HV HYDRO CARE Cleanser Arclemosó
Ár: | 4200 Ft és 6500 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 50 ml és 100 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Harangvölgyi Institute Budapest, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: szlobodar, Módosítva: 2020. augusztus 27.
Ár: | 4200 Ft és 6500 Ft | |
Kiszerelés: | 50 ml és 100 ml | |
Lelőhely: | Harangvölgyi Institute Budapest, online | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Különleges lemosó hab, mely magas hyaluronsav- és kollagéntartalmának köszönhetően hidratálja az arcbőrt, mialatt természetes összetevői gyengéden eltávolítják a koszt és a szennyeződéseket. Bőrrokon hatóanyagai megóvják a hidrolipid réteget, amely a bőr védelméért felelős, ezáltal kíméletes és professzionális arctisztítást tesz lehetővé. Könnyű habállaga segít előkészíteni a bőrt a további arcápolásra.
Water / Aqua
Cetearyl Alcohol
eo I eu I al
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
eo
Allantoin
gy
Hyaluronic Acid
Sodium Chloride
Szettben rendeltem meg az alap arcápoló termékeket. Része volt ez az arclemosó is. Ár-érték arányban szerintem abszolút nem éri meg, közelébe sincs a szalonminőségnek. Az ott történő kezelések nyomát sem közelítik meg az otthoni ápolásra szánt termékek. Teljesen elhasználtam őket együtt és nem tapasztaltam semmi pozitív hatást vagy bármiben másabb hatásmechanizmust, mint mondjuk a drogériában kapható töredékéért elérhető más márka termékével. Sőt. Pénzkidobásnak éreztem. Nyilvánvalóan tette a dolgát, nem volt rossz használni, bár időnként irritálta az arcbőröm, de elfogyott és biztos vagyok benne, hogy még egyszer nem vásárolnám újra együtt, de külön-külön sem őket.

A Serummal együtt kezdetm el használni és maximálisan elégedett vagyok vele. Szépen letisztít, nem szárít. Midnenkinek csak ajánlani tudom!

Termékmintaként próbáltam ki, a termékcsalád 4 tagjával együtt. Könnyen eltudtam távolítani a szennyeződéseket, nem maradt zsíros tapíntású a bőröm.

Nagyon szeretem, hogy még a sminket is lemossa, és hogy puha, feszes lesz tőle azonnal a bőröm.
Soha nem szárít, ami más lemosóknál gyakran előfordult velem...

Soha nem szárít, ami más lemosóknál gyakran előfordult velem...

Könnyű állagú lemosó. Tetszik, hogy pompás pumpás, szívesen használok ilyesmit. Engem picit szárít, és az illatával én sem vagyok kibékülve. Azt nem mondanám, hogy büdös, de van benne valami furcsa mellékillat, ami számomra kellemetlen. A barátnőmnek meg épp az tetszik, úgyhogy érdemes megszaglászni valahol, mielőtt megveszed. Használat után jól fogadta a bőröm a többi krémet.

A szalonban voltam kozmetikai kezelésen, ott vettem ezt az arcmosót és hozzá a szérumot.
Mindkettőről állították, hogy többek között illatanyagmentes. Én bajom, hogy nem néztem meg ott helyben az összetevőket, csak itthon, és persze ott a parfüm is köztük. Meg többféle alkohol, ami számomra nem fér bele egy arcmosóba. Nem hogy nem hidratál, hanem teljesen kiszárítja az amúgy kombinált bőröm. Először kicserepesedett, most hogy abbahagytam, túlkompenzál a bőröm, és tiszta pattanás.
A férjem használja azóta, hátha neki beválik, kevésbé érzékeny a bőre, és életében először szólt le egy kozmetikumot, mégpedig a szaga miatt.
Ha ehhez még azt is hozzáveszem, mennyibe került (plusz mennyi idő lesz, míg kiheveri a bőröm), eléggé felháborító ez egy ekkora névtől.

Először tesztert kaptam belőle, nem gondoltam volna, hogy soha többé nem tudok majd lemondani róla. Egy habzó másfajta lemosóval felváltva használom, annak függvényében, hogy mikor melyikhez van épp kedvem. A többi Harangvölgyi kozmetikummal együtt alkalmazom.

A szérum és a hidratáló megvásárlása után úgy gondoltam, hogy mivel egyik termék sem olcsó ezért ezt már nem veszem meg, de aztán megkaptam karácsonykor ajándékba és így utólag már nagyon örülök neki, mert nagyon szeretem 😊 Én két benedvesített vattakorongra teszek két pumpányit és azzal törlöm át az arcom. Kellemes, jól tisztít és jó az illata. Azt gondoltam, hogy nem fogok tökéletes tisztaságot elérni vele, de tévedtem. Nincs az az érzésem használat után, hogy agyonszáítja a bőröm. Tisztít és hidratál egyben. Szeretem 😊

Praktikus, pumpás kieszerelésű arclemosó. Én nem nevezném habnak, inkább krémnek. Az illata (szaga?) azért hagy némi kívánnivalót maga után. :-) Mivel kicsit szárítja a bőrömet napi kétszeri használat mellett, mostanában csak reggel használom. A nem vízálló sminket szépen leszedte.

A smink lemosására a Bioderma Sensibio H2O-t használom, mert az könnyebben eltávolítja a spirált. Egyébként reggel és este Cleanserrel tisztítom az arcomat, a bőröm utána üde és nem feszül.

Antioxidánsok: Tocopherol, RetinolGyulladáscsökkentők: Allantoin
Hidratálók: Collagen, Glycerin, Hyaluronic Acid
Vitaminok: Tocopherol, Retinol
Alkoholok: Cetearyl Alcohol
Emolliensek: Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Helianthus Annuus (Sunflower) Oil, Stearic Acid, Lecithin, Corn Acid
Emulgeálószerek: Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Lecithin, Corn Acid
Tisztítószerek: Corn Acid
Illatanyagok: Glyceryl Rosinate, Parfum/Fragrance
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.
Az olívaolajnak az úgynevezett el nem szappanosítható része, mely az olívaolajnak csak egy nagyon kis százaléka (1-nél kevesebb). Az olívaolajjal megegyező tulajdonságai vannak.
A napraforgó olaja a növény magjából sajtolással nyert illatmentes olaj. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollient (bőrphító) hatású összetevő. Paula Begoun szerint gyulladáscsökkentő hatású és segít a bőr barrier funkciójának javításában a víz- és zsírháztartás egyensúlyban tartásával, valamint gazdag forrása a zsírsavaknak (így péládul a linolsavnak). Rendkívül jó hatással van a száraz bőrre.
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
Kollagén, mely hatásos vízmegkötő, hidratáló anyag. A reklámok gyakori állításával ellentétben azonban a bőrre kent kollagén hatására bőrünk kollagén tartalma nem lesz több vagy jobb, tehát a kollagén nem más, mint sima hidratáló összetevő.
A kollagénes táplálékkiegészítők bőrre gyakorolt hatásáről itt írtunk bővebben.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.
A-vitamin, mely hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb és jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a retinyl palmitate után a második leggyengébb formája. Kettő metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség ahhoz, hogy eljussunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz: retinol → retinaldehide → retinolsav. Részletesebb információ a smartskincare-en.
Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.
Hialuronsav. A bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor), melynek kiváló vízmegkötő képessége van, akár saját súlyának 1000-szeresét is képes megkötni. A kozmetikumokban alkalmazva a hialuronsav képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a itt és itt.
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.