almost 1.618 1% Lipacid 5% Cink Természetes Acne Krém
Ár: | 2999 Ft | Kategória: | Arcápolók | |||
Kiszerelés: | 10 ml | Bőrtípus: | Zsíros | |||
Lelőhely: | márkabolt, online | Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: JuditPe, Módosítva: 2021. május 31.
Kiszerelés: | 10 ml | |
Lelőhely: | márkabolt, online | |
Kategória: | Arcápolók | |
Bőrtípus: | Zsíros | |
Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
A cink-oxid és a lipacid is a lokális fertőtlenítésben vesz részt, csillapítják a gyulladásos folyamatokat. A lipacid klinikailag bizonyított, hogy baktériumellenes tulajdonságokkal rendelkezik, hozzájárul a bőr egészséges savköpenyének helyreállításához és megtisztítja a bőrt a felesleges sebumtól. A hatóanyagkombináció hatására a túlzott faggyútermelés csökken és normalizálódik, így a pattanásokért felelős baktériumok száma is rohamosan csökkenni fog. A krémformula további összetevői között találjuk még a rizskorpaolajat és a tápioka keményítőt is, melyek a finom, selymes bőrérzetért felelnek.
Aqua Chloride
Glyceryl Caprylate
eo I eu
Xanthan Gum
ti I eu
Csodálatos új kozmetikusom adott belőle mintát, miután elmondtam, mennyire hiperpigmentálódva, csúnyán gyógyul a bőröm, és úgy gondoltuk, egy tisztító kezelés után erre szükségem lehet. A termék maga állítólag illatmentes, én enyhe orgonás-gyöngyvirágos illatát érzem, de van belőle levendulás is, legalábbis szagoltam egy olyan verzióját. Egyébiránt sűrű fehér krém, nehéz is lehetne, ha nem pettyekben vinném fel helyi kezelésként használva. Nos, ez a termék kiütötte nálam a nyeregből a Klairs Midnight Blue nyugtató krémét, amit mindenki istenít, mint a helyi gyulladáscsökkentés földi helytartóját. Ahhoz képest ez a krém csodákat művel. Nyugtatja a kipirosodott, felháborodott bőrt, két-három nap alatt rendbetette a nagyobb, és mindössze fél nap alatt a kisebb pattanásaim, segített a hegesedés gyorsításában, és a gyógyulás is sokkal szebben alakult vele, mint nélküle. Pici a kiszerelés, és valóban drága ahhoz képest, de a kb 2 grammnyi mintát két hete használom, és még csak nem is látszik, hogy fogyna... nagyon sokáig elég lehet a teljes adag. Én hidratáló krém vagy fényvédő előtt reggel és este csak a patikra teszek belőle, belepaskolom a bőrömbe az ujjbegyemmel és hagyom beszívódni - látványos az eredmény. Meg fogom venni a krémet, ha a minta elfogy, és őszintén ajánlom mindenkinek.

Nem régóta használom, de eddig bejött a termék. Leviszi 1-2 nap alatt a gyulladást, viszont nagyon kicsi a csomagolás.

Nagy gyulladt pattanásokra vetettem be. Nem vitte le másnapra, de sokkal kisebbek letten, illetve nem fájnak! Szuper termék, ajánlom! :)
Update - bevetettem egy makacsabb, fájdalmasabb szőrbenövésnél, és másnapra teljesen levitte. Nagyon szépen teszi a dolgát! :)

Hidratálók: GlycerinAlkoholok: Cetearyl Alcohol, Phenethyl Alcohol
Emolliensek: Cetearyl Alcohol, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Caprylate
Emulgeálószerek: Cetearyl Alcohol, Sorbitan Olivate, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum
Fényvédők: Zinc Oxide
Tisztítószerek: Undecylenoyl Glycine, Xanthan Gum
Illatanyagok: Caprylic/Capric Triglyceride, Phenethyl Alcohol
Ásvány. Kisebb mennyiségben sűrítő, fehérítő és síkosító segédanyagként, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédőként használt. Fizikai fényvédőként kiváló UVB és UVA blokkoló egyaránt, megfelelő védelmet nyújt a 290-400 nm hullámhosszú napsugarak ellen, és még a 700nm hullámhosszú sugarak ellen is nyújt némi védelmet. Meglehetősen fotostabil. Talán nyugtató és antioxidáns hatása is van. Fő hátránya, hogy kozmetikailag kellemetlen, fehér réteget hagy maga után.
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Korpaolaj, melyet a rizs korpájából sajtolnak ki. Zsírsavakban és természetes antioxidánsokban (elsősorban E-vitaminban) gazdag, illatmentes olaj. Könnyen felszívódik a bőrön, nem hagy ragacsos érzést maga után. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollinet hatású összetevő, vagyis puhítja, nyugtatja, simítja a bőrt, és segíti a krémek kenhetőségét.
Cetearyl alcohol és az olivaolaj zsírsavainak észtere. Kozmetikai szerekben az alkotók elegyedését segíti, ezen kívül bőr- és hajpuhító képességgel is rendelkezik.
Olíva olajból és sorbitolból származó emulgeálószer, mely segíti a krém víz- és olaj komponenseinek egyenletes keveredését. Gyakran használt natúrkozmetikumokban.
Tápióka keményítő. A kozmetikumokban sűrűség szabályozó segédanyagként használt. Az élelmiszeriparban is gyakran használt sűrítőként és stabilizáló anyagként.
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.
Szódabikarbóna. Lúgos kémhatású összetevő, mely a savas kozmetikumok ph-ját semlegesíti és ezzel kevésbé irritálóvá teszi őket. Az acne.org közösség szerint viszonlyag hatékony összetevő pattanások ellen is.
Szerves összetevő, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat, ízeket semlegesítő hatása miatt használnak a kozmetikumokban. Ez a színtelen folyadék a természetben gyakran előfordul, megtalálható az esszenciális olajokban, mint például a rózsa, szekfű, jácint, narancsvirág. Kellemes virágillata van.
Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító (emollient) és emulgeálószer.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.