Lush

Ár:   3090 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   100 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Lush márkaboltok, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: csepelia, az összetevőket feltöltötte: menczobeata, Módosítva: 2020. október 26.

Kiszerelés:   100 g
Lelőhely:   Lush márkaboltok, online
Kategória:   Lemosók, Tonikok

Középkori jellegű tisztító lemosó. A rózsa és levendula olajok rugalmassá teszik bőrt, a kínai agyag pedig magába szívja a piszkot és a felesleges faggyút, és bőrt csodálatosan simává teszi.

bibi24

noname01

2021. április 21.

Nem tetszik az illata, valamiért nekem nagyon alkoholos, emiatt egy picit szárítja a bőröm, bár nekem minden arctisztító szárítja és ez még a jobbak közt van. Fura a használata, nekem nem oldódik fel rendesen vízben így otyog le mikor használom, picit pazarlásnak érzem de nem bánom annyira mert várom, hogy elfogyjon. Nem egy rossz termék de nem vagyok tőle elájulva.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. április 21.

Denny

2021. március 25.

Rengeteg arctisztítót kipróbáltam már, és sokat szerettem, de azt hiszem ez eddig a kedvencem. 2 éve vettem júliusban, a legnagyobb kiszereléssel (mert nem volt kisebb) és még mindig van belőle egy kis darabka. És nem, nem romlott meg, pedig nincs hűtőben. Nyáron mikor zsírosabb a bőröm, nagyon jól tisztít, friss, üde lesz tőle a bőröm. A mitesszereimet is szépen halványítja. Télen mikor szárazabb, szerencsére nem szárít, ugyanolyan puha lesz tőle az arcom. Általában heti egyszer használom, nyáron kétszer, annyi elég is. A használata tökre megszokható, nem macerás egyáltalán. Kevés is elég belőle. Az illata is jó. Bár a kis köményre emlékezettő darabkák nem tudom minek vannak benne, azok általában lepotyognak nekem.
Egyedül az ára zavaró, aranyáron mérik, én kb. 6 ezret hagytam ott a nagyért (és talán csak 3 hónapig jó a szavatossága mindnek, de egyébkén tovább is használható :)) + Nekem pattanásokra nem vált be, nem tüntette el őket, de összességében meg vagyok vele elégedve.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. március 25.

TothNikol

2021. március 24.

Ajándékba kaptam, és nagyon megszerettem. Kellett pár alkalom, mire kitapasztaltam a kikeverést, de megéri. Isteni illata van!! és nagyon puhává varázsolja az arcbőrt. Érezhetően leradírozza a bőrt, de nagyon finoman teszi azt. A pattanásaim is szép lassan eltűntek, és nem jöttek elő újabbak. Hetente 2x használtam csak, így egy 50g-os doboz másfél, -2 hónapig kitartott. Nekem nagyon bevált, biztosan újra vásárlom.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. március 24.

cattitude

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2021. január 26.

már az első használat után beleszerettem, ami elég meglepő nekem, mert nem vagyok akkora lush mániákus, sőt. estére nem használom, inkább reggel edzés után, nagyon finoman radíroz és szuper puha marad az arcbőröm. én nem tapasztaltam irritációt, a pórusaimat nem tömíti el. kicsit tényleg macerás a potyogással, de egye fene. még az is lehet, hogy újra fogom venni, ha elfogy.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. január 26.

Fitzsimmons

Bőrtípus: Zsíros
Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2020. november 28.

Itteni javaslatra vettem meg, és nem is bántam meg. Különösebben nincs problémám pattanásokkal, inkább pirosodni szokott a bőröm, pattanás szerencsére csak elvétve. Pattanásosabb arcbőrre valószínűleg nem ez lenne a megfelelő termék.
Alapvetően arra kerestem arctisztítót, hogy egyenletesebb, simább legyen az arcbőröm, főleg a homlokrészen, és erre gyönyörűen be is válik. Pár hónapja használom, minden este, min. a 70%-a még mindig megvan. Ahogy az előttem lévők írták, nagyon-nagyon puha lesz tőle a bőröm, az illatát imádom, és azóta, hogy kifejlesztettem a használatára a legjobb módszert, maga a rituálé is megnyugtat, kicsit wellness érzésem van tőle, ami a home office szürke mindennapjait feldobja.
Sminklemosásra nem használom, próbáltam ugyan egyszer, de arra nem olyan alkalmas, ott maradok a bevált 3 az 1-ben arctisztító kendőmnél.
Enyhén valóban szárít, ahogy szerintem minden arctisztító, ezért javasolt utána arckrémet (zsíros bőr esetén zseléset, a krém állagú tovább zsírosít) használni hidratálóként.
A használatát illetően az egyik korábbi hozzászóló tippjét fejlesztettem tovább: egy körömnyit kiveszek belőle (az egész arcra elég szokott lenni ennyi), rárakom a kupakra/doboztetőre, és kb. 1-2 csepp vizet hozzáadok. Ezt az erre a célra elkülönített kiskanállal (egyéb keverő eszközzel is felváltható) összekeverem, így pont eléggé krémes állagúvá válik. Nekem a picit sűrűbb állag jobban bevált, mivel így van egy radírozó hatása is. Igen, a végére, mikor már szárazabb az arcod is, kicsit potyog, de nem jobban, mint egy bőrradír. Mindenképpen javaslom a hajat félresimítani az arcból egy kozmetikai hajpánttal (pamut, szélesebb, gumis fejpánt), mert fogja a és fedi (védi) is a hajadat, így a kis szemcsék nem fognak belemenni. Egy megjegyzés: a termék leírása szerint meleg vízzel kellene lemosni, amit nem is értek. Szerintem meleg vízzel kell ELŐTTE megmosni az arcot, amitől kitágulnak a pórusok, majd hideg vízzel lemosni, hogy összezáruljanak, ez is vált be. Remélem, hasznosak a tippek. :)
Bár csodaszernek nem mondanám, de amire vettem, tökéletesen megfelel, és szépen karbantartja a bőrömet, úgyhogy 5 csillagot adok neki. :)

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. november 28.

RCC

Bőrtípus: Zsíros
2020. november 23.

A doboz felét elhasználtam már, de nem vettem észre nagyon változást a bőrömön. Heti 2-3szor használom, kissé macerás mert többnyire nem sikerült megfelelő állagúra kevernem, de ennek ellenére nem rossz. Nagyon jó az illata, tisztábbnak és puhábbnak érzem a bőröm használat után egy ideig, viszont az árát nem éri meg szerintem így, fele ennyiért is találni arctisztítót ami ennyire képes. Elhasználom, de nem újravevős.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. november 23.

NikolettNIKI

2020. június 26.

Nekem nem vált be...
Ugyanúgy szárított, mint egy másik, jóval olcsóbb lemosó. Nem is különösebben éreztem hogy tisztítana. Nekem pénzkidobas volt
Egy ezer fortinos, dm-es himalaya lemosó még mindig jobban bejött a bőrömnek

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. június 26.

Nekem nem vált be...
Egy ezer fortinos, dm-es himalaya lemosó még mindig jobban bejött a bőrömnek

Ritta12

2020. június 3.

A levendula és a rózsa puhítja és nyugtatja a bőrt. A használata is egyszerű , egy kis adagot kiveszek belőle és a tenyeremben összedörzsölve pásztát csinálok belőle, amit a vizes arcomra kenek. Nekem megéri az árát. Ha van kedved próbáld ki.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. június 3.

fannus9

2020. március 21.

Csajok jo tipp: keverjetek ki a “kupakban”. Sokkal konnyebb.
Egy pici morzsat teszek bele es szo szerint 1-2csepp vizet es a kupakban keverem ossze, majd a vizes arcomba dorzsolom napi szinten.
Total imadom! Annyira rooohadt puha lesz az arcom, semmi mas nem kepes nalam erre. Minden nap hasznalom alig varom hogy hasznalhassam. Imadom az illatat nekem a hasznalata se maceras tetszik ez a megoldas. Tetszenek a levendula darabok is benne. Es olyan hidratalt arcom lesz uristen. Zsiros a borom de pont ez kell nekem hogy ne huzodjon a tokeletes arclemoso. Reggel nagyon jol frissit, sminket nem mosok le vele. Szerintem nem a lemosas erossege a lenyeg nala hanem a hatasa. Pattikban is rengeteget segit, sokkal szebb az arckepem tole. (Par hetes hasznalat)
Szaraz, zsiros boruek is nyugodtan hasznaljak, tapasztaljatok ki az aranyt, nekem nem is potyog igy. UJRAVEVOS MILLIOS CSILLAGOS! (3200 Ft koruli az ara)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. március 21.

Csajok jo tipp: keverjetek ki a “kupakban”. Sokkal konnyebb.

Ellen120

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2020. február 24.

Nekem egyáltalán nem jött be, egyszerűen nem tisztít, nehéz használni.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2020. február 24.

Nekem egyáltalán nem jött be, egyszerűen nem tisztít, nehéz használni.

Hidratálók: Glycerin

Glycerin h 0 0

Kaolin 0 0

A kaolin egy agyag szerű ásvány, melyet évszázadok óta használnak a kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt. Leggyakrabban mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkokban találkozhatunk vele. A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól.

A közönséges levendulából nyert olaj, melynek fő komponensei a linalyl acetate (51%) és linalool (35%). A levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes illetve sebgyógyító hatása is, illetve úgy tűnik, hogy a pattanásokat okozó P.Acnes baktériumot is képes elpusztítani (forrás). Egy 2004-es tanulmány szerint több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló valamint a 0,25%-os koncentráció felett nagy valószínűséggel sejtmérgező hatású.

További info az összetevőről a KM-blogon >>

Damaszkuszi rózsavíz. A CosIng szerint kozmetikumokban illatanyagnak, bőrkondícionálónak és a bőrnyugtatónak használják, de ezen kívül a legtöbb forrás szerint tulajdonítanak neki még bőrfeszesítő, ránctalanító tonizáló hatást is.

A benzoeviasz egy balzsamszerű viasz, melyet számos, Délkelet-Ázsiában honos, a Styrax nemzetségbe tartozó fa kérgéből nyernek. Fő összetevője a benzoesav. Számos területen alkalmazzák, például egyes parfümökben, gyógyszerekben és élelmiszerekben is előfordulhat.

A benzoeviasz kedvelt összetevője a parfümöknek, mert saját, kellemes illattal rendelkezik, valamint megköti, és csak lassan bocsátja ki a hozzá kevert egyéb illatanyagokat.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.