OrganiClinic OrganiXX Argán Arckrém
Ár: | 1890 | Kategória: | Hidratáló krémek | |||
Kiszerelés: | 50 ml | Bőrtípus: | Normál | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | Bőröregedés |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: encimokus, Módosítva: 2015. április 29.
Ár: | 1890 | |
Kiszerelés: | 50 ml | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Hidratáló krémek | |
Bőrtípus: | Normál | |
Bőrprobléma: | Bőröregedés |
Bioaktív hatóanyagok
- Centella Asiatica: Egy univerzális hatóanyag, amely kiváló bőrgyógyító képességekkel rendelkezik, regenerálja a kötőszövetet, gyulladás gátló, bőrszerkezet-javító és gyógyító hatással van az irritált, ekcémás, pikkelysömörös bőrre. Vízhajtó, vérkeringés serkentő hatásának köszönhetően a narancsbőr elsőrangú ellenszere. A centella asiatica, más néven ázsiai gázló serkenti a kollagén termelődést, kiváló bőrfeszesítő, anti-ageing hatóanyag is egyben.
- Szőlőmagolaj: Kiváló felszívódású, bőrvédő polifenolokban és linolsavban gazdag olaj, mely segít megtartani a bőr nedvességtartalmát és késlelteti a ráncok megjelenését. Regeneráló és szerkezetjavító hatású, az érett bőr kiváló ápoló olaja. Segít megőrizni a bőr rugalmasságát.
- Rizsolaj: Tápláló, regeneráló hatású, meggátolja a bőr kiszáradását, visszaadja rugalmasságát, kivételesen jó antioxidáns. Oryzanol tartalma gátolja a szervezetben lezajló öregedési folyamatokat így megelőzi a bőr öregedését is, könnyen felszívódik és védi a bőrt a környezeti hatásoktól.
- E vitamin: Az E vitamin sejtvédő antioxidáns, mely hatásos öregedésgátló, gyulladásgátló tulajdonsággal bír, fenntartja a bőr hidratáltságát és rugalmasságát. Az olajokhoz vagy olajokat tartalmazó készítményekhez adagolva az E vitamin meghosszabbítja azok eltarthatóságát. 100%-ban növényi eredetű.
- Argán: Az argán olaj hatékony bőrfiatalító, ránctalanító hatású olaj, magas alfa-tokoferol tartalmának köszönhetően. Ápolja a száraz, kirepedezett, ekcémás bőrt. Megelőzi a terhességi csíkok kialakulását, elhalványítja a már meglévőket, elősegíti a hegek és sérülések gyógyulását, narancsbőr ellen is kiváló. Az Argán olaj telítetlen zsírsavakat tartalmaz akár 80 %-ban, így kiváló bőrápoló és hajápoló. Könnyen és gyorsan felszívódik, az E-vitamin, szkvalén, szterin és polifenol tartalmának köszönhetően hihetetlenül tápláló és hasznos kozmetikai összetevő.
Water / Aqua
Ethylhexylglycerin
Sodium Benzoate
Potassium Sorbate
ta
Nagyon jól hidratàl, olyan hamar beszívódik, hogy szinte felkenni sem tudom ilyen gyorsan és isteni mangó illata van! Az arcom sima, puha és elégedett ☺

Összetevői valóban dicséretesek, állaga kiváló, könnyű, az én zsírosodásra hajlamos bőröm is nyom nélkül beissza rövid időn belül. DE: Intenzív ( nagyon-nagyon intenzív) illata van, mint egy túlcukrozott vörösszőlőlé gyümölcsrágó beütéssel, brutális hatósugárral és tartósságal. Rozáceás vagyok, ennek ellenére nem utasítom el feltétlen az illatadalékot, bár ez csak az alapozóimra korlátozódik. Szóval, az első illatdöbbenet után kb egy hétig használtam. Gyönyörű, kipihent, kisimult volt ez idő alatt a fejem, de egy reggel azt tapasztaltam, hogy az egyébként kiválóan fedő alapozómom is átüt az arcom vörössége, ami pedig az utóbbi évek tudatosan ápolása okán egész elfogadható szintre emelkedett. Igaz, az én hibám/hülyeségem volt: a parfüm mellett, a sokféle növényi hatóanyag sem áll baráti kapcsolatban a rozáceával.
Kevésbé érzékeny bőrre mindenképp megér egy próbát, nálam átigazolt testápolóvá

Kevésbé érzékeny bőrre mindenképp megér egy próbát, nálam átigazolt testápolóvá

Fantasztikus! Hamar beszívódik, nem tömény, mégis érzem, hogy egész nap hidratálja, nyugtatja és puhítja az érzékeny bőröm. Az argánolaj összetevőtől pedig kisimultabb lesz az arcom. Érzékeny bőrűeknek kifejezetten ajánlom! Örülök, hogy rátaláltam!
A testápoló termékcsalád is egy csoda!

A testápoló termékcsalád is egy csoda!

Nálam ez most a favorit! Könnyen kenhető, jól beszívódó, kellemes lágy illatú krém. A bőr szinte fellélegzik tőle. Már az első használat után szemmel láthatóan halványodtak a ráncocskáim. Csak ajánlani tudom.

Antioxidánsok: Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, TocopherolVitaminok: Tocopherol
Emolliensek: Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil
Emulgeálószerek: Polyglyceryl-3 Distearate
Illatanyagok: Acacia Senegal Gum, Parfum/Fragrance
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate
Korpaolaj, melyet a rizs korpájából sajtolnak ki. Zsírsavakban és természetes antioxidánsokban (elsősorban E-vitaminban) gazdag, illatmentes olaj. Könnyen felszívódik a bőrön, nem hagy ragacsos érzést maga után. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollinet hatású összetevő, vagyis puhítja, nyugtatja, simítja a bőrt, és segíti a krémek kenhetőségét.
A napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.
Argán olaj. Más növényi olajokhoz hasonlóan számos a bőr számára hasznos anyag forrása: lipidek, zsírsavak és antioxidánsok (E vitamin, ferulic sav) is találhatók benne. Az egyik legjobb növényi olajként van számon tartva, E vitamin tartalma állítólag 3-szorosa az olíva olajénak. A benne lévő omega-6 és omega-9 zsírsavaknak gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, valamint segítenek a bőr rugalmasságának fenntartásában. További info itt.
Gumiarábikum. A Szahara vidékén honos arabmézgafa szagtalan, nyálkás, gumiszerű váladéka. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint filmképző és maszkoló (szagokat, ízeket semlegesítő) hatása miatt használják a kozmetikumokban, az EWG szerint pedig kiváló kötő- és sűrítőanyag. Az összetevővel elsősorban szempillaspirálokban találkozhatunk.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Bőrjavító anyag, mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.