Skinfood Broccoli Toner
Ár: | $12 | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 100 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online külföldről | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Little, Módosítva: 2014. március 20.
Ár: | $12 | |
Lelőhely: | online külföldről | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
87% brokkoli hajtás kivonatot tartalmaz, melynek az egészségre gyakorolt jótékony hatását már ismerhetjük.
Ez a különleges formula egyaránt tökéletes az érzékeny-, száraz bőr napi ápolására/táplálására, mint ahogyan a tág pórusú-, zsíros vagy kevert bőrre. Vízállagú, gyorsan felszívódik és szinte azonnal hidratál.
Én is tonerként használtam közvetlenül a lemosó után. Egy pici hidratáló hatása talán volt, de egyébként olyan semmilyen. Ártani nem ártott, de nem vettem újra, mert nem nagyon tudtam volna megmagyarázni magamnak, hogy miért is lenne erre szükségem. Hidratálásban vannak ennél sokkal jobban teljesítő folyadékok, más hatása pedig nem hiszem, hogy lenne ennek a cuccnak hosszútávon. Szerintem kicsit túl van értékelve a sok zöld pötty miatt.

A csomagolas cuki, az INCI nagyon szep. Tisztitas utan szoktam az arcomat telefujkodni vele (szorofejes kiszereles), kellemes erzes, hamar felszivodik, de en nem erzem, hogy kulonosebben hidratalna, mindenkeppen kell krem utana. Egeszen enyhe illata van, teljesen megfoghatatlan, nem edes, de nem is zoldsegillatu, nem hiszem, hogy barkit is zavarna. Kicsit gondban vagyok, hogy mi is ennek a termeknek a celja, kinomban annyit talaltam neki, hogy mivel a pH-ja indikatorpapirral merve enyhen savas, igy jobb hijan AHA es BHA elott szoktam hasznalni. Vagy csak ugy teljesen random, hogy fogyjon :) Osszegezve: jopofa, biztos jot is tesz a boromnek, de nincs kulonosebb funkcioja a rutinomban, tehat nem hiszem, hogy ujra megvennem, kb 3500 ft-ert szorakozni draga dolog.

Egyenlőre minta formájában ismerkedek vele, de máris azt kell mondjam, hogy egész más kategória, mint amit mi itt Európában toniknak mondunk. Enyhe növényi illata van, kevés is elég belőle. Arctisztítás után töröltem át vele az arcom, azonnal csökkent a húzódó érzés, a nagy része pedig beszívódott. Nagyon enyhén ragacsos maradt a bőrfelszín. Ami még tetszik benne, hogy nem akarom azonnal lemosni, jó érzés a bőrön. Valószínűleg rendelek nagyot is belőle.

Az a toner, ami nálam a száraz részeken éppen annyira jó, amennyire a zsírosabb részen. 1 pillanat alatt beszívódik, semmi alkohol vagy bármilyen más irritáció, de még illata is alig-alig van (ez nálam még +1 csillagot ér) ... nyugtatja a bőrt, kitűnően hidratál. Az egyik legkiválóbb alap, amivel eddig találkoztam. Köszönöm Skinfood!

Hidratálók: Glycerin, Prunus Mume Fruit ExtractÖsszetevők megmagyarázva
Az indiai lótusz virágának a kivonata. Az összetevő e szerint a kutatás szerint bőrvilágosító (pigmentfoltok elleni) és ránctananító hatással lehet a bőrre.
A közönséges levendulából nyert olaj, melynek fő komponensei a linalyl acetate (51%) és linalool (35%). A levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes illetve sebgyógyító hatása is, illetve úgy tűnik, hogy a pattanásokat okozó P.Acnes baktériumot is képes elpusztítani (forrás). Egy 2004-es tanulmány szerint több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló valamint a 0,25%-os koncentráció felett nagy valószínűséggel sejtmérgező hatású.
További info az összetevőről a KM-blogon >>
Többfunkciós segédanyag, amely több mindenre is képes a bőrápoló termékekben: puha és kellemes tapintást kölcsönözhet a formulának, hidratáló és bőrpuhító hatású, oldószere lehet néhány más összetevőnek, valamint segíthet a pigmentek egyenletesebb eloszlatásában a sminktermékekben. Ezen túl gomba- és baktériumellenes hatása révén fokozhatja a tartósítószerek antimikrobiális hatását is.