Vichy

Ár:   3966 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   125 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   patikák   Bőrprobléma:   Túlérzékenység

A krémet feltöltötte: Kata791, az összetevőket feltöltötte: wishes, Módosítva: 2018. január 17.

Kiszerelés:   125 ml
Lelőhely:   patikák
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrprobléma:   Túlérzékenység

Ez a sminkeltávolító olaj a hatékonyságot és a micellás technológia kíméletességét kombinálja a Kamélia olaj tápláló tulajdonságaival a megtisztított, sima arcbőrért. Eltávolítja a vízálló sminket, a szennyeződéseket és a felesleges faggyút. Segít javítani a bőr minőságán. Az olaj vízzel való érintkezéskor tejes állagúvá változik a szenzációs arctisztítás érzetéért. Nem hagy zsíros érzetet maga után. Érzékeny bőrre is.

Hypoallergén. Parabén-mentes.  Bőrgyógyászati felügyelet mellett tesztelt. Vichy termálvízzel.

Tiria

Futureline

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2019. február 15.

A muanyag flakon tobbe kerul mint ami benne van! A sminket szepen eltavolitja es puha hidratalt marad a borom. Az allaga lehetne surubb. VISZONT elarasztottak az arcomat tole a pattanasok. Ami elotte nagyon ritkan volt csak . Hasznaltam mar mas koolajos arctisztitot aminel a 2. helyen allt ez az osszetevo. Es most figyeljetek! 1 db pattanast nem okozott. Viszont annak a tobbi osszetevoi sokkal igenyesebbek voltak. Sajnalom hogy fizeto tesztalanya voltam ennek az 1 dollaros 4500Ft ert arult lotyinek.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. február 15.

Pudi

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2017. február 28.

Nehéz döntés, hogy milyen pontot kapjon, mert bőrszépítőként abszolút megállja a helyét, de a sminkkel nehezen birkózik meg :( Nemhogy a vízállót, a sima szemfestéket sem szedi le, csak szétkeni. Sminklemosónak ezért nem ajánlom, de bőrápolónak minden további nélkül, mert nagyon finom puha lesz az arcbőröm használat után.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. február 28.

halmia89

2016. október 1.

Több Vichy terméket is használok rendszeresen, leginkább ebből a termékcsaládból, és a legtöbbet nagyon megszerettem, de ezzel egy kicsit hadilábon állok. Azért vásároltam meg, mert némileg besokalltam a krém állagú lemosóktól, illetve úgy gondoltam, egy "sima" micellás víz helyett hatékonyabb lesz ezt bevetni, plusz utána egy tisztító arclemosót. Szó se róla, lehozza a sminket, de sokszor bőven kevés a leírásában szereplő 3 pumpálásnyi mennyiség. Eleinte nem csípte a szemem, de a 3-4. alkalommal már igen, ráadásul a (nem vízálló!) szempillaspirállal is nagyon megküzd. Betölti a funkcióját, kellemes érzetet nyújt, de lehetne jobb is.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. október 1.

turbolya

2016. április 26.

Használtam, jólesett, de a Balea olajos lemosója legyőzte hatékonyságban (+ árban és hozzáférhetőségben). Csak az illatban nem győzte le és a használat kellemességében, de az előbbi nem szempont, az utóbbi meg csak sokadlagos.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2016. április 26.

Powderpuff Girl

2015. szeptember 11.

Szeszélyes a kapcsolatom a Vichy termékekkel. Van olyan terméke a márkának, melyet imádok és van olyan, amit az első pillanattól kezdve ki nem állhatok. Kivételesen ez a termék most középen helyezkedik el.Lassan 3 hónapja megvan, de alig fogyott el a fele. A leírása alapján valóban vizes-tejes állagúvá változik az arcon, nehezen habzik a bőrön. Sajnos nekem a sminket csak elmaszatolta, rendesen sosem sikerült leszednem vele, nem éreztem, hogy az arcom tiszta lesz tőle. Az viszont tény, hogy a bőröm a lemosás után kellemes puha lett és nem húzódott. A sminklemosás és a hidratálás közé tenném be egy plusz lépésként, ami a száraz, vízhiányos bőrűeknek jót tehet. A kérdés az, hogy kinek mennyi plusz macerát ér meg a hidratálás?!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. szeptember 11.

wishes

2015. április 15.

Megtörném a csendet.
A L'Oreal hátszéllel menetelő márkák mindig is első helyen jártak hangzatos nevek adásában és az éppen aktuális trendek pofátlanul bőrlenyúzós meglovagolásában, a Vichy micellás olaja is ennek a vonalnak lett az egyik végterméke. Oké, oké, én ettől függetlenül megpróbáltam hozzá pozitívan állni, bár a kissé khm... minimalista összetevőlistától és a már sajnos megszokottnak mondható orrfacsaróan erős Vichy-illattól elég nehéz volt elvonatkoztatni. A használati utasítás száraz bőrre ajánlja, de szörnyen rossz, fullasztó érzés felkenni, hála az ásványi olajnak, amivel egyébként nem is lenne semmi bajom, de vizes hígítás nélkül nélkül szinte elviselhetetlen, ha az arcomhoz ér ez a lemosó... A sminket amúgy viszonylag jól oldja, és egy alaposabb öblögetés után maradéktalanul lejön maga a lemosó is, de nálam ez most inkább nay volt, mint yay, az illatanyag pedig végleg el is döntötte a sorsát.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. április 15.

Megtörném a csendet.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Ásványi olaj. Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni.  Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat  a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Növényi olajokból származó emollient anyag, mely megakadályozza a vízveszteséget. (forrás: truthinaging)

Színtelen, szagtalan, krémes, sűrű állagú bőrpuhító anyag (emollient) és oldószer. Magas tisztaságú isoparaffinok keveréke, ami nem zsíros, selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Sűrűbb állagú krémek, alapozók gyakori összetevője.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology