Húsvétolás Lush módra – vidám csibék, mókás nyuszik lepték el a Lush polcait
apolka
Tápláló és nyugtató arckrém az érzékeny és kiszáradt arcbőr regenerálására
Utoljára szerkesztve: 2023.12.18. 08:39 - 2023.12.15. 15:47
Tömény, zsíros krém, nyáron sok lenne, hidegben eleinte tetszett, de aztán észrevettem hogy eltömíti a pórusokat és pattanásokat csinál, így nem veszem újra.
2023.11.21. 16:23
Még azelőtt vettem a krémet, hogy egyértelműen megbizonyosodtam volna afelől: a krémekben található cukrok (azaz polialkoholok, és ennélfogva a hialuronsav is, amely egy glükozaminoglikán; de valami miatt a glicerinnel nincs bajom) szárítják az arcomat. Mire sor került rá, addigra már szembesültem a problémával (Uriage Bariéderm Cica gél-krém), ugyanakkor kíváncsi voltam, hogy az Uriage-nál a könnyed formula volt-e a főkolompos vagy az arcbőröm tényleg eltérően reagál ezen összetevőkre. Engem, Csilla_Csillával ellentétben bátorított a paraffin jelenléte, de sajnos ez se volt képes megakadályozni a száradást. Reggeli hidratálónak használtam, felé még egy - addig már bevált - hidratálót tettem, s erre az olajos alapú fizikai fényvédőt (Bioderma Photoderm Mineral Fluide spf 50). Tehát az új csak ez a krém volt. Négy óra múlva már annyira feszült tőle az arcom, hogy a harmadik nap nem szenvedtem vele tovább, s többet elő se vettem. Az, hogy nem vált be, mostmár nem lep meg. Bennem mindig is volt egyfajta tudományos szkepszis. Egyrészt a kísérleteket nagy számok halmazán kellene végezni, 40 fő pedig nem az. Minél nagyobb a pool, annál biztosabb a populációra vetített becslés. Ezt erősíti, hogy a szóróértékeket kizárják a konfidenciaintervallum révén. A szóróértékeket általában mérési hibaként értelmezik (kozmetikai iparban fogalmam sincs, hogyan), így nem is kell tisztes magyarázatot szolgáltatni rájuk. Ebből is látszik, hogy statisztikailag sosem egyénekről, hanem populációkról beszélhetünk, s így mindig lesznek olyan egyedek, akiknek nemhogy nem használ az adott termék, hanem még árthat is/ellentétes hatást válthat ki. Miután beleástam magam egy kicsit a hialuronsav biokémiai hátterébe, abból láthatóvá vált, hogy mennyi támadási helyen következhet be a hidratációval ellentétes hatás, amely NEM attól függ, ki mennyi vizet iszik egy nap. Az én bőröm intoleráns: normális vagy normálisnál alacsonyabb ingerekre túlzó választ ad. Tehát a populáció azon 5-10%-ába tartozom, akiket rendszerint figyelembe se vesznek a nagy számok halmazán készített/készítendő kísérletek. Én vagyok a szóróérték, akinek jó esetben a biokémia szolgáltathat menedéket és választ, de akinek a tapasztalata kevéssé (ha egyáltalán) fog érvényesülni egy normális eloszlással jellemzett (uniformizált) világban.Ezért nem szeretem a lebutított magyarázatokat: ez az összetevő hasznos/segít, az ártalmas stb. Ez a krém nem fog mindenkinek beválni, ez nem feltétlen amiatt van, mert "rossz", hanem mert egyszerűen az emberek változatosak (még a normál eloszláson belül is). Ami viszont szerintem nem jó ezzel a krémmel kapcsolatban (függetlenül a sajátosságomtól): nem nyújt megfelelő táplálást. (Erre talán egyedül felicitas véleményében találtam megjegyzést.) Száraz bőrre nem tej állagú kence kellene, hanem tényleg zsíros, testes (amely megtartja formáját a tubusból való kinyomást követően is, max. 25 °C vagy a sok olajos összetevő az elejére kerül). Jó, hogy az avokádóolaj bekerült a reklámszövegbe, de igencsak hátraszorult a valóságban. Még van egy hasonló kaliberű Uriage-krém a dobozomban, valószínűleg ki sem bontom, hanem túladok rajta, mert már tudom az eredményt.És hogy valami pozitívat is mondjak: a sok összetevője ellenére nem okozott allergiás reakciót vagy conglobata pattanást, amely nálam a túlérzékenység jele. Csak emiatt két pont.
2023.09.23. 16:57
Nekem ez az egyik kedvenc arckrémem, már kb 10 éve. Még 20 éves korom környékén volt ekcémám a stressztől, és egy gyógyszerész ajánlotta ezt az Atoderm szappanmentes szappannal együtt. Csodát tettek, de tényleg.... :) Azóta rendszeresen újra veszem. Nappalra nagyon vékonyan szoktam felvinni belőle, a hidegebb hónapokban. Ha szárazabbnak érzem este a bőröm, akkor ezt használom este is, bőségesen.
2023.08.01. 16:55
Arca használom, ha bármi száradás van rajta. Gyorsan rendbe hozza, nekem bevált.
2022.11.03. 19:03
Nagyon száraz bőröm és durva ekcémám van a kezemen. Kézkrémnek szoktam használni és jól hidratál, szinten tart ha begyógyult a kezem.
2022.01.31. 22:13
A márkának már több termékét használtam korábban és elégedett voltam, ezért mikor a száraz arcbőrömre kerestem krémet, erre esett a választásom. Én az esti lemosást követően használom, éjszakai krémnek. Gyorsan beissza a bőröm és szuperül hidratál, másnap reggel is sima az arcom és nem húzódik, nem viszket. Szépen helyrerakta a bőrömet, egyetlen negatívuma, hogy egy-egy pattanás kijött tőle. Végülis bevált, de következőnek inkább egy másik Biodermás arckrémet fogok kipróbálni.