Acnemy Zitless Pattanás Elleni Mikrotüskés Tapaszok
Ár: | 4590 Ft | Kategória: | Szérumok, Kezelések | |||
Kiszerelés: | 5 db | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: ildiii13, Módosítva: 2023. július 17.
Kiszerelés: | 5 db | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Szérumok, Kezelések | |
Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
- Mindegyik tapaszon 24 darab mikrotüske található, melyek akné elleni aktív hatóanyagokkat tartalmaznak.
- A tapaszban található főbb hatóanyagok a retinol, a niacinamid, a szalicil- és a hialuronsav, továbbá az aknék elleni egyik leghatásosabb összetevő, az oligopeptid-76.
- A mikrotüskék annyira picik, hogy nem okoznak fájdalmat, ésnem tesznek kárt a bőrben, csupán segítenek, hogy a hatóanyagok jobban felszívódhassanak.
Sodium Hyaluronate
Polysorbate 20
ti I eu
Potassium Phosphate
Water / Aqua
Szinte semmit nem használ, és az árát is sokallom, főleg, hogy 5 db van a csomagban. Éjjel felteszem, azonban reggel az ágyban kell keresnem, mert nem tapad eléggé... csalódás

Nem láttam látványos javulást 5 nap alatt 5 tapaszt használtam el 1 pattanásra. Pénzkidobásnak érzem.

Update
2023 Januar
Ket doboz elhasznalasa utan, jovok ujra velemenyezni. Lehet valtozott az osszetevok listaja, de azt vettem eszre egy tapasz helyett neha kell ketto... Ara miatt ezt luxusnak tartom.
Hatas: tapasztalat az, hogy a tapasz hasznalata utan 24 oraig semmi nem valtozik a pattanason, majd szepen lassan elkezd lehuzodni. Ez napokig is eltarthat, pattanas tipusatol fuggoen. Probaljuk meg nem piszkalni, akkor hegesedes, elszinezodes nelkul uszhatjuk meg a bulit.
2022 November
Honapok ota az allamon elo-elojovo mely gobos pattanasok eltuntetest probaltam meg vele kozmetikus javaslatara. Ejjelre tettem vel (bar az utasitas 2-4 orat ir), igy masnapra lehetosege sem volt begyulladni, noni a gobnek. Par nap alatt szepen eltunt az egesz. Egy csillag levonas, met sebes/heges a gyogyulasi folyamat, igy sajnos elofordulhat elszinezodes is.

Update
2023 Januar
2022 November

Szépen lehúzza nagy, mélyen lévő, kinyomhatatlan pattanások gyulladását. Sajnos el nem tünteti őket, de nekem gyosította a folyamatot.

Antioxidánsok: RetinolGyulladáscsökkentők: Salicylic Acid
Hidratálók: Sodium Hyaluronate, Niacinamide, Pentylene Glycol
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid
Peptidek: Oligopeptide-76
Vitaminok: Niacinamide, Retinol
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.
B3-vitamin, mely többféle szempontból is kiváló hatással van a bőrre: egyrészt remek hidratálószer, másrészt pedig hatásos pigmentfoltok ellen is. Ezenkívül ígéretes öregedés elleni hatóanyag, amely serkenti a kollagéntermelést, és hatásos sejtkommunikáló összetevő (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató összetevő). Pattanások kezelésében is több antibiotikummal felveszi a versenyt, ráadásul 2% niacinamide ígéretesen csökkenti a faggyútermelést és normalizálja pórusok méretét (forrás).
Részletes infó az összetevőről: CosmeticsCop, SmartSkinCare, FutreDerm, INCIDecoder
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
Emulzióstabilizátorként, oldószerként, bőrjavító anyagként és és széles spektrumú antimikrobiális szerként használt multifunkcionális, selymes érzetű glikolféle. Hidratáló hatása van a bőrre.
Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.
Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban. A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.
A-vitamin, mely hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb és jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a retinyl palmitate után a második leggyengébb formája. Kettő metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség ahhoz, hogy eljussunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz: retinol → retinaldehide → retinolsav. Részletesebb információ a smartskincare-en.
Emulgeálószer, felületaktív anyag.
Kálium-dihidrogén-foszfát. Puffer, azaz a kozmetikum pH-jának szabályozásában van fontos szerepe.