Keve

Ár:   2799 Ft   Kategória:   Szérumok, Kezelések
Kiszerelés:   30 ml   Bőrtípus:   Normál
Lelőhely:   üzletláncok, drogériák, online   Bőrprobléma:   Bőröregedés

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Gradiens, Módosítva: 2023. szeptember 22.

Kiszerelés:   30 ml
Lelőhely:   üzletláncok, drogériák, online
Kategória:   Szérumok, Kezelések
Bőrtípus:   Normál
Bőrprobléma:   Bőröregedés

"Könnyed, olajbázisú formulánk közepes erősségben tartalmaz retinolt, ezáltal egy biztonságosan alkalmazható, mégis kiemelkedően hatékony és sokrétű anti-aging szérumot hoztunk létre.
A retinol stimulálja a kollagéntermelést és a sejtmegújító folyamatokat, ami javítja a bőr feszességét és enyhíti a ráncokat. Segít a pigmentfoltok halványításában, kiváló bőrtisztító és hámlasztó is, így láthatóan csökkenti a bőröregedés jeleit.
A szkvalán segít fenntartani a bőr hidratáltságát, védi a bőrt a stressztényezőkkel szemben és erősíti természetes védőrétegét, tökéletesen kiegészítve a retinol jótékony hatásait."

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

tuckkitti

2023. november 2.

Esténként használtam, de sajnos semmit nem ért. Az illata elég erős és tartós, ami nekem zavaró is volt. Kb. mintha egy üveg szőlőmagolaj lenne.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. november 2.

Vajacska06

2023. október 23.

Fél éve használom, a rutinomba a pattanásaim miatt iktattam be egy retinolos szérumot, de rosszul választottam. A pattanásokra semmit nem ér, niacinamiddal együtt sem.
Ami miatt viszont nem értékelem le annyira, az az állaga, illata és a jó érzés amit az arcomon hagy. Kellemes, olyan, mint egy olaj, csak hát az n célzott problémámra teljesen felesleges pénzkidobás volt, pedig bőven hagytam neki időt. Eleinte heti 1-2x használtam majd 3-4x.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. október 23.

coffeeaddict13

2023. szeptember 29.

Első retinolnak jó választás lehet, mivel a szkvalánnak köszönhetően kevésbé jöhet ki az irritáló hatása, számomra első találkozónak a hatóanyaggal-típussal jó élmény volt, reggel kisimult arccal ébredtem és az akné utáni foltjaim is halványodtak. Viszont a szkvalán számomra "fullasztó" érzést okozott a bőrömön és mivel Retinyl Palmitate-t tartalmaz, nem hiszem hogy újabb üvegbe kezdek. :(

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. szeptember 29.

Antioxidánsok: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate
Vitaminok: Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Squalane eo 1 0

A squalene ún. hidrogenizált formája. A kozmetikumokban kiváló hidratáló, bőrpuhító, bőrpuhító, selymes és sima bőrt nyújtó emolliens anyag, mely segít megelőzni a vízhiányt és a transzepidermális vízvesztést (TEWL). Mivel ez a forma kevésébé oxidálódik, mint a squalene, a squalane-t gyakrabban használják a kozmetikumokban. Minden bőrtípus számára hasznos összetevő, aknés bőrre is használható, mi több, az Incidecoder leírása szerint gombás eredetű bőrproblémák, például seborrhea vagy gomba okozta pattanások esetén is jótékony hatással van a bőrre.

A parlagi ligetszépe magjából nyert tápláló és hidratáló zsírsavakban gazdag olajat gyógyászati és kozmetikai célokra alkalmazzák a száraz, gyulladt bőr ápolására. Gazdag linolsavban (66-76%), te találhatunk benne nyugtató és gyógyító hatású gamma-linolénsavat is. Az omega-6 zsírsavaknak fontos szerepe van a bőr legkülső rétegében (stratum corneum) lévő sejtek összetartásában, és így a bőrön keresztüli vízvesztés (trans-epideremal water loss) megakadályozásában. A parlagi ligetszépe olaja talán hatásos az atópiás dermatitisz (ekcéma egy fajtája) kezelésében is, valamint Paula Begoun szerint hatásos gyulladáscsökkentő és emollient.

Szőlőmagolaj, mely zsírsavakban gazdag, kiváló bőrpuhító hatású, illatmentes emollient olaj, ráadásul még erős antioxidáns tulajdonsága is van. A szőlőmagolaj e szerint a kutatás szerint nagyjából 69% linolsavat, 16% olajsavat, 7% palmitinsavat, 4% sztearinsavat, és 0,1% linolénsavat tartalmaz.

Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav.

1987-ben felmerült, hogy a retinyl-palmitátnak bőrápoló termékekben történő alkalmazása fotoszenzibilizáló lehet bizonyos körülmények között, azonban 2016-ban a SCCS által összegzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az A-vitamin testápolókban, arckrémekben, lemosókban és kézkrémekben a megszokott retinol-ekvivalenssel számolva biztonságosan alkalmazható a szokásos napi alkalmazási gyakoriság mellett.

Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology