Száraz bőr: Miért alakul ki, és hogyan ápoljuk hatékonyan?
wishes
Az újrahasználható sminklemosó korongok micellás vízzel kombinálva nagyon könnyen eltávolítják a sminket és megtisztítják a bőrt a szennyeződésektől, dörzsölés nélkül. Arcra, szemekre és ajakra is megfelelő.
Antimikrobiális. Nem mérgező. Nagyon puha. Hipoallergén. Mosható, akár 1000 használatig tart.
2022.02.05. 17:42
Majdnem kihajítottam, mert valóban borzasztóan zavaró,hogy nem lehet rendesen tisztítani vele mert csúszik a két réteg, de egy hirtelen ötlettől vezérelve megkértem anyámat, hogy tolja át a varrógépen és csináljon rá egy X-et.Csinált. Kitűnően használható azóta :)
Utoljára szerkesztve: 2022.02.02. 12:00 - 2022.02.02. 09:11
A magam szintjén próbálok én is tenni a fenntarthatóságért és a pazarlás ellen, ezért vettem meg ezt a terméket. Sajnos azonban nem vált be, több okból sem. Mivel elég sarkos véleményt fogok megfogalmazni, kérem, hogy az érzékenyebb lelkűek vagy a márka iránt rajongók ennek tudatában olvassák (vagy akár ne olvassák):1. A korong két rétegből áll, de ezeknek csak a szélei vannak levarrva, emiatt a rétegek folyton csúszkálnak egymáson. Nem tudom rendesen letörölni az arcomat, mert a korong nem töröl, csak "gördül" a bőrön.2. A fentiekhez az is hozzájárul, hogy túl finom, túl sima, túl puha, egyszerűen nincs tapadása. Persze, nagyon jólesik, de ez így nem tisztításra, maximum simogatásra való.3. A korábbiakhoz képest kétszer-háromszor annyi arctisztítót, micellás vizet kell hozzá használni, mert nagyon sokat felszív és magában is tartja, a bőrre nem engedi vissza.4. Egyetlen korong két oldala nekem nem elég egy teljes arctisztításhoz. Ha nem akarok többet elővenni (mert akkor ugye 6-7 dobozzal kellene itthon tartani), akkor kézzel ki kell mosnom, ám ehhez a kézmeleg víz nem elég, mert nem engedi el a szennyeződést, azt viszont nem csinálom, hogy a sminklemosást félbehagyva elkezdjem szappannal vagy mosószerrel sikálni, öblíteni.Összességében a ma oly jövedelmező divattá vált fenntarthatósági, bolygó-megmentési hullámra sikeresen felültetett, ámde hasznavehetetlen termékről beszélünk. A hagyományos arctisztító korongokkal szembeni előnye igencsak látszólagos, hiszen a tisztító hatásfoka nagyon gyenge, szinte nulla; az erre való teljes átálláshoz sokat kell venni belőle; sokkal több micellás vizet elpocsékol, a normális tisztításához pedig mosógép, mosószer és víz kell, amelyek miatt aligha beszélhetünk környezettudatosságról. (Megjegyzem: mivel nem indítok be néhány ilyen korong miatt egy külön mosást - mert ugye az lenne még csak a pazarlás -, kénytelen vagyok nézni a fürdőszobámban a koszos, sminkfoltos, a penészedés elkerülése miatt száradni kitett korongokat, amíg egy mosózsákban be nem dobom őket a soron következő adag fehérnemű mellé.)Ez a fajta szemléletformálás tehát biztosan nem fog működni addig, amíg lényegesen nagyobb költséggel és kényelmetlenséggel jár az új termékek használata, mint a régieké.
Utoljára szerkesztve: 2024.06.26. 14:59 - 2022.01.27. 09:07
Eleinte elégedett voltam, de valahogy egyre jobban érzékelem a hibáit.Túl sima és ilyen nagyon műszálas jellegű anyaga van. Így, ahogy többen is írták, a két réteg siklik egymáson és az arcot is csak simogatja. Nem használhatatlan, viszont így nehézkesebb, főleg sminket lemosni.Nekem a tisztításával viszont semmi bajom. Mosógép alap programján mosom 40 fokon, 1000-es centrivel, bármilyen mosószer + öblítő, és olyan lesz mint az új.
2022.01.06. 16:30
Nagyon finom anyaga van, sokkal puhább és kíméletesebb mint a vattakorongok, ráadásul rengetegszer újrahasználható. Megéri az árát, a makacsabb sminket olivaolajos szappanos keverékkel teljesen tisztára lehet mosni, a mosógépet is jól tolerálja, teljesen elégedett vagyok a termékkel.
2021.11.03. 11:34
Nagyon szeretem. Jó anyaga van, könnyen tisztítható. Hasznos termék, mert így nem használok eldobható vattakorongot. Én sokszor arcmosás után törlöm le vele az arcbőrömet. A vizet is nagyon jól szívja.