Lush Princess Cottongrass Parfüm
Ár: | 10 490 Ft | Kategória: | Parfümök | |||
Kiszerelés: | 30 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Lush márkaboltok, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: RitaL, Módosítva: 2018. február 14.
Ár: | 10 490 Ft | |
Lelőhely: | Lush márkaboltok, online | |
Kategória: | Parfümök | |
"Az ibolya és a neroli titokzatos illata idegen tündérmeséket és elfelejtett ígéreteket idéz fel. A parfümöt az elveszett svéd hercegnő története ihlette, aki egy erdei tó mellett várja, hogy aranyba foglalt szívvel díszített nyaklánca előkerüljön a mélységből. A tó partján sétálva láthatod a víz fölé hajló gyapjúsás karcsú alakját. Egyszerre édes és távoli, gyengéd parfüm, mely virágba borul a bőrödön. És a hercegnő csak vár..."
Különleges illat, nekem picit gyöngyvirágra hasonlít, meg a fenyőt érzem benne, de nekem túlságosan a szobaillatosítós fenyő illatra hasonlít. Nem szeretem magamon az illatát, Máson lehet más jön elő.

Érdekes, mert pont kertesznorkától vettem meg ezt a parfümöt, de csak most látom a véleményét, ahogy jövök ide leírni az enyémet, és pontosan azzal akartam kezdeni, hogy basszus, ez hársfavirág-illat, pedig az nincs is az összetevők között.
Az első felfújáskor tisztára megrémültem, mert olyan borzasztó alkoholos kotyvalék-szaga volt, hogy majdnem szaladtam is egyből lemosni. Aztán persze nem, és mindenki megnyugodhat: elmúlik kb. 15 perc alatt. Citrusos hársillat marad a nyomában, ami idővel fehérvirágos-friss-citrusossá válik.
Viszonylag tartós, de eléggé bőrközeli.
Ez végre nem csapja ki pirosra a bőrömet, mint az eddigi kedvenc Lush parfümjeim, amelyeket emiatt kénytelen vagyok eladni (és még mindig haragszom ezért a Lushra...), viszont cserébe nem is olyan izgalmas illat, mint a Love vagy a Rentless. Kis kedves virágos illatocska.

Viszonylag tartós, de eléggé bőrközeli.

Látatlanban vettem itt a KM-en mégpedig azért, mert előttem azt írták, nyers zöldességgel indít. Odavagyok mostanában a zöld növényes illatokért.
Először egy meglehetősen száraz bőrű kolléganőm tesztelte magán és legnagyobb meglepetésünkre csalán illata volt, majd nagyon lassan kúszott elő a virág illat a mélyből. Kifejezetten tetszett a zöldessége.
Itthon magamra fújva viszont ez teljességgel elmaradt, egyből valami puha, krémes, csodás virágillat ölelt körül, ami azóta is lengedez. Nagyon finom! Viszont nekem nem ibolya, hiába ez az egyik összetevője. Egy lenge ruha van rajtam ebben a nagy melegben és azt kell mondjam, tökéletesen passzol hozzá. Pont úgy lengedezik körülöttem az illat, mint a ruha. 😀 Imádnivaló, életem egyik legjobb vásárlása volt. Ahogy eddig adogattam az öt csillagot... ennek bizony ez kevés. 😉

Őt nem igazán tudom hova tenni a sok karakteres, erős Lush parfüm között... érdekes, már-már nyers zöldességgel indít, frissen kaszált vadvirágok illatával, aztán puhul, nőiesedik, a párom szerint olyan az illata, mint a hársfa virágának. Én jobban szeretem a sterilebb-szappanos zöldeket, mint pl. a Herba Fresca, de határozott különlegessége, egyedisége és természetessége miatt kap egy négyest :-)

Hidratálók: GlycerinIllatanyagok: Linalool, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Citral, Citronellol, Farnesol, Geraniol, Limonene
Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.
2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.
A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Növényi kivonat, melyet illatanyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.