IsaDora Mild Eye Make-up Remover
Ár: | 3300 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 100 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Douglas | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: judit89, Módosítva: 2013. július 15.
Kiszerelés: | 100 ml | |
Lelőhely: | Douglas | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
- olajmentes
- frissítő puhító és hidratáló tulajdonságokkal
- gyengéd a szem környékéhez
- alkalmas érzékeny szeműeknek és kontaktlencsét viselőknek is
Water / Aqua
Tetrasodium EDTA
Gypsophila Paniculata Root Extract
BHT
a I ta
Szeretem ezt a lemosót,könnyen leszedi a sminket, nem csípi a szemem!

Szeretem ezt a lemosót,könnyen leszedi a sminket, nem csípi a szemem!

Könnyen leszedi a sminket, nem csíp, nem lesz tőle piros a szemem, nekem bejött.

Antioxidánsok: BHTHidratálók: Glycerin, Sodium PCA, Propylene Glycol
Emulgeálószerek: Poloxamer 184, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, PEG-60 Almond Glycerides
Tisztítószerek: Poloxamer 184, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides
Tartósítószerek: Polyaminopropyl Biguanide, BHT
Szintetikus polimer (ismétlődő egységekből felépülő, nagyméretű molekula), mely tisztítószerként és emulgeálószerként működik.
Kókuszolajból és glicerinből származó, a leggyakrabban tisztítókban használt, gyengéd PEG féle. Gyakori eleme a micellás tisztítóknak, mivel egyrészt könnyen oldódik vizes felületaktív anyagokban, másrészt pedig oldja az olajokat és az olajban oldódó összetevőket. Kellemes bőrérzetet hagy maga után.
A bőrben természetesen is megtalálható aminosav származék. Természetes hidratáló elem (NMF - Natural Moisterising Factor), melynek kiváló vízmegkötő képessége van.
Fertőtlenítő összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül kontaklencse ápolószerekben is használnak tartósítószerként.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (e nélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
A buglyos fátyolvirág gyökerének a kivonata, melyet magyar szappangyökérnek is neveznek. A szappangyökér nagy mennyiségű szaponint tartalmaz, ezért az összetevővel elsősorban tisztító hatású kozmetikumokban találkozhatunk.
Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.