Ezt a terméket már nem gyártják!

Isana

Ár:   399 Ft   Kategória:   Ajakápolók
Kiszerelés:   4,8 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Rossmann   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: tátombák, az összetevőket feltöltötte: wildrose, Módosítva: 2019. június 13.

Kiszerelés:   4,8 g
Lelőhely:   Rossmann
Kategória:   Ajakápolók

Limitált kiadás

Aktív szénnel ápol és véd a kiszáradás ellen. Az enyhén csillogó és bársonyosan puha ajkakért.

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Klayura

2020. február 25.

Ebben a szeles időben mindenképpen akartam venni egy ajakbalzsamot "hétköznapi" használatra, mert mindig a melós táskámban felejtem a másikat.
Nagyon kelllemes illata van, biztosan valamilyen bogyós gyümölcs, és szerintem jól is hidratál. Arra viszont nem számítottam, hogy beszürkül tőle az ajkam :D Igazából vicces látvány, nekem nagyon tetszik, egy full fekete szetthez jó választás is lehet. Viszont én nem hordok mindig feketét, úgy meg kissé furi...
Összességében jó vétel volt. mert olcsó és állatkísérletmentes. Viszont újravenni szerintem ezt a változatot nem fogom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. február 25.

Rommie77

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2020. január 20.

Most újra lehet kapni Charcoal néven, úgyhogy vettem. Ahogy elnézem, ugyanazok az összetevők, csak nem Isana Young, hanem simán Isana.
Igazából azért mertem megvenni, mert nem írták a csomagolásán, hogy elszínezi az ajkakat, pedig sajnos DE. Nem agresszívan, de a kis ráncokban meg a hámló részeken megülnek a fekete foltok, és elég hülyén néz ki. Egy ajakápolót pedig nyilván nem a tökéletesen sima ajkaimra akarok használni, hanem a kicserepesedett bőrön.
Ráadásul indokolatlan rágógumi illata van.
Szóval nem teljesen értem az egész koncepciót, a hidratáló hatásáról egyelőre nem tudok mesélni, de remélem, legalább az meglesz.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. január 20.

Ráadásul indokolatlan rágógumi illata van.

Formidable

2019. november 29.

Be kell valljam, engem (is) a fekete (vagy inkább sötétszürke) ajakbalzsam koncepció vett meg, lévén, hogy imádom a feketét.
Kellemes illata van, engem erdei gyümölcsre emlékeztet. Nem az a hihetetlenül "zsíros", nagyon kenődős az állaga, sőt, inkább a "kemény" kategóriába tartozik, így könnyebb szabályozni, mennyit viszünk fel. A kabátzsebemben tartom, így mindig velem van, és számomra abszolút bevált a hideg valamint a szél elleni védelemben. Nem hagy kellemetlen, ragacsos, zsíros érzetet, szépen beszívódik és ápol. Nagyon kiszárdt szájon nem teszteltem, de megelőzésre a rendszeres használata kiváló (tehát amit ígér, azt mind be is tartja, ezért jár az 5 csillag tőlem). Az ajkak alap színén kissé sötétít az aktív szénnek köszönhetően. Újra szeretném majd venni.

Update: Az elmúlt kb. egy héten nagyon száraz volt a szám, kicserepesedett, sebesedett, apró bőrdarabok váltak le róla. A jól bevált éjszakai ajakbalzsamom (Blistex Lip relief) sem nagyon tudta orvosolni, a nappalim pedig szerintem még rontott is rajta* (Labello Fruity Shine - watermelon). Gyakorlatilag bármivel próbálkozhattam, ideig-óráig hatott vagy még addig sem. Elővettem ezt az ajakbalzsamot, és rendbetette egy-két nap alatt (még nem tökéletes, de már nem cserepes, nem csúnya, nincs kiszáradva, egyedül az egyik nagyobb seb helye látszik, mikor nem ajakápolózom néhány órán belül), amivel végképp meggyőzött, 5*-os termék!

*Megjegyzés: Azóta bebizonyosodott, hogy nem csak rontott rajta az a bizonyos Labello, de amiatt voltak olyan rossz állapotban az ajkaim. Bővebben kifejtettem ezt a terméknél itt, KrémMánián.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2019. november 29.

kameyo

Bőrtípus: Zsíros
2019. március 27.

Bevallom csak a színe miatt vettem meg. :D Ez az ajkamon csak egy minimálisan látszik, egy picit sötétíti, felkenve fényes. Az illata az erdei gyümölcsre emlékeztet. Nem sokat hidratál, szinten tartásra jó lesz.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. március 27.

mar

2019. január 12.

Szerintem nem sok értelme van aktívszenet tenni egy ajakápolóba, azt is tudtam, hogy felkenve nem lesz fekete, mégis felkeltette a kíváncsiságomat. Nem csillog annyira, csak tompa fénye van, én ezt jobban szeretem. Mintha nehezebben is kopna, így tovább védi az ajkat. Az illata nem túl erős, de kellemes édeskés, egyáltalán nem zavaró.
Ez egy jó ajakápoló, de ugyanilyeneket olcsóbban is lehet találni (aktívszén-marketing nélkül), így nem fogom újra megvenni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. január 12.

SzabinaDmra9

Bőrtípus: Zsíros
2018. december 16.

Tökéletesen ápol, fed, és puhít. Imádom a színét és az illatát is. És a legfontosabb, hogy nem ad olyan érzést, mint mikor megeszel egy zsíros ételt, és le kell törölnöd a szádat. Mindenkinek ajánlani tudom csak. Legelősször az alpokban próbáltam -15 fokban, hóviharban. Ott is megállta a helyét. Megéri!!❤️

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2018. december 16.

wildrose

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2018. november 13.

Érdekes, sötétszürke színű ajakápoló, felkenve persze ez nem látszik, kellemes, édeskés illata van, szuper állagú, nem csúszkál, jól felszívódik és szépen táplál.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2018. november 13.

k.boglarka

2018. november 1.

Az illata jó, a hidratálása már kevesbé. Nem hiszem, hogy újraveszem.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. november 1.

Az illata jó, a hidratálása már kevesbé. Nem hiszem, hogy újraveszem.

talosbogi

Korcsoport:  -
2018. november 1.

Egyáltalán nem vált be. Az ajkaimat nem hidratálja, pedig különben nagyon tetszik hogy fekete és az illata is jó. De mivel hidratálni nem hidratál ezért biztos, hogy nem veszem újra. 😕

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2018. november 1.

random

2018. szeptember 18.

Szerintem ez halottnak a csók... Igaz, most épp extrém cserepes ajkakon kezdtem tesztelni. Leradíroztam, aztán felkentem ezt, de nem érzem hogy hidratálna, csak ül a számon. Mindenesetre védelemként, megelőzésként jó lehet, de a bajt nem kezeli... És ezen az sem segít hogy fekete és nagyonmenő és jó az illata. Íze amúgy nincs. Nem újravevős.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. szeptember 18.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Tocopherol
Hidratálók: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Tocopherol

ricinus babjából nyert olaj, amely a bőr számára hasznos zsírsavakban gazdag. A kozmetikumokban általában bőrpuhító (emolliens) anyagként használják, illetve egyedülálló tulajdonsága, hogy filmréteget képez a bőrön, amely miatt vízmegkötő tulajdonságokkal is rendelkezik. Enyhén ragadós érzetet hagyhat maga után a bőrön. A hajra is jó hatással van - e szerint a kutatás szerint jól hidratálja a hajat, táplálja a szőrtüszőt, az olajban található ricin és ricinolsav védi a fejbőrt és a hajszálakat a gombás és mikrobiális fertőzésektől, illetve androgén alopécia esetén a ricinolsav tartalma révén gátolja a prosztaglandin D2-szintázt (PGD2) és bizonyos fokú hatással van a hajnövekedésre (forrás).

Növényi olajokból származó emollient anyag, mely megakadályozza a vízveszteséget. (forrás: truthinaging)

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Pálmafából nyert hidratáló hatású olaj. A kozmetikumokban emolliens, bőrpuhító anyagként használt.

A kandelilla viasz egy természetes viasz, melyet Mexikóban őshonos kétféle kutyatej leveléből állítanak elő. A kandelilla viasz sárgásbarna színű, kemény, átlátszó vagy áttetsző anyag. Leginkább szilárd jellegű kozmetikumokban használt (pl. rúzs) sűrítő és emollient anyagként. Ezen kívül a CosIng besorolása szerint még szövet összehúzó, felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és bőrkondícionáló anyag is.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Ricinusolaj. Bőrpuhító (emollient) anyag, emulgeálószer, felületaktív anyag és sűrűség szabályozó. A ricinusolajnak a bőrön ragadós érzete lehet.

A Polyglyceryl-3 Diisostearate egy olyan vegyület, amit elsősorban ajakápolóknál és rúzsoknál használnak puhító hatása miatt, bár megtalálható a fényvédőkben, bronzosítókban, hidratáló krémekben és az anti-aging szérumokban is. (Forrás: truthinaging) A CosIng hivatalos besorolása szerint emulgeálószer.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.

Porított faszén. A szén abszorpciós tulajdonsággal bír, ezért gyakori összetevője a különféle arcmaszkoknak, bár gyakorta olyan tulajdonságokat is tulajdonítanak az összetevőnek, melyekről nem igazán láttak még napvilágot kutatások (pl. pattanástalanít, méregtelenít), ahogy arról sem, hogy egy átlagos fogkrémnél hatásosabban tisztítja és fehéríti a fogakat.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Pálmaolaj, glicerin és citromsav észtere, melyet bőrpuhító (emollient) anyagként használnak a kozmetikumokban.