Tavaszi beauty upgrade: fókuszban a szájápolás (x)
Ба́ба-Яга́
Hipoallergén hidratáló testápoló.
Utoljára szerkesztve: 2023.10.28. 10:48 - 2023.06.22. 15:20
2023. jún. 22.: Hosszútávú, szélesspektrumú antibiotikum kúra után óriás méretű pattanások lepték el a hátamat, s az egész bőröm iszonyatosan viszketett. Három hónap után már csak a hátam volt problémás: viszketett és hát a pattanásrengeteg is szaporodott, ill. hegeket képzett. A bőrgyógyász által felírt alap anti-Staphylococcus aureus krém (Zindaclin) ugyan lehámlasztotta a hátam, de se az irritációval, se a pattanásokkal nem tudott mit kezdeni. Véletlenül - korai lejárat miatt - kezdtem el ezt a méregdrága kencét használni a hátamra, s két hét esti kenegetés után radikális változásnak lehettem tanúja: a pattanások visszahúzódtak, tünedeztek, a legsarkalatosabb régió (a hátam felső harmada) is jelentős javuláson ment át, a viszketés is csökkent, ha hozzám ért a víz, már nem akartam kivetkőzni a bőrömből. Immár három hónapja használom, gyakorlatilag a hátam felső egyharmadának jobb oldala őrzi még a hegeket, de a pattanások ott voltak a legmakacsabbak, s nyárhoz képest - amikor dörzsölés, izzadás hatására szintén keletkeznének rajtam aknék - megnyugtató a látkép. Ráadásul már csak elvétve viszketek. Hidratáló hatása nem a legjobb, de hetek alatt tényleg fokozza a bőr vízmegtartó képességét. És hát általában a szép, minimalista összetevőjű kencék sosem tüstént fejtik ki hidratáló hatásukat, vagy akár alul is maradhatnak e téren. A szaga kissé savanykás műanyag, de nem vészes, hamar elillan.Ami viszont negatívum: beleivódik a pizsamámba, s mosás után egy jellegzetes, kesernyés szag marad benne. Még gondolkozom/kísérletezem azon, hogy lehetne megszüntetni ezt...2023.10.28.Új szintet lépett a kapcsolatom ezzel a krémmel, azaz betölti mostmár azt a szerepet is, amelyet eredendően is szántam neki: az arcomra is kenem. Tudom-tudom testápoló, de azért vettem meg, mert száraz bőrre való és tej állagú. Na persze, az összetevői is meggyőztek: nincs illatanyag, nincs tartósítószer, csak sok olaj. Ugyanakkor az arcom érzékenysége miatt mindig félek új dolgokat kipróbálni, de mivel a hátamon szépen muzsikált, az arcom pedig mint a sivatag, olyan száraz, így vettem a bátorságot, s felkentem a nyár közepén, amikor a bőröm épp érzékenyebb volt (gyakran viszketett, égett, no meg porzott a szárazságtól). Már nyáron is rétegezve használtam, Pompom szkvalán booster nedves bőrre, fürdés után erre az Uriage Toléderm Control (ez a mellőzhetetlen krémem, mely nem hidratál eléggé, de a túlérzékenységből fakadó conglobatáimat maradéktalanul eltüntette), s mindezt lezárom ezzel a kencével. Az olajossága és a karbomer folytán képez egy vékony, csúszós réteget, amelyet a száraz bőrűek szeretnek, így a három együtt nemcsak maradéktalanul beszívódik reggelre, hanem pihe-puha arcbőrt is eredményez. Amit viszont meg kell jegyeznem, s ez némileg elbizonytalanít a túl hosszútávú használatától: ha reggel Uriage nélkül kenem fel, csíp egy kicsit. Ez egyrészt bizonyítja, hogy az Uriage jól teljesít a bőr toleranciaszintjének az emelésében, másrészt azt, hogy ez a testápoló azért annyira nem gyengéd, hogy az intoleráns arcomat ne bántaná. Ugyanakkor már három hónapja használom arcra is esténként, a fent vázolt rutinban, s így mellékhatást nem tapasztalok, csak pozitívumot. Emellett a hátamon is javul a látkép, a hegek is halványodnak, a súrlódásból fakadó 1-2 pattanást pedig szépen lehúzza, pedig mostmár csak két-három naponta használom ezen a területen. Mindent összevetve marad a négy pont.
2020.06.17. 19:09
Nem irritál, egész jól hidratál, de tényleg semmi extra. Nekem kicsit túl ragacsos és nehéz volt, nem volt annyira kényelmes használni.
2020.06.15. 17:14
Patikában vettem,nem is tudom,hogy Magyarországon kapható e. Semmi extra.Extra száraz bőrre vettem,mert télen már már cserepesre szárad a lábam,ilyenkor az összes testápoló kicsípi és akkor még ég is. Az árára már nem emlékszem,de nem volt olcsóés ugyannyit tud mint a többi.Az egyetlen pozitívum,hogy nincs erős illata,amit én annyira nem kedvelek a testápolókban.