Oral-B Essential Floss Fogselyem
Ár: | 999 Ft | Kategória: | Fog- és szájápolók | |||
Kiszerelés: | 50 m | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Lino, Módosítva: 2017. december 17.
Kiszerelés: | 50 m | |
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek, online | |
Kategória: | Fog- és szájápolók | |
- Segítségével a fogkefe által hozzá nem férhető területek is megtisztíthatók.
- A speciálisan megalkotott, polimer bevonatnak köszönhetően a lepedék viszonylag egyszerűen eltávolítható.
- Nem foszlik és nem szakad el.
- Könnyen siklik a fogak között.
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Egynek jó, de annyit nem ér, amennyibe kerül. Foszlik, kunkorodik és engem ez a viaszos réteg is zavar, semmire sem jó, pereg mindenfelé és emiatt kicsúszik a selyem használat közben a kezeim közül (lecsúszik az ujjamról, amikor megpróbálom rátekerni). Így elég szenvedős művelet alapos tisztítást végezni vele. Elhasználom, de nem fogom újravenni.

Nem vált be számomra. Nem szedte ki amit ki kell, pedig ugyan azzal a technikával másik fogselyem szépen kiszedte. Túl vékony, vagy nemtudom miért,de nem tisztít,pedig sűrűn vannak a fogaim,nincs közte rés,szóval a fogselyemnek dolgoznia kéne. Amikor hosszabb darabot letekerek, zavaróan kunkorodik,nem esik kézre.

Eddig csak ezt találtam ami elég vékony, így használom. Az utóbbi időben, mintha romlott volna a minősége, könnyebben szétfoszlik és a viaszos cucc is könnyebben pereg róla. Mentolos marad, bár nálam ez nem mérvadó. Szebb összetevőket is láttam már...Ha találok hasonló vastagságút biztosan váltok.

Az évek során többször is ezt a fogselymet vettem, és elégedett voltam vele. Na, de most!! Ez mi? Mi lett vele? Egyszer nem lehet áthúzni rendesen két fog között, mert szakad vagy "jobb" esetben szétfoszlik a szál. Ha azt reméli a gyártó, hogy így a gyors fogyás miatt gyakrabban vesszük, TÉVED! Más márkát fogok keresni!

Régóta ezt használom már, én megszerettem, habár eleinte könnyen megvágtam vele az ínyemet. Sőt, néhanapján ma is előfordul, ha nem figyelek. Ettől függetlenül az anyaga nagyon jó minőségű, könnyen siklik a fogak között.

Gyorsan szükségem volt fogselyemre, és az üzlet ahol vásároltam csak ez volt található. Már az első használatnál szét foszlott,de elhasználtam már az ára miatt is. Viszont nem fogom újra vásárolni.

Konkretan azért vettem meg, mert szinte már istenítik ezt a fogselymet, gondoltam muszáj kipróbálnom. Én eddig a lidl-set használtam, nem tudom pontosan, de szerintem fele ennyibe kerül, ha nem kevesebbe. Mióta nőnek a bölcsességfogaim, azóta iszonyatosan szorosan van a fogsorom, a fogak töve viszont ugye keskenyebb, így ott azért mégis nagyobb a hézag. Ezért hiába könnyű becsúsztatni két fog közé a fogselmyet, a tövénél már vastagabbra lenne szükség, hogy mindent jól kiszedjen. Nekem amúgy sokszor foszlik is.
Egyetlen, amiben veri a többi fogselymet, hogy ennek a mentolos íze nem tűnik el... a lidl-snek sajnos 1-2 nap miután felbontottad, és minden íze elszállt:(
NEm egy rossz fogselyem, de ennyit nem ér nekem, hogy ízesített legyen és maradjon is sokáig. Akinek tényleg gondot okoz ha picivel vastagabb a fogselyem (amúgy csodálkozva olvastam, hogy mennyi embernek fontos ez:O), akkor annak érdemes beruháznia rá, egyébként meg felesleges szerintem 1000 Ft-ot (oh c'mon!!!!) kaidni érte.

Update 2:
A mentolos verzió továbbra is sokkal (láthatóan) vékonyabb a mentes változatnál szerencsére. Az értékelésem a mentolosra vonatkozik, a másik felejtős.
Update:
Találtam a Müllerben ízesítésmentes verziót. Nem tudom ezzel van e probléma vagy a mentolos verzión is változtattak, de ez nem tetszik. Konkrétan olyan vastag hogy alig bírom kiszedni a fogaim közül... eddig nem volt ilyen problémám, sőt épp a vékonysága miatt vásároltam újra már vagy fél tucatszor. Venni fogok megint egy mentolosat és lecsekkolom mi a helyzet, ha jelzés nélkül változtattak rajta nagyon morcos leszek.
Régóta használom már, próbáltam olcsóbb termékre leváltani de annyira szorosan állnak a fogaim hogy csak ez fér a fogközeimbe úgy hogy nem szorul be. Klassz hogy mentolos, nem éles a széle így nem is sérti fel az ínyemet. Rendszeresen használom, nincs is problémám a fogaimmal. :)

Update 2:
Update:

Szerettem ezt a fogselymet. Erős, de közben meg olyan vékony, hogy jól befér a fogak közé. Sokáig kitart, nagyon kellemes anyagból van. A legjobb fogselyem amit eddig használtam.

A magyaroszági piacon kapható fogselymek közül az egyik legjobb. Nem túl vastag, így a szorosabb fogközökben is megfelelően alkalmazható. Nem esik szét szálakra (természetesen az elálló tömésszélek, fogpótlások stb. ezt is elszakítják).
Korábbi véleményben írták, hogy "ez bizonyította be, hogy a fogselymezés nem egy borzalmas dolog". Több ismerősöm is nyilatkozott így miután javasoltam nekik a váltást. Aki úgy érzi, hogy a fogselyem nem megy be a fogai közé, illetve kellemetlen érzés használni, mert szinte kitépi a fogait, mindenképp tegyen egy próbát ezzel a termékkel.
Az ára valóban magasabb a drogériás társainál, de ez esetben tényleg sokkal magasabb minőséget kapunk. Nem érdemes a boltban elcsábulni a kedvezőbb árú (főként saját márkás) alternatíváknak (tudom nem könnyű, mert már nekem is sikerült elkövetnem ezt a hibát, de az lett a vége, hogy elmentem venni ilyet).

Antioxidánsok: BHTÖsszetevők megmagyarázva
Petrolatum alapú (vazelin) viasz. Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő segédanyag, mely sima textúrát és félszilárd állagot biztosít a termékeknek. Gyakran használják a Paraffin alternatívájaként, mivel finomabb mikrokristályokból épül fel, ezáltal sokkal sűrűbb, viszkózusabb és ruganyosabb az állaga.
A hivatalos gyüjtőelnevezése azoknak az ízesítő anyagoknak illetve anyagkombinációknak, melyeket a gyártók azért tesznek az adott kozmetikumba, hogy annak ízt, aromát adjanak. Ilyen íz lehet pl: kókusz, sárgarépa, alma, fahéj, stb... Az összetevő általában 0,5 és 3 % közötti koncentrációban használatos. Elősorban a szájban vagy annak környékén használatos termékekben (pl. ajakápolók, fogkrémek) találkozhatunk az összetevővel.
A polytetrafluoroethylene rövidítése. A kozmetikumokban térfogat növelő (bulking) szerként használt.
Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.