Testápoló Masszázsolaj Eukaliptusz
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Testápolók | |||
Kiszerelés: | 200 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | patikák, gyógynövény boltok | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: kathybug, Módosítva: 2011. január 12.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | patikák, gyógynövény boltok | |
Kategória: | Testápolók | |
Az eukaliptusz illóolaj vérbőséget fokozó hatása miatt ajánljuk frissítő, élénkítő masszázshoz.
A barátommal szoktuk használni, tényleg nagyon jó kis cucc :) Elég belőle egy kicsi is, kellemes az illata, jól eloszlatható a bőrön és nem ragad. 5*

Nagyon szeretem, nagyon kellemes eukaliptuszos illata van, jól lehet vele masszírozni, nagyon jó érzés a bőrnek!

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Vitis Vinifera (Grape) Seed OilVitaminok: Tocopheryl Acetate
Emolliensek: Paraffinum Liquidum/Mineral Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil
Illatanyagok: Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Oil
Ásványi olaj. Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni. Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Szőlőmagolaj, mely zsírsavakban gazdag, kiváló bőrpuhító hatású, illatmentes emollient olaj, ráadásul még erős antioxidáns tulajdonsága is van. A szőlőmagolaj e szerint a kutatás szerint nagyjából 69% linolsavat, 16% olajsavat, 7% palmitinsavat, 4% sztearinsavat, és 0,1% linolénsavat tartalmaz.
Eukaliptusz olaj, melynek baktérium, gomba és vírus ellenes hatása van a bőrön. Azonban lehetséges bőrirritáló, különösen sérült vagy epillált bőrön.