Garnier Essentials Sensitive Nyugtató Szemfestéklemosó
Ár: | 1000 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 125 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: jud678, Módosítva: 2014. június 4.
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Növényi kivonattal és nyugtató B5 pro-vitaminnal gazdagított szemfestéklemosó
Alkohol-, illatanyag-, és színezék-mentes formulája kíválóan távolítja el a sminket az érzékeny szemkörnyékről és frissíti azt.
Water / Aqua
eo I v
Polyaminopropyl Biguanide
ta
Rosa Gallica (French Rose) Flower Extract
Érzékeny bőrre ajánlják, nekem sajnos mégis 1 hét mindennapos használat után egy reggel arra ébredtem, hogy izzó vörös, ahol a lemosó hoztáért a bőrömhöz. Valamelyik hozzávaló erős allergiás reakciót váltott ki, lehámlott a bőröm. Ki kellett dobnom sajnos. Sose jártam még így semmilyen termékkel, azóta sem.
Kétcsillag, mert amíg az allergia nem jött ki, szépen leszedte a sminket. Nem szárított.

Nem tisztít rendesen, a vízálló szempillaspirált lehetetlen lemosni vele. Az olajos változatát használom, azt nagyon megszerettem, azt ajánlom mert csodaszer, minden sminket leszed.

A márkától már használtam a lila és a szőlős sminklemosót is. Ez azoknál gyengébb, nehezen viszi le a nem vízálló sminket is, viszont tényleg nem irritál. Marad a szőlős kedvencnek (a lila gyakran csípte a szememet).

Egyáltalán nem viszi le a szemfestéket, nem ajánlom.

Egyáltalán nem viszi le a szemfestéket, nem ajánlom.

Már a 3. flakont használom el belőle. Nekem nagyon bevált. Gyorsan leszedi a sminket, nem irritálja a szemem, nem csíp. A tökéletes szemfestéklemosó, ráadásul még az INCI-je és jó :)

Nekem nem vált be, nem birkózik meg a szempillaspirállal, pedig nem vízállót használok. Sokat kellett belőle használom, és sajnos csak dörzsöléssel tudta eltávolítani a sminket. A garnier kétfázisú sminklemosójával nem tudta felvenni a versenyt.

Kiválóan megbírkózik a szempillaspirálokkal, a szemet nem csípi, és kiváló az állaga.

Nagyon jól leszedi a szemsminket,szempillaspirált! Utána mindig megmosom a szemem, úgyhogy nem tapasztalok utána zsíros érzetet.

Allergiám lett tőle, pedig tudtomra semmire nem vagyok az. Sokféle lemosót használtam már, de ez kivitte a biztosítékot. Eddig nem sok Garnier terméket vettem, de azoknál mind csak negatív tapasztalatokat gyűjtöttem (egyik arckrémükre is allergiás lett a bőröm pl., vagy rosszabbított az állapoton). Ráadásul a 2 szememre 4 vattapamacs sem elég, hogy rendesen lehozza a szemfestéket, más simán megbirkózik vele. Kuka!

Kellemesen tisztít, dörzsölés nélkül szedi le a sminket. Nem hagy fura réteget maga után.

Hidratálók: GlycerinVitaminok: Panthenol
Emolliensek: Panthenol
Emulgeálószerek: Hexylene Glycol, Poloxamer 184, Dihydrocholeth-30
Tisztítószerek: Hexylene Glycol, Poloxamer 184, Dihydrocholeth-30, Disodium Cocoamphodiacetate
Tartósítószerek: Polyaminopropyl Biguanide
Vízmegkötő tulajdonsága is van, de leginkább segédanyagként használatos rendkívül kis mennyiségben, hogy a krém hidegben ne fagyjon meg, melegben pedig ne olvadjon meg.
Szintetikus polimer (ismétlődő egységekből felépülő, nagyméretű molekula), mely tisztítószerként és emulgeálószerként működik.
Gyengéd felületaktív anyag. Kíméletes tisztítók, babaápoló termékek, könnymentes babasamponok gyakori összetevője. Enyhén habosító hatású.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Fertőtlenítő összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül kontaklencse ápolószerekben is használnak tartósítószerként.
A francia rózsa virágának a kivonata. A Cosing szerint szövet összehúzó, tonizáló összetevő, Paula Begoun szerint viszont illatanyag. Vízzel és butilén glikollal alkotott elegye az ún. Phytessence™ French Rose a gyártó ígéretei szerint megvédi a bőr sejtjeit a hidrogén-peroxid (H2O2) és az UVB által okozott oxidatív káros hatásoktól, és DNS védelmet nyújt mind az UVA, mind az UVB ellen illetve elősegíti a sejtek méregtelenítését is.