Sebamed

Ár:   2090 Ft   Kategória:   Hidratáló krémek
Kiszerelés:   50 ml   Bőrtípus:   Zsíros
Lelőhely:   Müller   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet és az összetevőket feltöltötte: anonim, Módosítva: 2015. május 27.

Ár:   2090 Ft
Kiszerelés:   50 ml
Lelőhely:   Müller
Kategória:   Hidratáló krémek
Bőrtípus:   Zsíros
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

Hidratálja - hyaluronsavval kisimítja a bőrt - parfüm, zsír-, és emulgeátoroktól mentes összetétel. A készítmény használata megerősíti a bőr saját védelmi vonalát a baktériumokkal és a kiszáradással szemben, hidratálja a bőrt és bőrnyugtató hatással rendelkezik, így különösen alkalmas, a pattanások és mitesszerek  kialakulására hajlamos bőr ápolására. Faggyúmirigyeink speciális zsírokat termelnek, melyek a bőrfelületen sima védőréteget képeznek. Ha a faggyúmirigyek egyikének nyílását túl sok faggyú, összeragadt bőrsejtek stb. torlaszolják el, a faggyú felgyülemlik, és mitesszer jön létre. Ebben a mitesszerben bőrbaktériumok telepedhetnek meg, melyek a faggyúmirigy gyulladását okozhatják, így pattanások alakulnak ki. A készítmény az ideális bőrápoló alapkozmetikum, az aAloe Barbadensis természetes gyulladás csökkentő hatású összetevő, amely biztosítja a kiegyensúlyozott bőrazonos hidratálást. A Hyarulonsav bőségesen hidratálja a bőrt. Az értékes allantoin és panthenol megynyugtatja és ápolja a bőrt, sima és puha tapintásúvá varázsolja azt. Az 5,5-ös bőrazonos pH-érték stabilizálja a bőr természetes védőköpenyét, biológiailag véd a baktériumokkal szemben, így hozzájárul a pattanások és mitesszerek megelőzéséhez. Az eredmény: A bőr hidratálódik. Csökken a bőrirritáció. A bőr simábbnak és puhábbnak hat. A készítmény nagyon jó bőrbarát jellege dermetológiailag-klinikailag tesztelt.

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Palma215

2022. január 28.

Én ezt nagyon szeretem, Olyan jó, könnyed, szinte vizes az állaga, hogy ha nagyon nincs kedvem semmit rakni az arcomra, ez akkor is simán felfér. Fényvédő alá a legeslegjobb, mert azonnal beszívvódik, nem vesz még el időt a reggelből. Már a második tubust fogyasztom.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. január 28.

szata1

2022. január 3.

Semmi extra, jól hidratál, nagyon tetszik ez a géles állag. Közvetlenül a felvitel után teljesen beszívódik, nem hagy maga után semmilyen réteget. Felkenéskor nem tűnik valami gazdagnak, reggelre viszont olyan a hatása, mintha egy átlag krémet használtam volna. Nem tömíti el a pórusokat.
Update: egy csillagot leveszek mert az én bőrömet nagyon elkezdte bezsírosítani reggelre, nem sok krémtől tocsog ennyire. Valamint nekem le is pereg.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. január 3.

Harold

2021. augusztus 19.

Könnyű, jól hidratáló gél, nagyon hamar beszívódik és nem okoz semmilyen problémát. Viszont nekem önmagában kevés, ezért utána felkenek még egy hidratálót. Ez a gél inkább csak kiegészítés, ha plusz hidratálára van szükségem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. augusztus 19.

szabolaura

Bőrtípus:  -
2021. július 13.

Egész jó, nyárra szerintem nagyon kényelmes hidratálónak. A géles állaga miatt jobban esik ezt felkenni, mint valami testesebb krémet. :)

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. július 13.

vacsabi

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2021. május 12.

Csodás hidratáló a vízhiányos, érzékeny bőrömnek! Fontos, hogy nedves arcra vigyük fel, így tudja a bőrbe zárni a vizet és feltölteni a bőrt. Nagyon kellemes a használata, semmi problémát nem okozott, szerintem újra fogom venni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. május 12.

Bolgarka

2021. április 20.

Csak múlt héten vettem, de első benyomásom nagyon jó erről a krémről. Bár géles állagú, nagyon jól hidratál. Szépen nyugtatja a bőröm, és egyáltalán nem irritál. Így télen estére talán kicsit kevés, ezért most nem magában használom, de nappalra fényvédő alá tökéletes, mert mattít, és jól működik a fényvédővel is. Még kíváncsi vagyok a hosszútávú hatásaira, de egyelőre nagyon tetszik! :)

Update - elég hamar elfogyott kb egy hónap alatt. Kb két héttel a felbontás után elkezdett furán "viselkedni", elfolyósodott. Nem volt más hatása, de ez elég fura volt. Nem rossz termék amúgy, de mostanában nem fogom újravenni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. április 20.

Cynthia99

2021. április 19.

Nagyon szuper termék, néha fényvédő alá szoktam felkenni mert tök jól lemattítja az arcomat. :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. április 19.

Bere317

2020. november 28.

Még kicsit bajban vagyok ennek kapcsán. Első alkalmakkor igen, de azóta is 1-3 pont van, ahol rendszeresen csíp, bár azóta jellemzően ott ahol esetleg tényleg van probléma is. Ennek ellenére ez nem teszi kellemessé a használatot.
Illetve jelenleg van egy dilemmám, mert nem tudom, hogy a hámlasztó okoz-e purgingot, vagy pedig ezt a gélt nem szereti a bőröm és kipattogtam tőle - már úton van az új hidratálóm, hogy ezt kiderítsem, ha nem felejtem el, mindenképp updatelek.
De a hidratáló hatásával meg vagyok igazából elégedve, így most nem szeretném még lehúzni nagyon.

UPDATE:
Még nincs egy hete, hogy megérkezett és lecseréltem a rutinomban, de a pattanásaim jelentős részéről elkezdett lehúzódni a gyulladás, így azt kell mondanom, hogy tőle gyulladt be csúnyán az arcom, így 4*-ról lejjebb kell venni. Jár 2* az INCI miatt, meg mert hidratálni jól hidratált, de sajnos a bőröm nem szerette... :/

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. november 28.

UPDATE:

tara95

2020. november 21.

Július:
Én sem tudok 5 csillag alá menni, clinique moisture surge dupe, olcsón és tényleg mindenmentesen. Nem ragad, nem tapad, nem pereg, mégis van tartása, mélyen hidratál. Olajos, vízhiányos bőrre tökéletes, az inci pedig csodaszép. Kisimítja a felszíni ráncokat, matt hatást ad. Ha van jó termék a drogériában, ez a gél magasan a dobogón áll.

November vége:
A hidegre való tekintettel legutolsó lépés a rutinban mint éjszakai maszk. Szinte issza a bőr és kicsattanóan hálás érte :) egy kis vizes permet a hialuron miatt ajánlott a felvitel után.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. november 21.

Július:

November vége:

Zoepark

2020. szeptember 6.

Gondban lennék, ha eltűnne a polcokról, mert nagyon nehezen találok olyan hidratálót, amitől nem pirosodik ki a bőröm, nem fuldokolnak a pórusaim és nem pattogok ki. Na ez végre olyan, amit jól tolerál a bőröm, és szépen hidratálja az akár hámló, irritált bőrt is. Volt már ennél könnyebb álagú hidratálógélem, de ez is nagyon könnyen beszívódik. Viszonylag olcsó és sokáig elég, kevés is elég belőle, és rögtön puhább, ruganyosabb lesz a bőröm, amire már könnyű sminkelni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. szeptember 6.

Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Allantoin
Hidratálók: Propylene Glycol, Glycerin, Sorbitol, Sodium Hyaluronate
Vitaminok: Panthenol

Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Glycerin h 0 0

Sorbitol h 1 1

Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Hártya képző (film forming), zselésítő, emulzió stabilizáló segédanyag.

Ph stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illat, íz semlegesítése) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag.

Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak. Egy 2004-es tanulmány szerint az összetevő még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.