ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Benzoyl Peroxide

Funkciók:

(nincs adat)

EWG Kockázat:

(6 - közepes)

EWG Adat:

közepes

Komedogén index:

(nincs adat)

Irritatív index:

(nincs adat)

Mik ezek az adatok?

A ma ismert leghatásosabb helyi (vagyis külsőleg, a bőrre kenendő) pattanás elleni hatóanyag. Az Európai Unióban a benzoil-peroxid tartalmú krémek gyógyszernek minősülnek és patikában kaphatóak, Amerikában azonban szabadon vásárolhatóak. A tipikusan alkalmazott koncentráció 2,5% és 10% között van.

A benzoil-peroxid hatásos baktériumölőszer, mely képes a pattanásokat leggyakrabban okozó P. acnes baktérium megölésére. Hatékonysága a receptköteles antibiotikumokéhoz hasonló, sőt hatékonyabb is, és nagy előnye, hogy a benzoil-peroxid ellen a baktériumok nem lesznek rezisztensek, vagyis ellentétben az antibiotikumokkal, ha egyszere használ, akkor mindig használ.

A benzoil-peroxid hátránya, hogy egyrészt erősen szárító, a bőrt irritáló hatása van, így még zsíros bőrűeknek is célszerű egy jó hidratáló krémet használni mellette. További hátránya, hogy a benzoil- peroxid elősegíti a káros szabad gyökök keletkezését a bőrben, ami a bőr kollagén lebomlását, azaz öregedését gyorsítja, így csak ha más nem használ, akkor érdemes a benzoil-peroxidhoz fordulni.

Forrás: cosmeticscop, futurederm

TERMÉKEK, AMIBEN MEGTALÁLHATÓ

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.