La Roche-Posay Micellás Arctisztító Ultra Túlérzékeny Bőrre
Ár: | 3200 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 200 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | patikák | Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
A krémet feltöltötte: Farfalina, az összetevőket feltöltötte: wishes, Módosítva: 2017. január 29.
Lelőhely: | patikák | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
- Hatékonyan eltávolítja a sminket, szennyeződéseket és a koszt.
- Nem szárítja az arcbőrt.
- Bőrpír és feszülés érzete ellen
- A bőr visszanyeri a komfortérzetét
- Hidratálja a bőrt
Szappanmentes. Színezékmentes. Alkoholmentes. Parabénmentes.
Water / Aqua
BHT
a I ta
Myrtrimonium Bromide
ta
Nem húzódik tőle az arcom, nem szárít és az ekcémám is nyugtatja.

Nem húzódik tőle az arcom, nem szárít és az ekcémám is nyugtatja.

Ezt a micellás arctisztítót használom már évek óta, nagyon bevált ellenben a sok drogériásokkal szemben, amik csípték, marták a bőrömet, hiába az volt rájuk írva, hogy érzékeny bőrre van. Az én natúr sminkemet mindig leszedi szépen. Sokáig elég, az ára kicsit borsos, de nekem abszolút megéri ha nem bántja a bőrömet.

Finoman távolítja el a szennyeződéseket, nagyon kellemes érzés utána is.

Finoman távolítja el a szennyeződéseket, nagyon kellemes érzés utána is.

100ml-es mini verzióban volt meg, úgy próbáltam. Nem irritálja a bőrt, leszedi a sminket, bár a vízálló szemfestékkel azért némileg meggyűlik a baja. Alapjában nem szeretem a micellás vizeket, mert mindig érzek egy kis ragacsos érzetet és a vízálló tus és szempillaspirál lemosására nem a legjobb. Ez a termék kellemes és az eddig használt micellás vizekhez képest jól teszi a dolgát, de az Eucerin micellás lemosóját eddig semmi nem érte utol számomra.

Nagyon jól oldja a sminket, kevés kell belőle. A szemem sem irritálja, a száraz bőrömet valóban hidratálja,talán a Sébium H2O-nál is jobb.

szeretem, mert nem szárít és nem irritálja a nagyon érzékeny rosaceás bőröm. én mindig lemosom vízzel. nem tapasztaltam kellemetlen érzést használata után.

Nekem nem jött be. :( Akciósan vettem 400 ml-ert. Esténként használom, a korrektort szépen leszedi a bőrömről, de én utána le is öblítem tiszta vízzel, mert kissé ragacsosnak érzem és a ajkaimon is hagy egy ízt😬
Reggelre pirosabbnak látom a pattanás hegeimet, erősebbnek a pigment foltjaim ha ezt használom, ellenben a La Mer the micellar water után klasszisokkal nyugodtabb és egységesebb a bőrképem. Kutatom az ár-érték arányban megfelelő terméket továbbra is, addig marad a La Mer.

Seborrheás dermatitiszes arcbőrömre kezdtem használni. Habosodó arclemosót nem ajánlottak a bőrgyógyászok, mert mindegyik szárít, ezért a micellás vizeket ajánlották. Ez a víz nagyon jól hidratál, tényleg, szinte ha elfelejtem bekenni utána a bőröm krémmel, akkor is selymes ettől a bőröm. Fürdés után és reggel arcmosás után használom vattakoronggal. Szemet nem csípi (íze rossz a száj szélén). Nagy kiszerelést szereztem be, mert minden nap használom. Jobb mint a Bioderma micellás vize érzékeny bőrre.

Nagyon szeretem. Végre egy termék amitől nem pirosodik ki az extra érzékeny bőröm. Plusz pont hogy megfelelően tisztít, a szempillaspirálal is könnyen elbánik :)

A folyékony tussal és szempillaspirálokkal nehezebben bánik el, kissé feketés marad a szemem körül hiába próbálom leszedni vele, DE cserébe nem bántja a bőröm. ❤️

Antioxidánsok: BHTHidratálók: Glycerin
Emulgeálószerek: PEG-7 Caprylic/Capric Glycerides, Poloxamer 124, Poloxamer 184, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Polysorbate-80
Tisztítószerek: Poloxamer 184, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Polysorbate-80
Tartósítószerek: BHT, Myrtrimonium Bromide
A kozmetikumokban felületaktív anyagként és emulgeáló szerként használatos, illetve a megfelelő állag eléréshez alkalmazzák. Klinikai tesztek alapján nem irritálja a bőrt. Az összetevővel leggyakrabban tusfürdőkben találkozhatunk, a Palmolive márka előszeretettel használja.
Szintetikus polimer (ismétlődő egységekből felépülő, nagyméretű molekula), mely tisztítószerként és emulgeálószerként működik.
Kókuszolajból és glicerinből származó, a leggyakrabban tisztítókban használt, gyengéd PEG féle. Gyakori eleme a micellás tisztítóknak, mivel egyrészt könnyen oldódik vizes felületaktív anyagokban, másrészt pedig oldja az olajokat és az olajban oldódó összetevőket. Kellemes bőrérzetet hagy maga után.
A kozmetikumokban emulgeálószerként és felületaktív anyagként használt (surfactant). Az élelmiszeriparban is használt 0,5%-nál kisebb koncentrációban.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.