Venita Henna Color Henna Based Colouring Powder
Ár: | 490 Ft | Kategória: | Hajfestékek | |||
Kiszerelés: | 25 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | bioboltok | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: masnis, Módosítva: 2013. szeptember 9.
Kiszerelés: | 25 g | |
Lelőhely: | bioboltok | |
Kategória: | Hajfestékek | |
A Henna Color Gyógynövényes hajszínező egyszerre színezi és ápolja a hajat. A henna erősíti a hajszálakat, javítja a haj szerkezetét, puhaságot és egészséges fényességet kölcsönöz neki. Ősz hajra is kiváló.
VÁSÁROLD MEG
Forró viz,pepecselés.Cserébe fényes,élénk szint kap őszülő sörényem.Rézvörös,gesztenye vagy bronzbarna mindegyik szép és természetes hatású szint ad.És nem hullik tőle csomókban ami egyes hajszinező haboktól megesett.Olcsó és 1 tasak elég pedig lapockáig érő hajam van.2 hétig tart heti 2 hajmosással.Megmaradok ennél ha lehet kapni.Betáraztam belőle vagy 8 dobozzal.A szaga engem nem zavar.Utána egy illatos balzsam aztán kész.10 csillagot is adnék.

Természetes vörös hajam van, viszont nagyon könnyedén fakul- főleg nyári szezonban. Rengeteg terméket kipróbáltam, egyik sem hozta vissza az eredeti színét és fényét. Samponhoz keverve használom, pár percig hagyom csak fent, de csodát művel! Nem gondoltam volna, hogy évtizedes kísérletezés és rengeteg kidobott termék után végre sikerül megtalálnom rá a megoldást. Nem utolsó sorban, filléres termékről van szó.
Visszahozta az eredeti telt, karakteres színét, gyönyörű fényes és sokkal kezelhetőbbé vált a hajam. Ma már elképzelhetetlen lenne nélküle a hajápolási rutin.

Most már körülbelül egy éve használom, a színeredménnyel és az ápoltsággal nagyon elégedett vagyok. A csokoládé és a bronzos árnyalatokat szoktam használni, éppen melyik van a boltban és 1-1,5 órát hagyom rajta. Sima festékekkel ellentétben nem tök fekete, hanem szép gazdag árnyalatú sötétbarna hajat csinál. Amiért nem tudok neki öt csillagot adni, az a körülményes felrakás és lemosás, valamint a szaga. Amióta használom próbálok rájönni, hogy mire emlékeztet ez a borzalmas szag, leginkább a sóskához tudnám hasonlítani, amit utálok. Felrakni és lemosni egyenlő egy fürdőszoba takarítással, valamint kb. háromszor szoktam hajat mosni utána, hogy ne érezzem a szagot. A hajam mindezek mellett imádja, ezért 1-2 havonta egyszer ki lehet bírni. Amire vigyázni kell a hennánál, hogy a kémiailag festett hajjal nincs barátságban, nekem azokat a részeket kevésbé fogja be és sajnos eléggé el is vékonyodott a vége. De ahol nő le, ott nagyon szép egészséges. Az ára és a hatása miatt mindenképp tudom ajánlani.

Kicsit bajban vagyok a pontozással ennél a terméknél. A legsötétebb, fekete csokoládé színt vettem meg, nagyon szép, pont mint az eredeti hajszínem (már mióta küzdök, hogy újra olyan legyen...). Egyszerű kezelni: össze kell keverni forró vízzel, feltenni és kész. Illetve csak ennyi lenn, ha normálisan el lehetne oszlatni a hajon... de nem. Fröcsög, pocsog mindenfele, ha akarod, ha nem. Pedig profi vagyok saját készítésű pakolások feltevésében, a fürdőszoba összepacsmagolása nélkül...
Na de lényeg a lényeg: feltettem, nem csípett, nem irritált és jó, hogy szép összetevőkből áll, nem kell hozzá színelőhívó vagy más. Persze mindemellett sokáig kell a hajon hagyni (kb. 1 óra) és a szaga valami orrfacsaró büdös...ilyen hidegben nyitva kellett hagynom a teraszajtót, hogy kiszálljon az ,,illat".
Kimostam (az sem egy leányálom, négyszer kellett samponozni), megszárítottam és... semmi. A tövét, ami eredetileg is fekete, szép fényessé varázsolta, de a sötétbordó festett rész maradt olyan, amilyen, talán egy árnyalattal lett sötétebb. Kicsit szomorúan feküdtem le aludni, de reggel alig akartam hinni a szememnek: fekete lettem! Végre!
Persze, még itt-ott foltos, hála a nehéz eloszlatásnak, de már majdnem ,,eredeti" vagyok. Még egyszer meg kell ismételni a műveletet és minden oké lesz.
Szóval dacára a nehézségeknek, azért mégis négyest adok a szép összetevőkre és az árra is, mindössze 400 forint. Még így, hogy kétszer meg kell ismételnem a műveletet, is bőven megéri, hiszen 800 forintnál kezdődnek a drogériás festékek is.

Nehéz eloszlatni a hajon, konkrétan apró darabkákban pereg (emiatt a mínusz sillag), viszont mégis befogta rendesen - kételyeim ellenére. Váll alá érő hajzatra már szerintem elkel a két tasak, nekem utó kellett színezni, mert hátul egy jó nagy sávba nem jutott rá. A copper vagyis a rézvörös árnyalatot választottam, hát nagy sokk volt az eddigi természetes bronzvöröshöz képest, mi tagadás, hiszen csak rá akartam egy picit erősíteni a vöröses komponensre. Végül is szép szín, jól is áll és kibékültem vele, de amikor már kikopik, akkor maximum a bronzbarnáját vállalom be.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Az indigó szárított, zúzott levele. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tonizáló, illatokat semlegesítő hatású összetevő. Használata egyre inkább elterjedt, mint természetes hajfestési alternatíva. A Wikipédia informciói alapján régen növényekből vonták ki, főleg az színagyag nevét viselő indigócserjéből, a ma a felhasznált indigó túlnyomó többsége viszont szintetikus. Az indigó önmagában kékesfekete, míg hennaporral vegyítve bronzbarna hajszínt eredményez.
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.