Mediblanc

Ár:   3000 Ft   Kategória:   Fog- és szájápolók
Kiszerelés:   100 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Dius86, az összetevőket feltöltötte: svivko, Módosítva: 2016. október 11.

Kiszerelés:   100 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Fog- és szájápolók

Nemcsak nagyon jelentősen enyhíti a fogak érzékenységét, hanem eltávolít minden szennyeződést és lerakódást, frissíti a leheletet, valamint olyan különleges folyamatokkal és összetevőkből készült, melyeket más fogkrémek nem használnak és melyeknek köszönhetően elérheti a tökéletesen tiszta fogak érzését. Ezenkívül nagyon gyengéd a szájüreghez is.

• egységessé teszi a fogzománc apró sérüléseit
  • megújítja a sejtszerkezetet azokon a helyeken, ahol a fogíny visszahúzódik a fognyakról
  • csökkentik a hideg, meleg vagy savanyú ételek és italok okozta érzékenységet a fogakban
  • véd a gyulladással szemben
  • meggátolja a foglepedék és a fogszuvasodás képződését
  • erősíti a fogzománcot
  • sokáig tartó frissességet hagy maga után a szájban

Tiria

silver

2017. október 1.

Hirtelen felindulásból rendeltem meg, mikor ráleltem Notinón a Fogak menü Bestsellerek listájára. Jelentem, ez a fogkrém nem véletlenül van ott. Csak egyetérteni tudok az előttem szólókkal.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. október 1.

Melcsibabyke

2017. április 6.

A legjobb fogkrém, amit valaha használtam. Borsos az ára, de megéri. Nagyon szerettem a piros kiadást is, de ez felülmúlja azt is. Fehérít és tökéletesen eltávolítja a lepedéket.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. április 6.

svivko

2016. október 8.

Nagyon szeretjük a párommal.
iParfümériáról rendeltem, és ajándék mintát próbáltam ki a márka (talán) piros csomagolású fogrémét. Az is nagyon tetszett, de mivel igen érzékenyek a fogaim, a páromnak pedig elég gyakran vérzik az ínye fogmosásnál, ezért a szenzitív változatot rendeltem meg, mikor ajándék ingyen posta járt minden Mediblanc termékre az említett webshopon.
A csomagolása nagyon szép, de ez mit sem számít egy fogkrémnél (kivéve talán nekem). 100 ml-t kapunk 3000 ft-ért, ez 25 ml-vel több, mint az előző Himalaya-s fogkrémemnél, és mint az átlagos fogkrém kiszerelésnél, de az árat ez sem igazolja. Az viszont már inkább, hogy ennek a terméknek a reggeli használata mellett este sem érzem a lepedékplakkokat, ahogy az előző fogkrémeimnél -ettől persze még este is mosok fogat, de a lényeget értitek :) . Tehát nagyon-nagyon sokáig tart a hatása, ezen kívül a több éves sárga foltokat (pl az alsó metszőfogak nyakán) 3 hét használat után szinte teljesen eltüntette. A fogérzékenységem nem jött elő, és a párom sem panaszkodik az ínyére, mióta ezt használjuk.
Az íze nekem nagyon tetszik, nem az a könnyfakasztóan mentolos, de még mentolos, enyhe fogkrém íz, viszont úgy vettem észre, hogy az erősebbik nem az erősebb mentolosságok preferálja, még jó, hogy én véleményezek épp. :)
Nagyon ajánlom!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. október 8.

Nagyon szeretjük a párommal.
Nagyon ajánlom!

Gyulladáscsökkentők: Allantoin
Hidratálók: Sorbitol, Glycerin, Xylitol, Sodium PCA

Kovasav. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulziókat stabilizáló, porok szóró- és nedvszívó képességét növelő hatású összetevő és dörzsszemcse (aránylag enyhe). Nagy duzzadóképessége miatt paszták, pakolások készítésére, fogkrémekben és fogporokban is alkalmazzák.

Sorbitol h 1 1

Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).

Glycerin h 0 0

A foszforsav egyik kalciumsója. A kalcium-foszfát alkotórészeket használják kozmetikai és testápolási termékekben, pl. pirosítók, fogkrémek, szemfestékek,  púderek, alapozók, rúzsok és bőrápolási termékek gyártásánál. Szájápolási termékekben használva csiszolja a fogakat, csökkenti a szájszagot, tisztítja és szagmentesíti a fogakat és a szájüreget.

Sok gyümölcs és növény rostjában előforduló cukorpótló (ugyanolyan édes mint a cukor, de kisebb az energia tartalma). A kozmetikai iparban vízmegkötő, bőrjavító tulajdonságai miatt használják.

A xylitol-anhydroxylitol-xylitylglucoside összetevő  hármassal Aquaxyl márkanéven is találkozhatunk, mely a SEPPIC cég által szabadalmaztatott hidratáló komplex. A cég állítása szerint ez a természetes cukrokból előállított összetevő komplex képes a bőr vízháztartását harmonizálni: egyrészt növeli a bőrben lévő vízmegkötő anyagok (GAGok és hialuronsav) mennyiségét, másrészt pedig csökkenti a bőr vízvesztését (trans epidermal water loss) a bőr keramid tartalmának (bőr természetes védőrétegének kulcs összetevője) növelésével. E két hatás eredményeként a bőr vízháztartása egyensúlyba kerül, és a bőr hidratált lesz.

cellulóz egy összetett szénhidrát. A cellulóz a földön előforduló leggyakoribb szerves anyag, mert a növények vázanyagának nagy része cellulóz (a fa 40%-a, a gyapot 50%-a, a len és a kender 80%-a). A vatta és a papír szinte 100%-ban cellulózmolekulákból áll. A CosIng besorolása szerint az összetevő kozmetikumokban használva felszívó, emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó segédanyag.

Gumiarábikum. A Szahara vidékén honos arabmézgafa szagtalan, nyálkás, gumiszerű váladéka. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint filmképző és maszkoló (szagokat, ízeket semlegesítő) hatása miatt használják a kozmetikumokban, az EWG szerint pedig kiváló kötő- és sűrítőanyag. Az összetevővel elsősorban szempillaspirálokban találkozhatunk.

Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő.  A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano).  (forrás)

Mentol, melyet borsmentából állítanak elő. A CosIng besorolása szerint nyugtató, frissítő hatású anyag. Paula Begoun szerint viszont a mentolnak a borsmentához hasonlóan irritáló hatása van a bőrre.

Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

A bőrben természetesen is megtalálható aminosav származék. Természetes hidratáló elem (NMF -  Natural Moisterising Factor), melynek kiváló vízmegkötő képessége van.