KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Akane Tápláló Müzlis Arckrém
Akane Tápláló Müzlis Arckrém

Akane

Akane Tápláló Müzlis Arckrém

  (0 vélemény)
Ár:   €25   Kategória:   Hidratáló krémek
Kiszerelés:   50 ml   Bőrtípus:   Száraz, Normál
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Bőröregedés


A krémet és az összetevőket feltöltötte: ftbnny, Módosítva: 2020. december 21.

Ár:   €25
Kiszerelés:   50 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Hidratáló krémek
Bőrtípus:   Száraz, Normál
Bőrprobléma:   Bőröregedés

TERMÉKLEÍRÁS

"Egészségtudatos komplett reggeli menü a kimerült bőr számára. Egy teljes napra elegendő tápanyagot biztosítva támogatja a bőr egészséges működését, hogy annak minden rétege egymással összhangban védettek legyenek. Támogatja a barrier funkcióka, vonzó megjelenésű, üde és rugalmas bőrt eredményez."

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Botanic Concept Ápoló Krém Tokaji Bor Kivonattal

Helia-D Botanic Concept Ápoló Krém Tokaji Bor Kivonattal
alexa12   
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Linum Usitatissimum (Flax) Seed Oil, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Tocopherol
Hidratálók: Glycerin
Vitaminok: Tocopherol

Összetevők megmagyarázva

Az árpa kivonata. Szájon át használva antioxidáns tulajdonsága van, bőrre alkalmazva viszont nem ez  a helyzet.  Bőrpuhító (emollient) anyag csupán.

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

A szezám magjából kivont olaj. Illatmentes, növényi eredetű olaj, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat semlegesítő, bőrpuhító, haj-és bőrkondícionáló tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Az összetevővel leggyakrabban testápoló termékekben és rúzsokban találkozhatunk.

A vad-káposztarepce magjának az olaja, mely egy illatmentes növényi olaj. Kiváló bőrpuhító (emollient) és Paula Begoun szerint talán antioxidáns tulajdonsága is van.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.

Diglicerid, melyet zsírsavakból és glicerinből állítanak elő. A kozmetikumokban bőrjavító (skin conditioning), bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használatos.

Len mag olaj. Paula Begoun szerint a lenmagnak és a lenolajnak antioxidáns hatása is van és a magok omega-6 zsírsavnak is gazdag forrásai.

Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.

A szilva gyömölcsének a kivonata. A CosIng besorolása szerint hidratáló, bőrjavító, bőrsimító hatású összetevő. Paula Begoun szerint helyileg alkalmazva lehet némi antioxidáns hatása. A Nutrition and You weboldal szerint a szilva számos értékes ásványi anyagot, nyomelemet, vitamint tartalmaz, többek között magas a C-, A- és B-vitamin tartalma. A B-vitaminok csoportjából nagyobb mennyiségben a B3- (niacin), B5- (pantoténsav), B6-vitaminokat tartalmazza. A flavonoidos/polifenolos antioxidánsai mint a lutein, kriptoxantin, zeaxantin, a szabadgyökök megkötésében játszanak szerepet. 

A tözegáfonya gyümölcsének kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint asztringens vagyis összehúzó hatással van a bőrre. Paula Begon szerint kiváló természetes antioxidáns összetevő és gyulladáscsökkentő.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.

Egy bizonyos fajta alma kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning), a belőle kivont pectint pedig sűrítő anyagként használják a kozmetikumokban. Az alma jótékony bőrápoló hatása elsősorban annak köszönhető, hogy a káros sejtreakciókkal szemben védő polifenolokban (melyek közül kiemelendő a katechin, az epikatehin és a quercetin) gazdag, ezért erőteljes antioxidáns hatással van a bőrre.

 

Az összetevőnek még nincsen leírása.

A Rosa Rubiginosa nevű vadrózsa csipkebogyójának olaja. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollient összetevő. Ez az olaj rendkívül gazdag esszenciális zsírsavakban, vitaminokban, karotinoidokban, ezért kiváló anti-aging összetevő. Paula Begoun szerint nagyon jó antioxidáns és emollient, a Truthinaging információi szerint pedig rendkívül gazdag forrása az A- és a C-vitaminoknak és duzzanatcsökkentő, vérzéscsilapító, heggyógyító, és erőteljes hidratáló hatással is rendelkezik, valamit stírák és ekcéma ellen is hatásosnak bizonyult.

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

levulinsav sója. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondicionáló hatású összetevő, a Truthinaging információ szerint pedig mikróorganikus hatása révén tartósítószerként is használatos a kozmetikumokban. Gyakori összetevője a mesterséges tartósítószerektől mentes natúrkozmetikumoknak.

Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító (emollient) és emulgeálószer. 

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított sűrítőanyag

Az összetevőnek még nincsen leírása.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.