Mádara Mélytisztító Arclemosó Hab
Ár: | 5790 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 150 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
Vedd meg online a Organicharmony.hu-n 6 490 Ft-ért | megnézem |
A krémet feltöltötte: Rnagy88, az összetevőket feltöltötte: Besszi, Módosítva: 2013. február 22.
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Alaposan és gyengéden tisztítja az arc és a nyak bőrét, valamint segít eltávolítani a smink maradványait és a mindennapi szennyeződéseket. A bőr szárítása nélkül tisztít.
TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐI: orbáncfű, körömvirág, kamilla, cickafarkfű, rózsavíz.
Water / Aqua
gy
Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract
gy
VÁSÁROLD MEG
Személyes átvétel a belvárosban, INGYENES* házhozszállítás, ajándék termékminták
A Mádara nappali fluid és éjszakai krémjével együtt használom, nagyon szeretem. :) Érzékeny, kiszáradásra hajlamos bőrömnek ez egy remek kis lemosó, a sminket valóban nem hozza le maradéktalanul, de arra ott a micellás víz (ha lehozná, rommá szárítani a bőrt). Pihe-puha lesz a bőröm lemosás után, tiszta érzetet ad, a csomagolását imádom, öröm hozzá nyúlni nap mint nap.

Nálam kedvenc!! Évekig keresgéltem a megfelelő kozmetikumokat, mire kitudtam alakítani egy napi rutint, mert nagyon érzékeny a bőröm, és amint olyan terméket használok ami parfümös vagy zsírosabb azonnal kipattog, kipirosodik irritációt okoz. Évek óta használom, nekem a legjobb lemosó. Nem sminkelek, így nem érzem kevésnek. Szememet dörzsölöm vele és abszolút nem irritálja azt sem. Mindig újra veszem és már el sem tudom képzelni nélküle.

Ez a lemosó azoknak való, akiknek a bőre nem bír mindent. Olyan, mintha felhőbe mosnék arcot! Nagyon szeretem! Nem arra való, hogy lehozza a vakolatot az arcról, inkább a napi arcmosáshoz használom, és mindenre allergiás vagyok, de erre nem. Jó minőségű, tudatos termék.

Nekem nagyon szárította a bőröm.

Nekem nagyon szárította a bőröm.

Nem sminkelek túl gyakran, de ha igen, akkor nagyon alapos tisztítást várok el a lemosótól. Sajnos ez a hab ilyen szempontból nem teljesít jól, Mádara alapozót (mintákat próbálgattam) akartam vele lemosni, de nem nagyon sikerült. Utána a micellás vattakorongon figyelt az alapozó java.
Reggel egy pumpa, este kettő, arctisztítónak bevált, nekem az illata is tetszik, szép lesz tőle a bőr, nem irritál, viszont ha nem kenünk utána semmit, akkor érezhető egy kicsit a szárító hatása. Egyik reggel lemostam az arcom, de nem volt időm befejezni a rutint, utána éreztem, hogy húzódik a bőröm. Gazdaságos, mint minden hab állagú arclemosó, 30% kedvezménnyel vásároltam be a Mádara honlapról, valahol itt lenne a termékek reális ára. Ár-érték arányban a kistesó Mossa jobban tetszik.
Up: leveszem a csillagokat, mert sajnos elkezdett irritálni. Nem használom már mindennapos lemosónak, csak ha eszembe jut, de sajnos kivörösödik tőle az arcom.

Nagyon jól tisztít és segített a bőrképemen. Szárít, de utána használom a márka krémjét vagy szérumát. Az ára viszont borsos. :(

Nagyon szeretem Madara termékeit,Az arctisztítók terén mindig hadilábon álltam kevert,pattikra hajlamos+anti-ageing miatt.Ez a könnyű hab nem igazán hagyott maga után tiszta érzatet az arcomon,utána még le kellett mosni vmivel,ami kéznél volt. Később mintát kaptam tőlük,zabos-kamillás babafürdetőjüket-ez sopkkal jobb termék számomra,azóta is ezt használom.A 3 csllagot csak a márkahűség és az összetevők miatt adom.

Nekem bevált ez az arctisztító. Sminkemet maradéktalanul eltávolította, és végre egy lemosó ami nem szárította az arcomat. Az illatával és az árával sajnos én sem tudok megbarátkozni. :(

Az itt felsorolt összetevőlista nem teljesen pontos, nézzetek utána a Madara saját oldalán ha fontosak a részletek, ott fent van minden terméknél a teljes/pontos összetétel.
Kíváncsiságból vettem meg (sajnos akkor még nem közvetlenül a gyártótól), ezért közeli lejáratú terméket kaptam. Ezért nem ajánlom senkinek jó szívvel a magyar webáruházas beszerzést, inkább Müllerből (nem kapható sajnos mindegyik müllerben!) vagy közvetlenül a Madarától, mindig akcióznak vmit, érdemesebb tőlük vásárolni, pontosan és gyorsan szállítanak és mindig lehet egy halom termékmintát választani!
Szóval szett-ben vettem meg 2 arcápoló fluid-al egyetemben.
A kiszerelés hatalmas és hogy hab jön a flakonból, még lassabban fogy. Ez a habos/krémes állag egyébként tényleg jó (+1pont).
Nálam egy feladata lenne: leszedni a fizikai fényvédőt az arcomról a nap végén. Előtte vmilyen olajos lemosóval lazítok, utána jön ez a hab, és a végén a csodálkozás a fehér arctörlő kendőmre, mert ugyan úgy barna lesz, mintha nem is használtam volna (jelenleg Niod Survival-t használok és a színezés miatt jól látszik, hogy lejött v sem). Semmit sem szed le rendesen, ha dupla mennyiséget nyomok v 2x 3x átmegyek vele az arcomon akkor meg nagyon szárít.
Amikor csak a város porát mostam vele télen, akkor sem szedett le mindent. Nagyon negatív a tapasztalatom, a márka egyéb termékei amennyire jók, ez annyira nulla. És sajnos nincs is belőle kis kiszerelés, hogy ki lehessen próbálni.
Nem ajánlom és arra gondoltam, hogy a jelentős alkoholtartalma miatt kézmosónak fogom elhasználni.

Szóval szett-ben vettem meg 2 arcápoló fluid-al egyetemben.

Mélytisztítónak nem mondanám, mert koránt sem tisztít annyira, mint a bevált és olcsóbb tisztítóim (amik szintén organikusak), de csak gyors utótisztításhoz vagy egésznapos otthonülős nomakeup esték tisztítójaként kitűnő. Mivel rendes tisztításra mást használok, nekem nagyon sokáig elég és kiegészítőnek nagyon szeretem. Extra finom az illata, símogató az állaga, szép a flakonja és praktikusan adagolható. Újra fogom venni, bár talán nem folyamatosan, csak időnként, mert akárhogy is, de drága.

Gyulladáscsökkentők: Calendula Officinalis (Pot Marigold) Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) ExtractHidratálók: Glycerin
Kókuszból előállítható gyengéd felület aktív anyag, tisztító szer, habzás elősegítő. Elsősorban arclemosókban, arcradírokban és borotválkozókrémekben találkozhatunk vele. A készítményeknek "csúszósságot" ad, aminek köszönhetően kellemes lesz a lemosót az arcra kenni. Gyengédsége és nem irriáló tulajdonsága miatt gyakran használt bébiknek és érzékeny bőrűeknek szánt termékekben is. (Forrás: truthinaging)
A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Cukorból és kókuszolajból előállított bőrpuhító és hidratáló anyag. Sűrű, sárgás folyadék, melyet kíméletes tisztítókban és hidratálókban használnak.
Cickafark kivonat. Lásd cickafark.
Orbáncfű kivonat. A CosIng besorolás szerint szövet összehúzó, tonizáló, bőrnyugtató, bőrvédő és bőrjavító (skin conditioning) összetevő. Paula Begoun szerint bár az orbáncfű kivonat hatásos antioxidáns, nap jelenlétében a kivonat számos összetevője mérgező hatású a bőrre.
Az orvosi körömvirág kivonata. A körömvirágnak számos pozitív hatása van a bőrünkre, antibateriális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, bőrápoló tulajdonságú. Kozmetikumokban mindezen hatások együtteséért alkalmazzák, noha a hivatalos megfogalmazás szerint csak bőrápolónak nevezik. Gyakorlati tapasztalatok szerint nagy koncentrációban alkalmazva az igénybe vett bőrt kiválóan regenerálja. Használatakor vigyázzunk a fészkesvirágzatúakkal kapcsolatos allergiákra.
Az ún. német kamilla vagy matricaria kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning), a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.