Ezt a terméket már nem gyártják!

Lush

Ár:   2490 Ft   Kategória:   Testápolás
Kiszerelés:   130 g   Bőrtípus:   Normál
Lelőhely:   Lush márkaboltok, online   Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

A krémet feltöltötte: Dorka92, az összetevőket feltöltötte: e.m.e.s.e, Módosítva: 2017. április 19.

Kiszerelés:   130 g
Lelőhely:   Lush márkaboltok, online
Kategória:   Testápolás
Bőrtípus:   Normál
Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

"A peppermint bark, vagyis mentás kéreg egy amerikai édesség, mely főleg karácsonykor népszerű. Otthon is egyszerűen elkészíthető: olvassz fel csokit, keverj bele apróra tört mentolos cukorkát, majd a masszát öntsd ki sütőpapírra, és ha kihűlt, a lapot tördeld fel szabálytalan darabokra. Ez a csemege ihlette borsmentaolajat és finom tengeri sót tartalmazó testradírunkat – lényeges különbség az amerikai édességhez képest, hogy ezt nem lehet megenni. Annál inkább alkalmas viszont bőröd felfrissítésére, hiszen csodálatosan hámlaszt, a kakaó- és cupuaçuvaj pedig bársonyosan puhává teszi a bőröd. A cukorka ínycsiklandó illata a borsmenta hűsítő hatásával együtt olyan elbűvölő, mint a karácsonyi angyalok éneke."

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Laurka

2018. január 17.

Meglepett, hogy az előttem szólók nem szeretik. Engem csak minimálisan csípett, ami nekem kellemes volt. Az illata isteni, fürdés után még sokáig lehet érezni, és nagyon jól hidratál. Azért nem 5*, mert gyorsan fogy, és ahhoz képest nagyon drága.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. január 17.

deezsina

2017. május 4.

Szuper az illata, hidratál is eléggé jól, a radírozása is oké. A só valóban csíp egy kicsit, de nem vészes, én elviselem, mert alapból szeretem, ha a kozmetikumokban van egy kicsi.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. május 4.

zsazsa

2017. április 20.

Sajnos valóban nem a legjobban sikerült Lush termék. Elég durva szemcsés, amik kissé felsértik a bőrt, összetétele révén csíp a kis karcok után. Az ápoló vajak valamelyest kárpótolnak, valamint az illata is, de akkor sem túl kellemes a használata. Én Karácsony után fél árban vettem, szóval annyira nem húzom le, de jól ettem, hogy megvártam vele a leárazást, teljes árat sajnáltam volna kiadni érte.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. április 20.

lildiko

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2017. március 6.

Nekem nagyon nagyon érzékeny a bőröm, és kipattogtam tőle, meg csíp is, mint ahogyan előttem írták. De nagyon finom illata van, azért imádnám.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. március 6.

diahlin

Bőrtípus: Zsíros
Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2017. február 9.

Féláron vettem meg, és milyen jó, hogy nem fizettem érte többet, mert ahogy Slytherclaw írta, ez bizony csíp, mint a veszett fene. Az illata kellemes, és a bőröm is puha utána, de tényleg nagyon csíp, így aztán nem nagyon fogy. A férjem egyszer majdnem kidobta, mert penészes szendvicsnek nézte, lehet, hogy végül ez lesz a sorsa, bár még megpróbálom elhasználni. A szintén Lush-os Rough with the Smooth radír fényévekkel jobb ennél, azt nem is árazták le.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. február 9.

slytherclaw

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2017. január 5.

Ez bizony csíp, mint a veszett fene. Az illata csapott be, finom édes, igazán karácsonyi cukorka-szerű, nehéz volt elképzelni, hogy ebben só van és nem cukor. Azt hittem, felvisítok, amikor először végighúztam a lábszáramon; nagyon durva és a csípés... Erre senki nem készített fel, amikor megvettem a kis tömböcskét. Óvatosan használva se sokkal jobb a helyzet, de majd biztos megszokom. Szerintem el fogom tenni nyárra, akkor talán még a csípés és a mentolos hűsítés jobban fog esni. Teljes árát ettől függetlenül nem igazán éri meg, úgyhogy három csillag.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. január 5.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Emolliensek: Theobroma Cacao (Cacao) Seed Butter
Emulgeálószerek: Sodium Laureth Sulfate
Tisztítószerek: Sodium Laureth Sulfate, Lauryl Betaine
Illatanyagok: Parfum/Fragrance

Tengeri só. A CosIng a tengeri só kivonatot bőrjavító (skin conditioning) anyagként osztályozza. Nem oldott, szemcsés formában radírozó anyagként is használt.

Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.

Szódabikarbóna. Lúgos kémhatású összetevő, mely a savas kozmetikumok ph-ját semlegesíti és ezzel kevésbé irritálóvá teszi őket. Az acne.org közösség szerint viszonlyag hatékony összetevő pattanások ellen is.

Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer.  Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.

borkősav káliumsója, a bor készítésének melléktermékeke. Cream of Tartarnak ("borkőkrémnek") is nevezik, de nem összetévesztendő a tartármártással☺. Az összetevővel gyakran találkozhatunk a Lush termékeiben, a márka leírása szerint az összetevőnek köszönhető a habfürdőik sűrű, krémes habja.

Jól habzó felület aktív anyag, amivel leggyakrabban gyengéd samponokban, habfürdőkben és 2 in 1 termékekben találkozhatunk. (Forrás)

Borsmenta. A kozmetikumokban olaját és kivonatát egyaránt használják. A CosIng besorolása szerint a borsmenta frissítő, tonizáló, dezodoráló, tisztító összetevő. Paula Begoun szerint bár a borsmentának antibakteriális hatása van, a bőrt irritálhatja és érzékennyé teheti.