KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

gladiola

adatok

990 pontRegisztráció dátuma: 2021. március 19.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Vízhiány
Korcsoport: 35-44

990 pontRegisztráció dátuma: 2021. március 19.
Bőrtípus: Kombinált
Bőrprobléma: Vízhiány
Korcsoport: 35-44

33 VÉLEMÉNY

Chanel Coco Mademoiselle EDP

Chanel Coco Mademoiselle EDP
2021. április 18.

Az illattal először a megjelenésekor találkoztam újságba tett mintaként. Csóró egyetemista voltam, évekig soron dolgoztam suli mellett, kemény fizikai munkát végezve, hogy a tanulmányaimat fedezni tudjam anyagilag. Akkor épp ez a munka volt és én megbecsültem. Szóval ezt az illatot ott az egyik szünetben egy kolléganőmmel illatoltuk és ő egyből kijelentette, hogy neki ez az illat kell.
Én tisztában voltam vele, hogy egy ilyen illat nem illik hozzám. Ennyi önkritikám már akkor is volt. Egyszerűen túl fiatal voltam és nem is tudtam úgy öltözködni, ahogy szerintem elvárható ezzel az illattal rajtam.
Évekkel később természetesen nekem is beállt az állandó repertoáromba. De én is azok közé tartozom, akiknek fáj, hogy "mindenki" fújja magára, és még csak meg sem tisztelik ezt a párlatot azzal, hogy hölgyként viselkednek, öltöznek, stb benne.
(Sarkítás következik, a szövegértelmezéskor kéretik figyelembe venni) Ebben a szuperkedves, meg szuper pécé világban azzal töltik a fejünket feszt, hogy mindenki csináljon azt, amit akar, és ne mondj kéretlenül véleményt vagy ha igen, akkor véletlenül se bántsd meg a másikat. A megbántás nekem sem célom, de egyszerűen disszonáns az, ha egy illatnak nem tudunk megfelelő szintű 'párja' lenni. És nekem ne mondja senki, hogy ha emberek közt vagyunk, akkor nem akarunk nekik tetszeni - főleg egy ilyen illatban. Mert ezzel az illattal - ahogy már többen elmondták - nem maradsz észrevétlen.
Nem, nem ajánlom akárkinek. Mert csodás és méltatlanul túlhordott, túlmásolt illat.

Chanel Le Correcteur de Chanel Longwear Concealer

Chanel Le Correcteur de Chanel Longwear Concealer
2021. április 16.

Időről időre újraveszem és több árnyalatban tartok belőle. Felér egy alapozóval. Olyannyira, hogy régebben konkrétan ezt használtam alapozóként. Nagyon jó és könnyű használni, és minden egyéb kapcsán csatlakozom az előttem szólóhoz. Az opálos üvegcsén át látni, hogy épp mennyi van még benne.
Az illata (?) nem tetszik, viszont jelzi, ha már nem kéne használnom és inkább ki kell kukáznom. (Másszóval: még büdibb lesz.) Kidobnom viszont csak azért kellett, mert még egy évvel az első használat után is használtam az egyiket (upsz) és csak emiatt volt használhatatlan.

Chanel Cristalle EDT

Chanel Cristalle EDT
2021. április 16.

Nagyon nagy bajban lennék, ha a kedvenc illataimat kellene megneveznem és csak 3-at vagy mondjuk 5-öt mondhatnék.
Az életem árán esetleg tudnék erre választ adni. Amúgy nem.
Én valahogy a Chanel illatainál találtam meg az a stílust, illatvilágot, amire azt mondom, hogy tőlük jöhet bármi, akár ismeretlenül is, mert a "befürdési ráta" alacsony.
Nem vagyok amúgy sznob. (Ha valaki a fentiek alapján esetleg erre gondolna.) Ha sznob volnék, akkor megnevezhettem volna még bármelyik nagy illat- és/vagy divatházat is akár, mint kedvencem. Másrészt vannak, akik Chanel illatait is lenézik/nem tartják említésreméltónak (további szinoníma kifejezések behelyettesíthetők), stb, mondván, hogy a receptúra/juice stb. nem közelíti meg az ő ingerküszöbüket/az eredeti összetételt stb.
Én nem vagyok ilyen kifinomult (már ha illatok becsmérlése annak tekinthető), nem érdekelnek / nem értem a niche illatokat és nincs is késztetésem arra, hogy folyamatosan új illatokat ismerjek meg (mármint más házaktól is). Egyedül a Chanel a kivétel számomra - ott hajt a kiváncsiság és most már meg is tehetem, hogy számomra ésszerű keretek közt maradva, több illatot is felhalmozzak.
De alapvetően igyekszem úgy a nemtetszésemet megfogalmazni, hogy azzal ne sértsek meg senkit, akinek az adott illat tetszik és/vagy azt engedi/engedheti meg magának. Szóval nekem általában "tetszik-nem teszik" alapú a megközelítésem és nem tudok fennkölt módon sem elemezni, sem a régi világ/recept múlandósságán sopánkodni, és szidni a silány , fantáziátlan meg nem tudom én milyen jelenkort, meg mindent, ami a niche meg nem tudom én milyen épp felkapott világon kívül esik.
Na. Ezt az illatot pár éve szagoltam először reptéren, de végül egy másik illatot hoztam el (ésszerű keretek közt halmozok fel, már ha a felhamozás ésszerű lehet...), kettőt már túlzásnak éreztem. De később nagyon bántam, hogy otthagytam, ugyanis aztán itthon a parfümériákban jó ideig nem találtam. VÉgül csak beszereztem és az egyik melegidős kedvencem lett. Csak nyáron tudom használni, mert éles, szikrázó, kesernyés-aromás-citrusos, hideg érzetet adó illat. Mesés! Ezt tényleg olyan hölgyek fújják szerintem legalábbis napjainkban, akik maguk miatt használják és nem azért, hogy ffit fogjanak. Bár bízom benne, hogy a 21. században is vannak olyan urak, akiknek tetszik rajtunk egy ilyen karakterű illat.
Ebben az illatban tuti nem szólít le senki és nem azért, mert nem finom illat, hanem mert a viselője nem valami kis hajatdobáló/csavargató, meg szakadtfarmeres, és/vagy logós táskás ingyen reklámfelület. Hanem mert távolságtartást, megközelíthetetlenséget, tartást, eleganciát közvetít illetve ezekre erősít rá. Ezekhez pedig megfelelő hölgy is kell, mert egy 500 ezres/2 milliós táska, meg a feltöltött szájak nem segítenek ám (önmagukban).
Kártyavár sorozatból Claire Underwood, mint szereplő az a típus, akit stílusban, megnyilvánulásokban, mozdulatok finomságát tekintve bárki felidézhet/megkereshet a neten és aki az egyik jó példa arra a hölgytípusra, akit látok magam előtt - magamat kivéve persze - ebben az illatban (az utolsó évadot hagyjuk ki és tekintsünk el a pszichopata énjétől, a stílusát tessék felidézni).

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.