Alive:Lab

Ár:   $9   Kategória:   Arcápolók
Kiszerelés:   8 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online külföldről   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: dzsanki, Módosítva: 2016. december 13.

Ár:   $9
Kiszerelés:   8 ml
Lelőhely:   online külföldről
Kategória:   Arcápolók

A Centella Dressing Powder egy mágikus por a bőrproblémák megoldására. Ultakönnyű használni a gyengéd formulát, tökéletes az érzékeny bőr számára. Kulcsösszetevői segítenek megnyugtatni a stresszes, problémás bőrt.

Nagyon könnyű használni: csak szórj ki a tenyeredbe egy vagy két adagot, és keverd hozzá kedvenc bőrápolási termékedhez. Keverheted lemosóba, tonikba, szérumba, krémekbe, fátyolmaszkra, bármilyen kozmetikumban feloldódik. Tipp: pár csepp vízzel összekeverve közvetlenül, pontszerűen is felvihető a gyulladt részekre.

Borostyan

Dana1983

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2020. április 2.

A nagyon érzékeny, mindentől kipirosodó, ugyanakkor pattanásos bőrömre vettem, próbaképpen. Nem jött be. Vizes vattakorongra szórtam és vizes arcra kentem fel, utána egyből lemostam. Szóval a lehető legkíméletesebben használtam, mégis tök vörös lett a fejem.
Amúgy egy kicsit szárít, a pattanásokat mérsékeli.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. április 2.

Amúgy egy kicsit szárít, a pattanásokat mérsékeli.

dzsanki

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2016. december 14.

Ezt a cuccot én imádom. A wishtrenden futottam bele, amúgy még sehol nem láttam róla ajánlást, pedig szuper kis kence. Gyulladásokra, pattanásra használom kevés tonikkal összekeverve mint egy ecsetelőt, illetve egész arcra szérumba, krémbe, tonikba keverve. Nyomot utóbbiaknál nem hagy a bőrön, ecsetelőként használva viszont csak estére jó, mert fehér színe lesz. Hamar megszárad, nem jön le. Az összetevői szépek, a gyulladásokat lehúzza. Nagyon kevésnek tűnik a 9ml, de ez egy finom por (mint a hintőpor), és nagyon kevés kell belőle, sokáig elég napi használat mellett is.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. december 14.

Antioxidánsok: Asiaticoside
Gyulladáscsökkentők: Allantoin, Dipotassium Glycyrrhizate
Vitaminok: Panthenol

Ásvány. Kisebb mennyiségben sűrítő, fehérítő és síkosító segédanyagként, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédőként használt. Fizikai fényvédőként kiváló UVB és UVA blokkoló egyaránt, megfelelő védelmet nyújt a 290-400 nm hullámhosszú napsugarak ellen, és még a 700nm hullámhosszú sugarak ellen is nyújt némi védelmet. Meglehetősen fotostabil. Talán nyugtató és antioxidáns hatása is van. Fő hátránya, hogy kozmetikailag kellemetlen, fehér réteget hagy maga után.

Az asiaticoside az ázsiai gázlóból, vagy más néven a gotu kolából kivont terpenoid. Hatásos antioxidáns, elősegíti a kollagénszintézist és eszerint a tanulmány és eszerint a tanulmány szerint kollagéntermelést serkentő tulajdonsága révén sebgyógyító hatása is van.

Különféle növényekből (jellemzően a az ázsiai gázlóból, vagy más néven a gotu kolából) kivont triterpene-féle. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló és stabilizáló hatású (javítja összetevők vagy készítmény stabilitását és eltarthatóságát) összetevő. E szerint a tanulmány szerint antioxidáns, gyulladáscsökkentő és kollagéntermelést serkentő tulajdonsága révén sebgyógyító hatása is van.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. E szerint a tanulmány szerint kollagéntermelést serkentő tulajdonsága révén sebgyógyító hatása is van.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató, puhító és bőrvédő hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Az édesgyökér (licorice) kivonata. Kiváló bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő összetevő. Az atópiás dermatitisz (az ekcéma egy fajtája) és a hiperpigmentáció kezelésében is hatékony. További információ a truthinagingen.

Azelainsav, mely számos bőr- és hajkondicionáló része. Bőrgyógyászati készítményekben is alkalmazzák, általában más szerekkel kombinációban.

1. Pattanás: Az azelainsavat enyhe és közepesen súlyos akne ellen alkalmazzák, mind mitesszeres, mind fertőzéses esetben. Gátolja az aknét okozó baktérium növekedését, ezáltal tisztán tartja a bőr pórusait.
  2. Rosacea: A kivörösödött bőr kezelésére az azelainsav gyulladásgátló hatását használják helyileg alkalmazott gél formájában.
  3. Pigmentkezelés: Az azelainsavat különböző bőrszíneződések kezelésére használják, pl. melazma fertőzés utáni hiperpigmentáció, különösen sötétebb bőrűek esetén. Az azelainsav csökkenti a melanin mennyiségét.
Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.