Garnier

Ár:   1503 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   150 ml   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet feltöltötte: keresztesivett, az összetevőket feltöltötte: kisviol, Módosítva: 2016. január 22.

Kiszerelés:   150 ml
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

Az ExfoBrusher eltávolítja az elhalt hámsejteket a bőr felszínén, és segít eljutni a legnehezebben elérhető szennyeződésekig & csökkenteni a faggyúfelesleget. A pórusok mélyen megtisztulnak.

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Viki0407

2022. október 15.

A pattanásaim miatt vásároltam meg ezt a terméket, de egyszerűen utálom. Nagyon kiszárította a bőröm, nem használt semmit, nem is higiénikus.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. október 15.

ddoorraa

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2022. szeptember 19.

2 hete használom a kombinált bőrömre. Eközött és a Revox tisztító gélje között vacilláltam, végül a kefe miatt döntöttem úgy, hogy ezt veszem meg.
2 hete használom minden este, nekem eddig bevált, lehet, hogy néhol szárítja a bőröm, de alapos hidratálással ez ellensúlyozható.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. szeptember 19.

Valaki155

Korcsoport: < 18
2022. július 4.

Igazábol amikor elkezdtem használni akkor tényleg eltüntette a pattanasaimat ami jó, viszont annyira durván kiszaritotta a boromet hogy nagyon hámlott és irritált lett

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: < 18 |  Dátum: 2022. július 4.

gomoripetra

2022. március 15.

Tini koromban szuper termék volt számomra, nagyon szerettem. Kellemes érzetet adott ez a kefés megoldás, illetve maga a termék is jól tisztította a problémás bőrömet. (Gondoltam én.)
Most már, mint kozmetikus, kicsit vicces a történet, de hát akkor ez a termék teljesen természetesnek tűnt, hogy használjam. A legfőbb oka, amiért nem gondolom, hogy jó megoldás problémás vagy bármilyen más bőrre, az a kefés megoldása. Nem gondolom, hogy túl higiénikus állandóan ugyanazzal a fejjel arcot tisztítani. Bár, a termék is von maga után némi kivetni valót. Sajnos sok esetben inkább felerősíti az akut, vagy pont a lecsendesedett problémákat.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. március 15.

poszike22

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2021. december 12.

Napi egyszeri használt mellett csökkentette a gyulladások kialakulását és a pórusokat is szépen kitisztítja. Elégedett vagyok vele. Nagyon jó ez a kefés kialakítása, mert így nem kell mellé korongot vagy kis arctisztító szivacsot használni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. december 12.

fanni200005

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2021. október 30.

Borzalmas! Szanaszét szárítja a bőrt és abszolút nem higiénikus ez a kefés megoldás… Régen használtam amikor nem voltam tisztában a tudatos bőrápolással.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. október 30.

Nikol1986

Bőrtípus: Zsíros
2021. július 14.

Most vettem egy ilyen terméket,kíváncsi vagyok,mert írtózatosan zsíros a bőröm, képtelenség rá megfelelő terméket találni,majd rafkós leszek,sokan írták hogy nagyon szárít,majd először az arcom egyik oldalát fogom letisztítani,majd a másikat,remélem hogy így jó lesz.utánna imádom a szőlős krémet úgyszintén a garniertől,majd azzal bemenni.azt a krémet csak ajánlani tudom mindenkinek,aki úgyszintén nem tud mit csinálni az arcbőrével,de persze senkinek sem egyforma a bőre.imádom a Garnier termékeit.remélem nem fogok csalódni

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. július 14.

Vikica94

2021. június 22.

Ahol száraz a bőröm, ott triplán szárazabb lett, ahol a zsíros ott pedig még zsírosabb. Mondjuk az kis kefe egészen kellemesen masszirozott, de ennyi. Nehéz volt kinyomni a megfelelő adagot. Az illata borzalmas. Többször próbálkoztam, de a kukában landolt. Nem vártam tőle sokat, a kefe miatt vettem meg akciósan. De sose venném újra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. június 22.

ENCIIII

2021. május 15.

Ezt a terméket egy barátnőm ajánlására vettem meg. Persze ezt kesőbb megbántam mert a kefe része rettentően irritálta a bőröm, nem mindig jött abból a kis lyukból és a kupakja nem zárt rendesen tehát általában folyt mindenfelé.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. május 15.

f_fancsu

2021. május 6.

Zsenge tini koromban vettem meg ezt a valamit. Emlékszem nagyon bejött a kivitele, hogy hú, kefe meg krém is jön belőle egyszerre?? Utólag visszagondolva a megvalósítás nem sikerült annyira jól. Volt, hogy alig jött belőle termék, és ha ki is jött, a középső kis lyuk miatt a fejen nem jutott mindenhova krém. Higiénikusnak sem gondolom ezt a megoldást, mert nem lehetett nagyon alaposan tisztítani. Nem tudom milyen rendszerességgel használtam, de sokat nem tett hozzá az arcom állapotához. Akkor még pattanásaim is voltak, azt hittem ezzel jót csinálok, de utólag tudom, hogy ez minden volt, csak jó nem. De ennek ellenére szerintem egyszer mindenképp újravettem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. május 6.

Gyulladáscsökkentők: Salicylic Acid
Hidratálók: Glycerin, Copper PCA
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid, Capryloyl Salicylic Acid, Citric Acid

Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer.  Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az...), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.

Felületaktív anyag (surfactant), emulzió stabilizáló, gyengéd tisztító. Viszonylagos gyengédsége ellenére jól habzik.

Glycerin h 0 0

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.

Kókuszolajból előállított, halványsárga folyadék. Tisztítókban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag, habosítószer, haj- és bőrkondícionáló, valamint sűrűség szabályozó segédanyag. A coco-betaine gyengéd, nem irritáló tisztítószer, mely alkalmas a száraz és érzékeny bőr tisztítására is.

Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban.  A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.

Az LHA-k (lipo hydroxy acid) csoportjába tartozó összetevő, mely a többi hidroxisavhoz hasonlóan kémiai hámlasztó. Egy a L'Oreal által végzett tanulmányban, melyben a glikolsav és a capryloyl szalicilsav hatékonyságát hasonlították össze, azt találták, hogy az 5-10%-os LHA-hámlasztó hasonlóan hatásos, mint a 20-50%-os GA-hámlasztó a pigmentfoltok és a finom ráncok kezelésében. A L'Orealtól független kutatások az összetevővel kapcsolatban azonban még nem léteznek.

A hivatalos CosIng funkció besorolás szerint hidratáló és bőrkondicionáló összetevő. Az összetevő gyártójának technikai adatlapja szerint fertőtlenítő, pattanás elleni és szövetösszehúzó összetevő, melynek használata kombinált, zsíros bőrre készült lotion-ökben ajánlott.

Vízmegkötő tulajdonsága is van, de leginkább segédanyagként használatos rendkívül kis mennyiségben, hogy a krém hidegben ne fagyjon meg, melegben pedig ne olvadjon meg.

Mentol, melyet borsmentából állítanak elő. A CosIng besorolása szerint nyugtató, frissítő hatású anyag. Paula Begoun szerint viszont a mentolnak a borsmentához hasonlóan irritáló hatása van a bőrre.

Kókuszolajból és glicerinből származó, a leggyakrabban tisztítókban használt, gyengéd PEG féle. Gyakori eleme a micellás tisztítóknak, mivel egyrészt könnyen oldódik vizes felületaktív anyagokban, másrészt pedig oldja az olajokat és az olajban oldódó összetevőket. Kellemes bőrérzetet hagy maga után.

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (e nélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

A feketeáfonya kivonata. Szövet összehúzó, frissítő hatása van a bőrön alkalmazva. Szájon át bevéve antioxidáns hatása is van, viszont még nem készült olyan kutatás, mely igazolná, hogy a bőrön alkalmazva is ez a helyzet.

Zink és glükóz (cukor) keveréke. A CosIng besorolás szerint dezodoláló és bőrjavító, Paula Begoun szerint pedig vírusellenes hatása van, és szájon át alkalmazva hatásos lehet gyulladt pattanások kezelésére is.