Isana Classic Ajakápoló
Ár: | 249 Ft | Kategória: | Ajakápolók | |||
Kiszerelés: | 4,8 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Rossmann | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: Dorinaa, az összetevőket feltöltötte: hbscale, Módosítva: 2013. június 28.
Kiszerelés: | 4,8 g | |
Stearic Acid
eo I eu
Prunus Amygdalus Dulcis Oil Unsaponifiables
Aroma
Semleges illatú, de jó állagú, hatásos ajakápoló. Imádom. Évek óta ezt használom.

Egész évben a táskámban hordok és napi szinten használom, hidratáló, felszívódik, nem hagy maradványokat az ajkakon.

Én is az agyondicsért Alverde körömvirágos ajakápolót használom, amit nagyon szeretek. Egy ideig nem lehetett kapni (és a többi Alverde ajakápolót sem), akkor kipróbáltam ezt. Továbbra is az Alverdéset szeretem jobban, de ez is jó. Jól hidratál, szeretem az ilyen viaszos jellegű ajakápolókat- ugye van benne méhviasz (érdekes, hogy míg a méhviasz arckrémben nem vált be, ajakápolóknál annál inkább, pl. Nuxe tégelyes), az illata kellemes, visszafogott, és olcsó is.

Az isana ajakápolókkal nincs jó kapcsolatom, legutóbb az olivásat hajítottam a kukába, mert többet ártott, mint használt. Adtam most ennek is egy esélyt, az illata kellemes, szép összetevői vannak, mégsem hozza a várt hatást, és annak ellenére hogy kicsit viaszos érzés, nagyon gyakran újra kell kenni, szeles időben kevés. Arra jó, hogy valami legyen nálam, de nem kellemes viselet.

Krémes, hidratáló ajakápoló különösebb illat nélkül. Bár szerintem viszonylag gyorsan beszívóik a kedvenceimhez képes, szívesen használom.

Kellemes illatú, állagú. Nem ragad, nem lesz darabos. Ennyit simán megér!

Kellemes illatú, állagú. Nem ragad, nem lesz darabos. Ennyit simán megér!

Nekem jobban bevált, mint az agyondicsért körömvirágos Alverde. Ez valóban hidratál, és valamennyire be is szívódik, nem pedig csak úgy van a számon, amíg le nem "kopik".

A kék Labellora emlékeztet, nem csak a külsejében, hanem a hatásában is. Jó-jó, de semmi extra. Az illatát viszont nem szerettem.

Ez a kedvencem, meg telen sem szarad ki vele az ajkam, nem hagy zsiros erzetet, szeretem hogy nincs tolakodo/eros illata, mert erzekeny vagyok rajuk.

A labello classic-ot nagy kedvencemet cseréltem le erre /mióta be - melt-in-ezték a jó kis krémes labellot :( /. hasonló krémes állaga bejött nekem, de nem tartós, néha rendesen kiszárad a szám. Ettől függetlenül bespájzoltam belőle, mert úgyis sűrűn kenegetem magam.. Majd kipróbálom a zöld tesóját is :)

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Alkoholok: OctyldodecanolEmolliensek: Octyldodecanol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Ethylhexyl Stearate, Hydrogenated Palm Oil, Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Stearic Acid
Emulgeálószerek: Hydrogenated Palm Oil, Stearic Acid
Illatanyagok: Octyldodecanol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.
Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.
Növényi olajokból származó emollient anyag, mely megakadályozza a vízveszteséget. (forrás: truthinaging)
Pálmafából nyert hidratáló hatású olaj. A kozmetikumokban emolliens, bőrpuhító anyagként használt.
Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.
A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.
Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.
Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.
A kandelilla viasz egy természetes viasz, melyet Mexikóban őshonos kétféle kutyatej leveléből állítanak elő. A kandelilla viasz sárgásbarna színű, kemény, átlátszó vagy áttetsző anyag. Leginkább szilárd jellegű kozmetikumokban használt (pl. rúzs) sűrítő és emollient anyagként. Ezen kívül a CosIng besorolása szerint még szövet összehúzó, felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és bőrkondícionáló anyag is.
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
Az édesmandula-olajból kivont el nem szappanosítható lipidek
Az ún. el nem szappanosítható lipidek olyan a növényi zsírokban természetesen jelen lévő anyagok, amelyek még a szappanosításhoz szükséges lúg kémiai hatásának is ellenállnak. Különleges bőrápoló tulajdonságaik miatt kerülnek felhasználásra a bőrtápláló termékekben.
Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.