Lush

Ár:   2990 Ft   Kategória:   Testápolás
Kiszerelés:   75g   Bőrtípus:   Száraz
Lelőhely:   Lush márkaboltok, online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: csepelia, Módosítva: 2011. június 23.

Kiszerelés:   75g
Lelőhely:   Lush márkaboltok, online
Kategória:   Testápolás
Bőrtípus:   Száraz

A száraz bőrt kakaóvaj, banán, avokádó és sheavaj rétegével lágyítja meg. Sőt annyi ajándékpuhító összetevő van benne, hogy a bör hálás lesz érte. Királyi aromák áradnak belőle: citrus és szantálfa (ez nyugtatóan is hat), rózsa és fenyő, mind megtalálható ebben a termékben, hogy bőrünk pompásan érezze magát.

Borostyan

TAnna94

2020. április 4.

Jól hidratál, szeretem, hogy zuhanyzás közben el tudom intézni a hidratálást, nem kell utána kenegetnem magam. Nagyon jó illata van. Sajnos nagyon gyorsan fogy, ezért csak 4 csillag.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. április 4.

snowy

2017. november 23.

Nem tudom, én mit csinálok rosszul, de nekem iszonyatosan gyorsan fogy. Ahhoz, hogy tartós, kellemes hidratáltságot biztosítson minden este használnom kell és így nagyon max egy hétig tart ki. Amúgy nagyon szeretem, de ennyit azért nem ér... Az ára miatt a 3 csillag.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. november 23.

Buttercupcosplay

Bőrtípus: Zsíros
2017. május 28.

Anyukámnak vettem ajándékba, Ő nagyon imádja, és mondta, hogy próbáljam ki. Az eddigi legjobb testápoló, amit próbáltam. Fantasztikusan hidratál, és imádom az illatát. Tuti, hogy magamnak is beszerzek egyet.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. május 28.

deezsina

2017. május 28.

Nagyon durva ez a termék, télen nálam mostantól alap darab lesz.
Tényleg annyira tömény mintha rendes vajat kennék magamra, hiába is öblítem le magam utána, semmi nem jön le belőle mert annyira ragaszkodik a bőrhöz, cserébe rettentően jól hidratál, esténként használom, reggelre megteszi a dolgát. Nem úgy, mint a testápolók általában, nálam nem hagy maga után ilyen kis selymes érzést, mint egy átlagosan jó testápoló, hanem úgy érzem mélyebb rétegeiben is egyszerűen rendbe hozza a bőrt. Nekem hideg időben mindig elkezd viszketni a lábszáram és még 1-2 random helyen a bőröm, ezt tök jól kezelte ez a termék.Nem kell napi szinten használni, egy téli szezont kb kibír, ha módjával használom, akkor amikor tényleg szükség van rá, így az ára is megéri. Az illata is kellemes, tompa vajas-banános, a szokásos erős Lush illatokhoz képest nagyon baráti.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. május 28.

Nagyon durva ez a termék, télen nálam mostantól alap darab lesz.

galivali

2017. január 8.

Mindig van itthon belőle. Sajnos gyakran küzdök ekcémával, nagyon sok mindent kipróbáltam már de ez eddig a legjobb. Pár nap alatt rendbe tudja tenni a bőröm.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. január 8.

Rozsaszinponilo

2016. május 6.

Szerintem a fürdés utáni testápolóknak az a lényege, hogy még több nedvességet vigyen be a bőrünkbe, a pancsolós vizünkkel karöltve. Nekem abszolút bejött úgy, hogy utána öblítettem még egyszer, olyan kellemes bőrérzet van utána, hogy csak nnna! :)
Illata kellemes, hasznos, kiadós, csak jókat tudok róla mondani.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. május 6.

Illata kellemes, hasznos, kiadós, csak jókat tudok róla mondani.

Chootie

2016. április 22.

A Buffy mellett ez egy olyan termék, amit bármikor újra vennék! Kizárólag alvás előtt használom mert túl nehéz nap közbeni viselésre. Nem szívódik azonnal fel, egyfajta réteget képez, de mint mondtam, alváshoz teljesen jó. Fürdés UTÁNra ajánlom, a még nedves bőrre felkenve, így nem öblíti le az ember a hatóanyagokat. Az illata nem feltétlenül varázsol el senkit, de nem is az a lényeg. Ajánlom!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. április 22.

manobeka

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2015. szeptember 5.

Isteni, csak ajánlani tudom.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2015. szeptember 5.

Isteni, csak ajánlani tudom.

Tinkatinka

2015. július 20.

Nem kifejezetten tudom megkülönböztetni a masszírozó tömböktől. :)
Nagyon kellemes fincsi illata van, inkább téli testápolóként lesz alap, mint nyáriként.
Az itt olvasottak alapján a masszírozó tömbjeimet is kipróbáltam vizes bőrön, és ugyanazt az eredményt hozták, azt hiszem a víz segít egyenletesebben eloszlatni. Nem gondolom pénzkidobásnak a benne levő anyagárak ismeretében, de mivel a masszázstömbök illatosabb, de ugyanolyan komfortos bőrérzést adnak, és nem irritálnak, azokat fogom fürdésutáni testápolónak használni.
Halleluja természetes illatanyagok... Végre egy ekcémás is "pancsolhat" az illatokban. :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. július 20.

Nem kifejezetten tudom megkülönböztetni a masszírozó tömböktől. :)

risaedla

2014. szeptember 20.

Én nagyon szeretem, bár igaz, hogy nem a legolcsóbb... Nincs nagyon száraz bőröm, így elég az a hidratálás amit ez ad heti 2 használattal (télen 3). Finom az illata, nem olyan erőteljes amit a lushtól megszokhattunk, de nekem ezért is tetszik annyira.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. szeptember 20.

Hidratálók: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil

Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Zabtej. A zabtej alapja az abrakzab, mely a legnagyobb fehérjetartalmú gabonaféle, ami igen gazdag telítetlen zsírsavakban, és ásványisó tartalma is magas. Paula Begon szerint az összetevőnek gyulladáscsökkentő hatása is van. Az összetevő tartalmaz glutént. További információ --->

Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.

Jojobaolaj. Természetes növényi olaj, melynek a szerkezete nagyon hasonló az ember által termelt faggyúhoz (sebum). Kiváló összetevő a pattanásokra hajlamos bőr számára, mert képes csökkenteni a faggyútermelést az aknekezelésektől kiszárított bőrben (sokszor a túlszárítás nagyobb faggyútermelésre ösztönzi a bőrt). A jojobaolaj kiváló tisztító, lemosó összetevő is, ugyanis feloldja a fölösleges faggyút, és ezáltal vízzel lemoshatóvá teszi azt. Mind a zsíros, mind a száraz bőr számára remek emollient és hidratáló anyag. A fenti tulajdonságain túl Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy a jojobaolaj gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. További információ a jojobaolajról itt.

Édes mandula. A kozmetikumokban mandula alatt leginkább a madulaolaj értendő, amely bőrpuhító, emollient anyagként használt. A Dermaxime honlapja szerint a mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön.

Mandarinhéj olaj. A Dermaxime szerint a mandarin olajnak sejmegújító és antiszeptikus hatása van, segít a bőrt megtisztítani és egyensúlyba hozni. Ugyanakkor más citrusfélék olajához és kivonatához hasonlóan potenciális bőrirritáló.

A közönséges levendulából nyert olaj, melynek fő komponensei a linalyl acetate (51%) és linalool (35%). A levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes illetve sebgyógyító hatása is, illetve úgy tűnik, hogy a pattanásokat okozó P.Acnes baktériumot is képes elpusztítani (forrás). Egy 2004-es tanulmány szerint több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló valamint a 0,25%-os koncentráció felett nagy valószínűséggel sejtmérgező hatású.

További info az összetevőről a KM-blogon >>

Szantálfa olaj . A halványsárga, viszkózus, enyhén fás és balzsamos illatú illóolaját az összeaprított fakéregből és gallyakból vízgőz-desztillációval állítják elő. A szantálfa olaj ayurvédikus gyógynövény, melynek antimikrobiális, nyugtató és a lelkiállapotot, hangulatot kiegyensúlyozó hatása van. A szantálfa olajat a kozmetikai iparban elsősorban illatfixálóként és parfümök összetevőjeként használják szappanok és parfümök előállításához. Paula Begoun szerint a szantálfa illóolajában lévő illatanyagok bőrirritációt és allergiát okozhatnak.

Damaszkuszi rózsavíz. A CosIng szerint kozmetikumokban illatanyagnak, bőrkondícionálónak és a bőrnyugtatónak használják, de ezen kívül a legtöbb forrás szerint tulajdonítanak neki még bőrfeszesítő, ránctalanító tonizáló hatást is.

A tömjén nevű gyanta kivonata, mely csípős, kesernyés izű, melegítő érzetű. A CosIng hivatalos besorolása szerint tonizáló, maszkoló (kellemetlen íz, illat semlegesítése), simító, bőrkondícionáló összetevő. Paula Begoun szerint nincsen semmilyen kutatás, ami azt mutatná, hogy a tömjén hasznos a bőrnek.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.