Ilcsi

Ár:   4690 Ft és 6990 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   50 ml és 100 ml   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   kozmetikák   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet feltöltötte: gaaanita, az összetevőket feltöltötte: Gyevocska, Módosítva: 2021. február 24.

Ár:   4690 Ft és 6990 Ft
Kiszerelés:   50 ml és 100 ml
Lelőhely:   kozmetikák
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

Sokoldalú, bőrnyugtató hatású ichtiollal és növényi olajokkal gazdagított folyékony szappan nem véletlenül az Ilcsi legnépszerűbb terméke. Az ichtiolnak és a növényi hatóanyagoknak köszönhetően enyhe szaruoldó hatású, mindennapos használatával eltávolíthatjuk az elhalt szarusejteket, így bőrünk életteli és friss lesz. Nyugtató, gyulladáscsökkentő és antiszeptikus tulajdonságának köszönhetően jótékony hatással van az aknés, gyulladt bőrre, a szőrtüszőgyulladásra, illetve a gyakori borotválkozás miatt kipattogzott bőrre. Szabályozza a faggyúmirigyek és az apokrin verejtékmirigyek működését, így használhatjuk pattanások, illetve kipálás ellen. Az érzékeny vagy allergiára hajlamos bőrre is javasolt.

VÁSÁROLD MEG

100ml - Ilcsi Fekete Szappan
Ár: 6000 , Eladó: niomiode
Állapot: Bontatlan 100ml, Helyszín: Budapest, fizetés: személyes posta foxpost packeta

Borostyan

Csillax

2023. november 14.

szuper pattanasos, zsiros borre, nekem eleg par alakalommal, neha pakolaskent is hasznalom

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2023. november 14.

Gollum

Bőrtípus: Zsíros
2023. szeptember 8.

Én 20 évvel ezelőtt használtam ezt, egy barátnőmnek volt otthon és ő adott belőle. Gyönyörűen tette a dolgát, látványosan gyógyította és tüntette el a gyulladt pattanásokat. Imádtam.
Aztán néhány évvel ezelőtt megvettem, de mintha akkor már közel sem lett volna annyira hatékony. Vagy a termék változott meg, vagy az én bőröm. Ma már talán túl sok lenne az inkább mitesszeres mintsem pattanásos bőrömre, de a szép emlékek miatt kap 4 csillagot.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. szeptember 8.

eszterkeszter

2023. szeptember 4.

A barátomnak folyamatosan gyulladt az arca, de ennek és az ichtiolos korrektornak köszönhetően nagyon látványosan javult az állapota. Nagyon elégedettek vagyunk vele, az illata pedig szerintem nem vészes. Igaz, hogy drága, de legalább tényleg hat.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2023. szeptember 4.

Zsu1

2023. február 17.

A pillásom ajánlotta a bőrproblémáimra. Nagyon szépen összehúzza és kitisztítja a pórusokat, mattítja a bőrömet és halványítja a problémás területeket. Minden nap használom!

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. február 17.

zsazsim72

2023. január 23.

Nagyon szépen tisztítja, gyógyítja a zsíros, pattanásra hajlamos, mitesszeres bőrt, nem cserélném le semmi pénzért.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2023. január 23.

annamus

2023. január 20.

Ez egy nagyon jó termék, nyáron 2-3 naponta használom, nagyon szépen letisztítja az arcom.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. január 20.

Kkata93

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2023. január 18.

A kozmetikusom ajánlotta, nagyon szeretem ezt a terméket, beállítja a bőrömet, elmúlik a zsírosodás. Matt egészséges bőrt kapok .

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. január 18.

WME

2022. november 20.

Nagyon szeretem. Az én tapasztalatom: amit a leírásban ígér, azt meg is csinálja. Hatékonyan leszedi a faggyút, enyhén hámlaszt, összehúzza a pórusokat, enyhíti a gyulladt részeket. Látványosan üdébb, felfrissültebb utána a bőröm. Ritkán, de szívesen használom. Utána tonizálni és krémezni szükséges.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. november 20.

zombitch

2022. november 19.

Nagyon szeretem, elég csak napi egyszer használni, vagy kétnaponta, télen kevesebbet, nyáron többet. A többi feladatot elvégzi az arctej. Hidratálni kell utána, de ez amúgy is alap. Szépen tisztít, szép a bőröm tőle. Pattanásom egy évben 1-2 van így elvétve.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. november 19.

nagamai

Bőrtípus: Zsíros
2022. október 21.

Egyébként is rendeltem az Ilcsiről ezért gondoltam kiprobálom hátha, de ennyi pénzért nagyon nem éri meg. Szép inci és jó a termék, de számomra nagyon felárazott. Hasonló hatása van számomra az afrikai fekete szappannak és az barátibb áron van.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. október 21.

Antioxidánsok: Linum Usitatissimum (Flax) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol
Gyulladáscsökkentők: Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Propanediol, Glycerin
Vitaminok: Ascorbyl Palmitate, Tocopherol

Len mag olaj. Paula Begoun szerint a lenmagnak és a lenolajnak antioxidáns hatása is van és a magok omega-6 zsírsavnak is gazdag forrásai.

Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt

Az olajsav (oleic acid) kálium sója. Kálilúg. Legfőképpen a folyékony szappanok előállítására használják, de egyéb tisztálkodó szerekben is fellelhető összetevő. Emulgeálószer, tisztítószer.

Glycerin h 0 0

Magyar nevén kálium-karbonát, vagy hamuzsír. Szappanfőzésnél gyakran alkalmazzák térfogatnövelő szerként, de vízmegkötő, szárító hatásáról is ismert.

Olajsav. Az olajsav egy zsírsav féle, melyet elsősorban bőrpuhító (emolliens) anyagként használnak. A zsírsavak a bőr természetes védőrétegének fontos elemei, így a bőr számára hasznos összetevők. A zsírsavak és így az olajsav is különösen ajánlott összetevő a száraz bőrre.

Myristic Acid ti I eu I i 3 0

Áttetsző, fehér, vízoldhatatlan, kristályos anyag. A kókusz- és pálmaolaj, a szerecsendió valamint a méhviasz alkotórésze. Paula Begoun szerint szárító hatása lehet. Mivel az összetevő habot képez, ezért gyakori összetevője a habzó arclemosó készítményeknek.

Az olajpala lepárlási terméke. A CosIng besorolása szerint antimikrobiális anyag, vagyis segít a bőrön található mikroorganizmusok egyensúlyban tartásában. A Wikipedia információi alapján kénben gazdag összetevő, melyet gyulladásgátló, baktérium- és gombaölő tulajdonsága miatt 10-20%-os koncentrácóban olyan bőrbetegségek kezelésére is gyakorta használnak, mint az ekcéma és a pikkelysömör.

A közönséges levendulából nyert olaj, melynek fő komponensei a linalyl acetate (51%) és linalool (35%). A levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes illetve sebgyógyító hatása is, illetve úgy tűnik, hogy a pattanásokat okozó P.Acnes baktériumot is képes elpusztítani (forrás). Egy 2004-es tanulmány szerint több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló valamint a 0,25%-os koncentráció felett nagy valószínűséggel sejtmérgező hatású.

További info az összetevőről a KM-blogon >>

Ascorbyl Palmitate a I i I v I gy 2 0

Az Ascorbyl Palmitate a tiszta C-vitamin (Ascorbic Acid) és palmitinsavval lipofil észtere. Az össszetevő védi a termékekben levő olajok telítettlen zsírsavait, és egyéb más olaj-összetevőket is, ami azt jelenti, hogy a krémekben az olajak nem avasodnak meg, és nem lesz kellemetlen illatuk. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják Tocopherol-lal együtt; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Magyar neve kálium hidroxid. A kozmetikumokban főként  a pH beállítására (lúgosításra) használják. (pl. citromsav mellett, savasságának ellensúlyozására)

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.