Kiehl's

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Szemkrémek
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Kiehl's márkaboltok   Bőrprobléma:   Bőröregedés

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Trixi, Módosítva: 2013. február 5.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   Kiehl's márkaboltok
Kategória:   Szemkrémek
Bőrprobléma:   Bőröregedés

Láthatóan csökkenti a szem körüli ráncokat, szarkalábakat, a sötét karikákat. A szem környéke ragyogóbbá válik. Tiszta C-vitamin koncentrátumot tartalmaz.

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Virvatuli

Korcsoport:  -
2017. március 18.

Kaptam belőle néhány mintát, összesen kb. annyit, mint a rendes kiszerelés fele. Még az első kis tasak sem fogyott el, de úgy látom, máris kezdi rendbe tenni a szemem alatti területet. Az nem kérdeztem meg, hogy szemhéjra kenhetem-e, és nem találtam erről információt, úgyhogy ezzel inkább nem kísérletezek. A boltban azt javasolták, hogy eleinte csak kétnaponta kenjem, de szerencsére semmilyen irritációt nem okoz, ezért most már minden este ezt használom. Gondolkodom azon, hogy megvegyem, ha elfogytak a minták. Egyelőre kap óvatos 4 csillagot, de reménykedem benne, hogy hosszabb távon kiderül, hogy csodaszer :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2017. március 18.

Trixi

Bőrprobléma: Bőröregedés
Korcsoport: >54
2013. január 22.

Nagy reményeket fűztem a krémhez, és lehet, hogy teljesíti, amit ígér, viszont nálam olyan égető érzést kelt a szemkörnyéken, mintha erőspaprikával kentem volna be. Utoljára hasonlót egy Avon szemránckrémnél tapasztaltam, még évekkel ezelőtt, azóta nem veszek Avon krémet. Érdekes egyébként, felkenéskor először eléggé folyékony állagú, majd sűrűsödik, és végül mintha kissé hártyaszerű bevonatot képezne. Úgy láttam, a kis szarkaláb mintha máris kevésbé mutatkozna. Azután jött az égető érzés, úgyhogy le kellett sajnos mosnom. Fogalmam sincs, melyik összetevő okozhatta. Szerencsére csak termékmintát próbáltam, tehát nem fogom megvenni a krémet.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: >54 |  Dátum: 2013. január 22.

Antioxidánsok: Ascorbic Acid
Gyulladáscsökkentők: Adenosine
Hidratálók: Propylene Glycol, Glycerin
Peptidek: Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7
Vitaminok: Ascorbic Acid

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják  sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.

C-vitamin, melynek számos előnyös hatása van a bőrre. Egyrészt kiváló antioxidáns, mely véd a szabad gyökök okozta károktól és segít az UV-sugárzás által károsodott sejtek regenerálásában. A C-vitamin úgynevezett hálózati antioxidáns, melynek hatása fokozható más antioxidánsokkal (E-vitamin, ferulic sav) kombinálva. Antioxidáns hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. Szintén hatásos a C-vitamin a pigmentfoltok (melasma) ellen is, mivel blokkolja a melanint termelő sejtek tyrosinase aktivitását. Hatásos összetevő a striák ellen is.

Mint mindennek, természetesen a C-vitaminnak is vannak hátrányai. A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban, és könnyen lebomlik levegő és fény hatására, így C-vitaminos krémet csak nem áttetsző, légmentesen zárt csomagolásban célszerű venni. Savas jellege miatt enyhe bőrirritáló. A C-vitamin hatása kérdéses a bőr elasztinszintézisére.

A C-vitamin a fent leírt előnyös tulajdonságait leginkább akkor fejti ki, ha 5-20% közötti koncentrációban található a kozmetikumban.

Forrás: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Glycerin h 0 0

A CosIng besorolás szerint felületaktív anyag és emulgeálószer.

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó és hajfixáló szilikon féle.

Kókuszolajból készülő aminosav származék, melyet a kozmetikumokban elsősorban bőr- és a haj-kondicionáló tulajdonsága miatt használnak. Előnye, hogy magas hőmérsékleten is stabil maradt. Néhány tanulmény azt is kimutatta, hogy az összetevő gátolja a reprodukcióját a herpeszvírusnak. Az összetevővel leggyakrabban por állagú sminktermékekben (púderekben, bronzsítókban, szemhéjfestékekben) találkozhatunk.

Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.

Vadgesztenyéből származó flavonoid. Az összetevőnek erős ödéma- és gyulladáscsökkentő hatása van, valamint truntinaging információi szerint segít a vénák és hajszálerek erősítésében azáltal, hogy gátolja az ún. hyaluronidase nevű emzimeket, melyek a kapilárisok részét képező proteoglikánok lebontásáért felelősek.

Csomósodást megakadályozó (anticaking), sűrűség szabályozó, térfogatnövelő és bőr puhító (emollient) szilícium dioxid származék.

Bőrjavító (skin conditioning) anyag, mely bőrünkben a sejten kívüli mátrixban is megtalálható, és fontos szerepe van számos fiziológiai folyamat szabályozásában. A bőrben sejtkárosodás (gyulladás, isémia) hatására az adenosine koncentrációja megemelkedik, hogy sejtvédő funkciót biztosítva védjen a szövet károsodásától. Az adenosine állati sebeken való alkalmazása nagymértékben gyorsította  a szövet regenerálódását, az emberi sebeken való használat jelenleg klinikai vizsgálatok alatt áll. Az azonban már most is valószínűnek látszik, hogy az adenosine hatásos gyulladáscsökkentő anyag. Részletesebb információ a Wikipedián.

Egy viszonylag új peptidféle, mely a Matrixyl 3000 néven ismert kettő peptidből álló hatóanyagkomplex egyik eleme (a másik a palmitoyl tetrapeptide-7). Az összetevőben egy három aminosavból álló peptid kapcsolódik palmitinsavhoz, aminek révén javul a peptid olajban oldhatósága, és ezáltal könnyebben beszívódik a bőrbe. Az összetevő peptid része a bőrben található I-es típusú kollagénnek (bőrünk feszességét többféle típusú kollagén adja) egy egysége. A bőrünk kollagéntartalma (a kollagén egy fehérje, azaz hosszú aminosavlánc) természetes módon peptidekké (rövid aminosavlánc) bomlik, és a peptidek keletkezése újabb kollagén termelésére serkenti a bőrünket. A palmitoyl oligopeptide működési elve, hogy ha a bőrünkbe kívülről kvázi lebomlott kollagént viszünk be, akkor ezzel  bőrünket „becsapjuk”, és kollagéntermelésre tudjuk ösztönözni. Vagyis a tudomány mai állása szerint a palmitoyl oligopeptide talán képes bőrünk kollagéntermelését serkenteni, amely bőrünk ránctalanodásához, feszesebbé válásához vezet. További részletek itt.

A Matrixyl 3000 márkanéven ismert, kettő peptidből álló hatóanyagkomplex egyik eleme (a másik peptid pedig a palmitoyl oligopeptide). A palmitoyl tetrapeptide-7 egy négy aminosavból álló peptid, mely palmitinsavhoz kapcsolódik.  A palmitinsav révén ugyanis javul a peptid olajban oldhatósága, és ezáltal könnyebben beszívódik a bőrbe. A palmitoyl tetrapeptide-7 csökkenti a bőr sejtjeiben az interleukin-6 (IL-6) termelését. Az IL-6 egy olyan molekula, ami gyulladást okoz a bőrben, és ezáltal gyorsítja a sejten kívüli mátrix anyagainak (kollagén, elasztin) a lebomlását, és ezáltal bőrünk ráncosodást, megereszkedését. Vagyis sejtjeink IL-6-termelésének visszafogása révén lassíthatjuk a bőrünk szerkezetét és rugalmasságát adó kollagén és elasztin lebomlását, és ezáltal bőrünk öregedését. Szuper leírás a Matrixyl 3000 peptidkomplexről és az őt alkotó mindkét peptidről itt.