AOK Pur Balance Seesand Mandelkleie Arcmaszk és Arcradír
Ár: | 990 Ft | Kategória: | Pakolások, Hámlasztók | |||
Kiszerelés: | 100 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Müller | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: csillag1219, az összetevőket feltöltötte: boglarka24, Módosítva: 2013. május 13.
Kiszerelés: | 100 g | |
Benzoic Acid
ta
Benzyl Alcohol
i I ta
Szuper termék, nagyon jól radíroz, fantasztikusan sima és matt bőrt eredményez, és nincs utána feszítő érzés, mint sok arcradírnál, vagyis nem szárít. Vegyes bőröm van, de azokon a területeken is jól működik, amik hajlamosak száraz foltokat produkálni. Tetszik ez a por állag, én csak egy kicsit kiszórok a kezembe, kis vízzel összevegyítem és kész is, még külön edény sem kell hozzá. És nagyon sokáig elég ez a látszólag nem túl nagy zacskó.
Én megdöglöm a keserűmandula illatért, így az illatáért még egy plusz pontot adnék, ha lehetne. Remélem sosem szüntetik meg a gyártását.

Szerintem ez a tökéletes arcradír! Rengetegfélét és márkát kipróbáltam, de ha valódi radírozást akarok, akkor ezt használom. Szerintem fantasztikus!
Ettől tényleg pihe-puha lesz a bőr! Mivel por alapú, így nem tud megbuggyanni. Nyaralásokra egy pici tégelybe szoktam magammal vinni. Ha olyanom van, keverek hozzá arcszérumokat és úgy teszem fel pakolásnak, majd radírozom le. Ez maga a tökély!

Itteni vélemények alapján vettem meg. Ár-érték arányban jó, porállag jó, de az az iszonyat mandula illat nekem sok(k). Persze ezt elnézném neki, ha lenne bármilyen hatása. De sajna nincs neki. Pakolásként értve persze. Bőrradírként meg kissé drága, akkor már inkább az alap cukor-citromlé kombó. Mattítást sem tapasztaltam, tisztítást meg aztán pláne nem. Radírozni azt tud.
UPDATE: Jöttem felpontozni!!! Hosszú távú használat során, sokkal sokkal szebb bőrképet kaptam, sikerült eltalálni az arányokat, és az illatát is kibírom hetente egyszer. Újra fogom venni, ha elfogy. (Még a fél zacskó megvan, szóval ár-érték arányban megéri.)

Szép puha lesz utána a bőr,nagyon jól mattít. Nekem az illata először fura volt,de mára megszoktam már és kellemes. Azt kell mondjam,szépen végzi a dolgát!

Én nagyon-nagyon jó ötletnek tartom, hogy ez por formájában kapható és magunknak kell kotyvasztani, mert így mindenki olyan állagot keverhet ki amilyet szeretne. Arról nem is beszélve, hogy nagyon gazdaságos, nagyon jól teszi a dolgát és nagyon jó illata van. :-)

Bánom, hogy nem próbáltam ki korábban, már több, mint egy éve szemezek vele a Müllerben. 15%-os akció keretében végül megvettem és nem bántam meg. Isteni mandula illata van, nagyon jó szagolgatni mikor az arcon van, továbbá szépek az összetevői is, aminek külön örülök. Én maszknak használom és lemosásnál meg is dörzsölöm vele kicsit a bőröm. Először fura volt, hogy a maszkot nem a tubusból nyomom ki, hanem nekem kell bekevernem, de igazából ez egyáltalán nem teher, sőt tetszik is ez a kis rituálé. Ha eltalálja az ember a megfelelő állagot, akkor könnyű felvinni, amúgy kicsit potyoghat. Én egy lapos fejű alapozóecsettel viszem fel, szerintem úgy a legkönnyebb eloszlatni. Teljes mértékben elégedett vagyok a hatásával, utána tiszta, puha és felfrissült a bőröm és a finom illat is érezhető még egy ideig rajta. Ha elfogy, biztosan újraveszem.

Nagyon jo, ajanlom azoknak akiknek zsirosabb a börük. Szepen mattitja a bört, es utana szep sima is lesz.

En most probáltam ki egész testen mert azt irja lehet és még ilyen sima soha nem volt a böröm.

Én a Müllerben vettem egy akció során, egyébként 1000 ft körül van, de szerintem nagyon megéri. Az én arcomnak nagyon jót tesz, teljesen megtisztítja, utána olyan mint a babapopsi :P A mandulát külön imádom, és az összetevők is mellette szólnak. Mindenképp újraveszem.

Antioxidánsok: Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf ExtractGyulladáscsökkentők: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Hidratálók: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Emolliensek: Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Panax Ginseng (Ginseng) Root Extract, Isopropyl Myristate
Tisztítószerek: Disodium Lauryl Sulfosuccinate
Illatanyagok: Isopropyl Myristate, Benzyl Alcohol
Tartósítószerek: Benzoic Acid, Benzyl Alcohol
A vadgesztenye kivonata. Növényi hatóanyag, elősegíti a gyógyulást, a bőr értágulataira összehúzó hatással van, meggyorsítja a vérelvezetést. Ausztriában 3% fölötti koncentrációban gyógyszertárköteles.
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
A kaolin egy agyag szerű ásvány, melyet évszázadok óta használnak a kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt. Leggyakrabban mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkokban találkozhatunk vele. A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól.
Kovaföld. Komplex alumínium-szilikát keverék, amely több féle ásványi nyomelemet tartalmaz. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint dörzsszemcseként, porok szóró- és nedvszívó képességét növelő hatású, csomósodásgátló, és kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét csökkentő összetevőként használatos. Erős nedvszívó hatással bír, ezért gyakori összetevője különféle arcmaszkoknak.
A kínai teacserje nem fermentált változatának a kivonata, közkeletűbb néven zöldtea-kivonat. Jelentős mennyiségű szakirodalom támasztja alá a zöld teának, illetve a benne lévő aktív komponenseknek (EGCG és a zöld tea polifenolok, GTPPs) a számos kedvező hatását a bőrre. Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevő, rákellenes tulajdonsága is van. Különösen jól dokumentált a zöld tea napsugarak, illetve UVB károk elleni védő képessége. A kozmetikumokba kerülő zöld tea kivonat minősége nagyban eltérő lehet a benne lévő aktív komponensek (EGCG és polifenolok) mennyiségétől függően. (Forrás: Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, Vol 27, 2008, Natural approaches to management of photoaging)
A rendkívül értékes, Ázsiában őshonos gyógynövény, az Araliaceae, azaz az ázsiai ginzeng gyökér kivonata. Hatását irodalmi adatok igazolják. A kozmetikában emoillent, hajkondícionáló, tonizáló és bőrvédő hatásáért használják. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, fiatalít és talán elősegíti a sebgyógyulást is.
Mesterséges olaj, amit bőrpuhító (emollient), sűrítő, és sikosító (a krémet könnyebben kenhetővé tevő) anyagént használnak. A zsíros bőrűeknek és pattanásokra hajlamosaknak érdemes kerülni, mert komedogén (pattanásokat okozó) és pórus elzáró összetevőnek számít. További információ a truthinagingen.
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, habképző, hidrotróp (vízben oldékonyságot elősegítő), bőr kondícionáló, felületaktív anyag. Mivel nagyobb a molekulasúlya, mint az SLS-nek vagy az SLES-nek, ezért ezeknél biztonságosabb és kíméletesebb összetevőnek tartják. Leggyakrabban samponok és tisztálkodószerek összetevőjeként találkozhatunk vele.
Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között kevéssé irritálónak számít. Ecocert által is jóvhagyott természetes összetevő.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.