Pandhy's

Ár:   5000-10 000 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   200 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   kozmetika   Bőrprobléma:   Túlérzékenység

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Zsildom, Módosítva: 2015. április 1.

Ár:   5000-10 000 Ft
Kiszerelés:   200 ml
Lelőhely:   kozmetika
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrprobléma:   Túlérzékenység

Hypoallergén bőrtisztító és tonizáló folyadék, smink és a bőr szennyeződéseinek eltávolítására. A készítmény mesterséges tartósítószert, illat- és szinezőanyagot nem tartalmaz.

Borostyan

Zsildom

Bőrtípus: Zsíros
Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2015. március 21.

Nagyon szerettem, három flakonnal elhasználtam, aztán a kalandvágyam miatt lettem hűtlen hozzá. A sminkkel is elbánik, de többször kell felvinni, én csak akkor használtam vakolat lemosásra, ha kifogytam a célkencéből. Tisztít, frissít, hidratál. A kánikulában magammal hordtam és időnként csak szimplán az arcomra fújtam, hogy újra embernek érezzem magam. Csillagos ötös.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2015. március 21.

Gyulladáscsökkentők: Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract
Hidratálók: Urea, Sorbitol

Természetes módon a vizeletben található, de a kometikumokban mesterségesen előállított ureat használnak. Kis mennyiségben hidratáló, vízmegkötő anyag, nagyobb mennyiségben azonban gyulladást okozhat.

Sorbitol h 1 1

Az élelmiszeriparban cukorpótlóként használt (édes ízű) anyag. A kozmetikumokban vízmegkötő és sűrítő anyagként használatos.

Hajápolókban és samponokban gyakran használt összetevő, melyet elsősorban az elektromos töltődés megakadályozására használnak (antistatic). Ezenkívül emulgeáló, tisztító és tartósítószerként is használt.

A kozmetikumokban gyakran használt segédanyag, melyet emulgeálószerként (segíti a vizes és az olajos fázis összekeveredését) valamit felületaktív anyagként használnak.

Az ún. német kamilla vagy matricaria kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning), a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.