AOK Pur Sensitive Nyugtató Arclemosó
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Száraz | |||
Lelőhely: | Müller | Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: diablonia, Módosítva: 2013. március 30.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Sodium Benzoate
ta
Potassium Sorbate
ta
1 € ért vesztegettèk :D mondom kipròbàlom. A Garnier micellás vizèt simán le alàzza ; ) ma veszek még vagy 3 falakonnal. Ennyiert ajàndèk 5★
Update: A Garniert még mindìg porig alàzza.A teszt meg volt: Az aok pillanatok alatt lehozta a szempillaspiràlt ,mìg a Garnier nem bìrt vele megküzdeni csak dörzsölés àràn 😕 TÖKÉLETES 😉😘

Teljesen más flakonnal, de ugyanezekkel az összetevőkkel sikerült beszereznem egyet. Nagyon elégedett vagyok, reggel és este is áttörlöm vele az arcom. Semmilyen irritációt nem okozott és tényleg megnyugtatja a bőröm.

Mindenféle arclemosó után elérkeztem oda, hogy egy holt-tengeri iszapos szappannal mosom az arcomat, ami nagyon klassz, de utána szükség van egy kis tonikra. Próbáltam párat, a garnier micellás vizét is, de az vagy kicsapta a bőrömet vagy ragacsos érzetet nyújtott, ezért gondoltam, hogy vmi virágvíz kellene. Ekkor jött velem szemben a müllerben ez a kicsike (aminek más most a csomagolása, de az összetevők ugyanazok). Megvettem, kb 1500 volt és azóta kipróbáltam szappan után, szappan helyett, simán reggeli frissítőnek is és teljesen jól bevált. Nem irritál, nem húzódik, nem lesznek tőle mitteszerek se, szóval remek cucc. És ami meglepő, hogy a garnier micellás vízzel ellentétben egy szó nélkül szedi le a sminket, dörzsölés nélkül.

Szerintem nagyon jó termék. Toniknak vettem, de végül a Bioderma micellás lemosóját váltotta ki nálam. Egyik este buli után már nagyon fáradt voltam, szóval csak ezzel töröltem át az arcom és meglepődtem, hogy mennyire jól leszedett kb mindent! Ráadásul nincs húzódó érzés és a bőröm is puha használata után. Nem mellékesen árban is sokkal jobb!

Hidratálók: Glycerin, PantolactoneKémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Panthenol
Emolliensek: Panthenol, Hydrogenated Castor Oil
Emulgeálószerek: Poloxamer 184, Cocamidopropyl Betaine, Hydrogenated Castor Oil
Tisztítószerek: Poloxamer 184, Cocamidopropyl Betaine, Hydrogenated Castor Oil
Tartósítószerek: Sodium Benzoate, Potassium Sorbate
Damaszkuszi rózsavíz. A CosIng szerint kozmetikumokban illatanyagnak, bőrkondícionálónak és a bőrnyugtatónak használják, de ezen kívül a legtöbb forrás szerint tulajdonítanak neki még bőrfeszesítő, ránctalanító tonizáló hatást is.
Szintetikus polimer (ismétlődő egységekből felépülő, nagyméretű molekula), mely tisztítószerként és emulgeálószerként működik.
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.
Ricinusolaj. Bőrpuhító (emollient) anyag, emulgeálószer, felületaktív anyag és sűrűség szabályozó. A ricinusolajnak a bőrön ragadós érzete lehet.
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.
Nagyon kevés információ érhető el a pantolactoneról, mint kozmetikai összetevőről. Hajápló termékekben hajkondícionáló anyagként használt, bőrápoló termékekben pedig vízmegkötő hatása van. Fehér, porszerű anyag, melyet a B5 vitamin különböző formáinak gyártásához is használnak.
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.