Yamuna Levendulás Masszázsolaj
Ár: | 1200 Ft | Kategória: | Testápolók | |||
Kiszerelés: | 250 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Yamuna márkabolt, DM, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: zsanna, az összetevőket feltöltötte: babszem81, Módosítva: 2020. augusztus 28.
Kiszerelés: | 250 ml | |
Lelőhely: | Yamuna márkabolt, DM, online | |
Kategória: | Testápolók | |
A levendulaolaj enyhíti az izomfájdalmakat, izomgörcsöket, valamint segíti a horzsolások és zúzódások gyógyulását. Megnyugtatja a gyulladt bőrt, enyhén és kíméletesen gyógyít.
Vegetable Oil
Parfum/Fragrance
Tocopherol
a I v
Linalool
Limonene
Coumarin
i
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Fürdés után szeretem elkenegetni, vizes vagy száraz bőrön. Hideg időben használom ekcéma megelőzésére. Olyan az illata, mint az igazi levendulának :)) Tartós darab, jó ideig elég.
Levonok egy pontot viszont a csomagolásért, olajos kézzel magamra oktojálni ebből a flakonból egy közepesen stresszes élmény :D Időről időre meg kell mosnom szappannal, mert ráragad a sok olaj, abba meg a por, és azt nem jó magamra kenni. Idegesítő benne a hülye kupakja is meg hogy kicsúszik a kezemből, ahogy alattam is írták, lehetne pumpája vagy bármi.

Lehet én fogtam ki egy rosszabb terméket, de az enyém valahogy avas illatot áraszt... Nem erősen, de valami nem stimmel vele, és emiatt inkább nem merem elhasználni, főleg másokon. Pedig a doboza szerint csak egy év múlva jár le, és nem 30 fokon tároltam.
Egyébként könnyen kenhető, kb. 40-50 perc kell mire beszívódik, ez is ideális a masszázsokhoz, ráadásul kevés is elég belőle, sokáig kitart. Bőrirritációt nem okozott senkinek akin eddig próbáltam. Valószínűleg kipróbálom a márkától a szőlőmagolajasat, de ez a levendula most nem jött be.

Most vettem pár napja. Meg a narancsos-fahéjasat és a szőlőmagolajosat.🥰 Csak ez a 3 féle volt, még szerencse, mert az összes félét megvettem volna.😊 Mind aranysárga színű, nem átlátszó. Az olaj szépen beszívódik, fürdés után közvetlen használva max. 15perc alatt. Eléggé híg, így még a kupakon lévő lyukon is "kiömlik". 😖 Jobb lenne a pumpás fej. Jövő nyáron napozáshoz is fogom tesztelni. Szuper kis olaj, ár/érték arányban nekem teljesen rendben.

Szeretném felhívni a figyelmet a BŐRPRÓBÁRA!!
Végezzetek bőrpróbát (vagy meg se vegyétek). Egy kis otthoni vállmasszázsnál lett kipróbálva. Fura érzés volt közben, de gondoltam, csak a vérbőség okozza a nyomkodás miatt. Majd egész vállam, hátam csalánkiütéses lett. Ennyit a Yamunáról és a natúrkozmetikumról. Ez volt az utolsó termék, amit tőlük vettem.
Kb. 12 óra telt el a használata óta, a bőrömön még mindig maradt 2 nagyobb folt, ami még fáj és viszket és vörös. Most vettem rá gyógyszert, várom, hogy elmulassza. Soha többet... (megjegyezném: nem vagyok az az allergiás típus, nincs étel, és más allergiám sem.)

Szeretném felhívni a figyelmet a BŐRPRÓBÁRA!!

Talpmasszázshoz vettem, használom, de sajnos elég gyenge az illata. Illetve az enyémnek szinte nincs is, semmi levendula, nagyon csalódott vagyok emiatt. Lehet kifogtam egy sokszor kinyitogatott vagy egy lejárt példányt. Egyébként maga az olaj jó lenne, de így lehet belekeverek egy kis 100%-os illóolajat.

Jó illata van, mint az igazi levendulának. Szeretem ezt a márkát.

Jó illata van, mint az igazi levendulának. Szeretem ezt a márkát.

Mostanában mindent megveszek ami levendulás, és ez az utolsó volt a DM polcán, így megvettem... Szeretem, egynek jó, ára miatt valószínű ezt fogjuk használni, bár az illata lehetne intenzívebb és jobban “levendulás”... Nem ragacsos, nem ragad minden tőle utána. Összességében jónak mondhatom, a mínusz pontot az illata miatt kapott.

Hat akkor en leszek aki ezt a termeket lehúzza. A yamunas masszázsolajak a kedvenceim, a levendula meg a másik kedvencem ugy hogy nem volt kérdés hogy beszerzek egyet. Flakonbol illatolva fantasztikus nyugtató levendula illat, na de akkor jött a hidegzuhany mikor rákentem a páromra. Mosogatószer es WC illatosito keverék a szaga. Semmi finom levendula. Egyébként amit en vásároltam mások az összetevői mint ami itt levan írva... Hatalmas csalódás.

A levenduláról ismeretes, hogy ellazít, megnyugtat, én is nagyon szeretem erre használni. Ezt az olajat egy thai masszázs alkalmával választottam a kezeléshez és utána pár napig, mintha kicseréltek volna. Hozza, amit egy levendulás terméknek hozni kell, mellé pihe-puha bőrt varázsol. Nem szívódik be valami gyorsan, de nem is zavaróan ragacsos az ember lányának bőre a használatot követően, az eredmény pedig minden szempontból nagyon jó. Amint tudom, beszerzek otthonra is egy flakonnal :)

Nekem is az egyik kedvencem. Finom az illata és ellazít, miközben a bőrömet is hidratálja és nem hagy olajos foltot a ruhán masszázs után.

Antioxidánsok: TocopherolVitaminok: Tocopherol
Teljes egészében növényi eredetű összetevő, különféle növényi olajokból (pálma és repce) nyert trigliceridek és zsírsavak keveréke. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrpuhító hatású összetevő.
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.