolgok. A bőröm hiányolja, ha nem használom, már egy nap után is megjelennek a kis miteszerek. Nagyon szeretem, sokat javított a bőröm állapotán!

Az én bőröm nagyon szereti ezt a szappant! Nagyon jól tisztít, nem szárítja a bőröm. Az ára kicsit magasabb, mint a többi szappannak, de nagyon jók az összetevői. Szerintem megéri az árát!

Sokáig ezt használtam kézmosásra, jó ideig elvoltam vele, nem szárította ki soha az ekcémára hajlamos kezemet, egészen mostanáig. A fél kozmetikai arzenálommal együtt bebukott azon idén, hogy milyen kemény a víz az új lakhelyemen... Jó az összetétele, de gyakori használat mellett igazából nem túl tartós, hajlamos szétázni, bár nem annyira, mint a natúr kecsketejes rokona. Főleg azért vettem, mert könnyen elérhető volt a DM-ben, miután a kedvenc Bali szappanom eltűnt onnan... Nincs különösebb illata, kissé túlárazott, közepes termék.

Arclemosására használom már egy jó ideje és egyáltalán nem szárít, sőt puhává varázsolja az arcom. Múltkor kíváncsiságból átpártoltam tőle a yamuna szőlőmagos szappanjához, de megbántam, foltokban hámlottam tőle, annyira szárított. Egyébként kellemesen habzik, nem mállik, egyenletesen fogy.

Picikét szárítja csak a bőröm és picikét húzódik csak utána,jól tisztít és sokáig elég. :) A bőrproblémákon is segít, viszonylag hamar észlelhető a változás. :)

Pár natúr szappant próbáltam már és mindegyik szárított. A Himalája só tartalma miatt gondoltam kipróbálom, mert a só önmagában való használata nagyon jót tett az arcbőrömnek. És ez a szappan is nagyon jó egyáltalán nem szárít, (csak zuhanyzáshoz használtam) nagyon gazdag krémes habja van. Már használom pár hete, szerintem ennyi használat után már nem lesz panaszom rá.

Első használat: kellemes, jól habzó, krémes és jól tisztít. Remélem hosszútávon is jól szuperál majd. Megelőlegezem neki az 5-öst.
UD.: Iszonyat módon kiszárította a bőröm, soha egy szappantól sem volt ilyen, cafatokban hámlott tőle... -3*

Illata nincs, semmidesemmi. Viszont, extra krémes és táplálja a bőrt.

Illata nincs, semmidesemmi. Viszont, extra krémes és táplálja a bőrt.

Mostanában minden baja van a bőrömnek, ekcémás, gyulladt...stb. Ezért kezdtem el őt használni, mert az illatosított natúr tusfürdőim irritálták. nagyon kellemes, nem szárít, és szerintem az ekcémámnak is jót tesz.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Emolliensek: Olea Europaea (Olive) Oil, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Helianthus Annuus Seed OilÖsszetevők megmagyarázva
Kecsketej. Hivatalos CosIng funckio besorolása bőrkondícionáló. További infó: lásd kecskevaj.
Olívaolaj. Kiváló természetes emollient és hidratáló összetevő a száraz bőrre. Számos, a bőr számára hasznos anyag forrása: polifenolok (antioxidáns), squalane, zsírsavak (elsősorban olajsav) és E-vitamin is található benne. Néhány állatokon végzett kísérlet arra is utal, hogy védi a bőrt az UVB-sugárzás okozta károktól. További infó itt.
Olajpálmából kivont természetes, növényi olaj. Bőrpuhító (emollient) és némi antioxidáns hatása is van.
Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.
A napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.
Helia-D Regenero Hajvégápoló Szérum
Helia-D Krémes Hidratáló Testápoló Száraz Bőrre (régi)
Helia-D Classic Hidratáló Éjszakai Krém
Helia-D Regeneráló Hajhullás Elleni Esszencia