Primavera Bio Rózsavíz
Ár: | 4000 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 100 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | patikák, bioboltok, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: naiva, Módosítva: 2011. július 19.
Lelőhely: | patikák, bioboltok, online | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Török damaszkuszi rózsa szirmaiból. Ellenőrzött biológiai termesztésből.
Arcvízként az összes bőrtipusnak megfelel, főleg száraz, érzékeny bőrre. Tisztítja a bőrt anélkül, hogy a savvédőköpenyét megtámadná. Használható hajápoláshoz fejbőrproblémáknál, borogatásokhoz, saját kezűleg készített krémekbe, aromakonyhába, ajurvédikus kezeléseknél. Hűsítő, tisztító, harmonizáló és tonizáló hatása van.
Nagyon kellemetlen volt, hogy nyáron a mellem alatt kivörösödött, szinte sebesedett a bőröm, a bőrgyógyász által javasolt hintőpor sem javított a helyzeten. A Primaverában ajánlották a rózsavizet... és ha nem velem történik, nem hiszem el. Napok alatt csillapította a vörösséget, két hét alatt pedig nemcsak, hogy teljesen eltűnt a probléma, de még a visszamaradt barnás bőr elszíneződés is látványosan halványodni kezdett. Két hónapja használom minden nap, továbbra is tökéletes megoldást ad.

Tonikként használom minden nap reggel és este. Nagyon szeretem, szépen tisztít és felfrissít, nem szárít. Nekem ez vált be a legjobban toniknak.

Én arctoniknak használtam. Vegyes bőröm van, helyenként vízhiányos. A rózsás termékekkel többnyire melléfogok. Ezt a rózsavizet a Primavera Hamamelisz vízzel használtam együtt. Pár fújás a vattalapra az egyikből, pár fújás a másikból. A pórusokat elég jól összehúzza, az arcbőrt frissíti, nyugtatja, de semmi extra.
Napközben frissíti a bőrt (pláne nyáron).
Összetevői: Rosa damascena, 14% borszesz, ennyi.
Az illata rózsás, kellemes.
Szerintem drága. Viszont tetszik a csomagolása.:-)

Napközben frissíti a bőrt (pláne nyáron).
Összetevői: Rosa damascena, 14% borszesz, ennyi.
Az illata rózsás, kellemes.
Szerintem drága. Viszont tetszik a csomagolása.:-)

Tonikként használva egyaránt bevált az édesanyám idősődő, vízhiányos bőrére és az én vegyes bőrömre. Az illata nagyon intenzív, igazi virágoskertet idéző illat. Egyértelműen nem ez a legolcsóbb tonik a piacon, de a bio termékek között már versenyképes ára van. Érdemes körülnézni az interneten, mert nagyon jó áron ki lehet fogni. A kiszerelése 100 ml, de sokáig kitart, mert elég belőle néhány fújás. Vattapamacsra és közvetlenül az arcra fújva is használható (utóbbi például utazás közben lehet praktikus az arc és dekoltázs felfrissítésére).

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Illatanyagok: Rosa Damascena (Rose) ExtractÖsszetevők megmagyarázva
A rózsa kivonata. A CosIng szerint ez egy maszkoló (nem kívánt íz, illat semlegesítése), tonizáló összetevő. In vitro (azaz kémcsőben végzett) tanulmány szerint a rózsa kivonatnak anitoxidáns hatása is van.